Annonce
Holstebro

Forretning bytter rekordmange konfirmationskjoler: - Der sker bare rigtigt meget i den alder

Sasja Stigaard Jespersen er en af de konfirmander, der blev presset af udsættelsen af konfirmationen. Ligesom så mange andre nåede hun at vokse fra kjolen. Foto: Tommy Wølk
Normalt bytter MetteDK mellem 35 og 45 konfirmationskjoler hvert år. Men i år har antallet været fem-seks gange så højt.
Annonce

Holstebro: Sasja Stigaard Jespersen havde sikret sig sin drøm af en konfirmationskjole allerede i oktober 2019. En smuk hvid kjole, med lynlås i ryggen.

Det var i god tid - syv-otte måneder før hun skulle stå i kirken sammen med sine klassekammerater og præsten; men forretningen holdt udsalg og konfirmationskjolen var nedsat til 1700 kroner - og det var netop den kjole, Sdr-Nissum-pigen havde udset sig.


Vi har haft en lidt sjov episode, hvor en pige, der havde købt sin kjole i september - en størrelse 30 - først byttede den til en størrelse 32 i januar, og så byttede den igen i maj til en størrelse 36. Der sker bare rigtigt meget i den alder, og især lige efter konfirmationsalderen (foråret, red.).

Peter Lund, MetteDK.


Men så kom corona, og alle konfirmationer blev udskudt i op til et halvt år - og det var noget, der kunne mærkes ude i detailhandelen, der sælger konfirmationskjoler til pigerne.

- Normalt bytter vi imellem 35 og 45 kjoler hvert år. Men i år har vi byttet 224, fortæller Peter Lund fra MetteDK i Holstebro, der til gengæld får meget få forespørgsler på at få tilrettet konfirmationskjoler.

- 90 procent af kjolerne kan faktisk slet ikke syes om, siger han.

Annonce

Forlængede bytteretten

For at komme kunderne i møde i den helt ekstraordinære Covid-19 situation forlængede MetteDK butikkens i forvejen lange bytteret med yderligere to-tre måneder, frem til 5. juni, hvor de første af de aflyste konfirmationer blev gennemført.

- De fleste, der får byttet kjolen, går én størrelse op. Vi har haft en lidt sjov episode, hvor en pige, der havde købt sin kjole i september - en størrelse 30 - først byttede den til en størrelse 32 i januar, og så byttede den igen i maj til en størrelse 36. Der sker bare rigtigt meget i den alder, og især lige efter konfirmationsalderen (foråret, red.), siger Peter Lund, der driver kjoleforretningen sammen med sin kone Rie Dyrmose, og datteren Mette Dyrmose Nissen.

Sasja Stigaard Jespersen fra Sdr. Nissum kunne nøjes med at gå ét nummer op, og selvom forretningen har rigtig mange kjoler – 700-800 styk på det tidspunkt, hvor udvalget er aller størst, så fandtes netop hendes kjole ikke i akkurat den størrelse, hun skulle bruge.

Hvornår opdagede I, at kjolen var blevet lidt for lille?

- Sasja prøvede kjolen op til den dato, som butikken havde sat som sidste frist for at bytte, og sagde: Mor, mor - det kan ikke passe - jeg kan ikke passe min kjole. Jeg tror, jeg fik sagt et eller andet med, at hvis hun ikke kunne passe den skide kjole, så fik hun et hvidt lagen hen over hovedet.

Men sådan gik det naturligvis ikke.

Annonce

Men skoene holdt

Mor og datter tog endnu en tur ned i butikken i Holstebro - og her endte Sasja Stigaard Jespersen i en model, som havde bindebånd i ryggen.

Kjolen var i øvrigt ikke det eneste, der blev noget andet, end det først planlagte. Også festen blev flyttet fra hallen til et lokale i Den Gamle Skole, hvor køkkenfaciliteterne var mindre, og menuen derfor måtte udskiftes - til grill under åben himmel.

- Vi havde den hyggeligste dag. Vi var lige under 50, og folk havde bare glædet sig så meget til at komme ud og snakke med andre. Og vejret var kanon, siger Winnie Stigaard Jespersen.

Og én ting tager mor med videre, når lillesøsteren skal konfirmeres i 2025.

- Så trækker vi den nok lidt længere med at købe kjolen, siger Winnie Stigaard Jespersen.

Det eneste, der ikke blev byttet, var konfirmationsskoene.

Annonce
Annonce
Lemvig

Nu kan du få øje på "Iris"

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Magiske koncerter på plænen

Annonce