Annonce
Navne

21-årig holstebroer vinder filmpris

Filippa Le Févre Rasmussen - her med en kollega fra filmmiljøet på Dansk Talentakademi, Benjamin Ørbæk - har vundet en betydningsfuld pris for unge filmskabere. Arkivfoto: Morten Stricker
Filippa Le Févre Rasmussens debutfilm "Superdeterminism" har vundet priser i både Istanbul og Odense. Men den 21-årige holstebroer kunne ikke selv modtage priserne, for hun er i Grønland.

Holstebro: Det er ikke hver dag, at en 21-årig vinder en filmpris.

Men den slags kan ske på TheNextFilm festivalen, der netop er for de unge filmskabere. Festivalen, der trods sit engelske navn er dansk, løb af stablen her i starten af september, og lørdag den 4. september var der prisoverrækkelse.

Her vandt filmen "Superdeterminism" prisen Åben Klasse (Danske Filminstruktører-prisen) - og instruktøren bag den film er netop 21 år og stammer fra Holstebro.

Annonce

Filippa Le Févre Rasmussen hedder det unge filmtalent, og hun er ikke helt uvant med priser. Tidligere på året vandt hun “Best First Time Director” på Best Istanbul Film Festival.

Her vandt filmen "Superdeterminism" prisen Åben Klasse (Danske Filminstruktører-prisen) - og instruktøren bag den film er netop 21 år og stammer fra Holstebro.

Filippa Le Févre Rasmussen begyndte på Musical & Teaterlinjen i 2016 og efter tre år der, tog hun et ekstra fjerdeår på Danselinjen og dimitterede fra Dansk Talentakademi i 2020.

Efter Dansk Talentakademi blev hun en del af Nordisk Teaterlaboratoriums skuespillerensemble Ikarus Stage Arts. Men Filippa er stadig tilknyttet Dansk Talentakademi, hvor hun er medlem af Filmteamet.

Alt er forudbestemt

Da hun vandt prisen på Best Istanbul Film Festival ringede Dansk Talentakademi til hende for at få hende til at fortælle om filmen til deres hjemmeside. Nedenstående er hendes beskrivelse af kunst- og debutfilmen:

- Mit manus tager udgangspunkt i dramatikeren Bertolt Brechts teknikker, som jeg har puttet ind i et filmisk rum. Idéen kom fra tv-serien "Cosmos: Possible Worlds". Her blev jeg optaget af determinismen, fraværet af den frie vilje, alt er forudbestemt. Det er jo i sig selv skræmmende. Mange unge er i dag overvældet af tvivl, da de er enormt fokuserede på at træffe de rigtige valg. Derfor skabte jeg et univers, hvor alle er bevidste om, at vi ikke har nogen fri vilje. Med det Bertolt Brecht’ske indover er symbolikken, at her er ingen empati, ingen følelser, alle er bare observerende.

Kortfilmen er en stumfilm med voiceover og musik. Musikken er skabt af MGK-eleven Christina Gramstrup Madsen.

Annonce

Ikke selv til stede

Filippa Le Févre Rasmussen kunne ikke selv tage imod prisen ved filmfestivalen i Odense, da hun befinder sig sammen med Ikarus i Grønland i øjeblikket. I stedet modtog Julie Baastrup - "min højre hånd, producer og skuespiller på dette projekt" - prisen for hende.

På Facebook skrev Filippa: "Ubeskriveligt!", da hun fik nyheden om prisen - fulgt af: "Kæmpe mange tak til alle der har hjulpet, brugt tid og kæmpet for min lille film".

Annonce
Sport For abonnenter

Karakterbogen: Damgaard stjal rampelyset på Brammings store aften

Danmark

Fredagens coronatal: 324 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

Videoanalyse og liveblog: TTH indkasserede nederlag i Brammings rekordkamp

Holstebro For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Nordvestjylland

Holstebro

Hvis nye barselsregler giver flere børn i institutionerne, så  må vi bare håndtere det

Struer

Borgmesterens sidste budgetaftale: Enigt byråd vil løfte tagene

Erhverv

Lyd fra Lydens By skrev historie: 50.000 koncertgæster til The Minds Of 99 i Parken fik leveret vellyd af lokalt firma

forside For abonnenter

Sådan ser tallene ud: Her er ugens regnskaber fra Nordvestjylland

Navne

Flemming blev sendt til Grønland for at slagte lam: - Det var en gave at få sådan et tilbud fra fagforeningen

Holstebro

Han var fuld, påvirket af narko og endte på taget i Vandkraftsøen

Danmark

Løvkvist: Thulesen vil trække en streg i sandet - men vil Pia K. dele vandene?

Erhverv

Gårdejer undrer sig: Blev bedt om at tilbagekalde grillpølser efter fire timer langt besøg

Holstebro For abonnenter

Spidskandidater: Nærmest umuligt at hente stemmer, men vælgermøder er ikke spild af tid

Kultur

Biograf gentager gallaåbning - halvandet år efter åbning: - Åbningen af Big Bio Holstebro har været mit livs mareridt

Annonce