Annonce
Vinderup

2019 blev et stille år for marinaen

2020 bliver et langt mere spændende år, når det handler om udviklingen på Handbjerg Marina, lover bestyrelsesmedlem Johannes Ruby. Arkivfoto
Der er mere spræl i udviklingen i 2020, lover bestyrelsesmedlem på Handbjerg Marina om et "lettere kedeligt" 2019.
Annonce

Handbjerg: Lige siden marinaen i Handbjerg blev indviet den 17. maj 2014, er det gået én vej - fremad. Antallet af arrangementer, besøgende, sejlere, bådpladser og initiativer er vokset stødt henover årene.

Men 2019 blev året, hvor marinaen lå i stilvande.

- Det har været et år, hvor vi har trådt lidt vande med hensyn til aktiviteter på havnen. Der er ikke sket så meget nyt. Det har på sin vis været et lidt kedeligt driftsår, siger Johannes Ruby, bestyrelsesmedlem i Handbjerg Marina.

Antallet af besøgende på marinaen kunne ifølge bestyrelsesmedlemmet lige præcis snige sig op på 100.000. Men det er ikke lige så højt, som sidste år, hvor vejret var bedre.

På marinaen i Handbjerg arbejdes der med "store planer" i 2020. Arkivfoto
Annonce

Flere sejlere

Helt stilstand har der dog ikke været.

For tilkomsten af den nye bro - som stod færdig sidste år - har afstedkommet en vækst i antallet af sejlere.

- Vi har haft en stigning på udlejning af pladserne på 39 procent. Det er 20-25 nye sejlere, vi har fået i år, siger han.

Det er blandt andet den nye bro, som har plads til 55-fods både, som er et populært sted at lægge til:

- Vi har 24 pladser ved broen i alt, og der er vel seks til syv pladser tilbage nu. Det er både folk, der rykker med over, og nye folk, siger han.

Annonce

De store planer

Langt mere spændende kommer 2020 dog til at se ud, lover Johannes Ruby, der sammen med resten af bestyrelsen og andre lokale arbejder på flere projekter.

- Næste år regner vi virkelig med, at der kommer til at ske en masse nye tiltag, siger Johannes Ruby.

Der er blandt andet planer om en udvidelse af vinterbadeklubbens faciliteter. Men den største plan i støbeskeen er dén, der handler om et nyt sejlerhus:

- Vi skal have bygget et sejlerhus-, aktivitetshus og nye badefaciliteter, der samlet har arbejdstitlen "Limfjordens Refugium" - det bliver kæmpestort og kommer til at indeholde mange ting, men mere kan jeg ikke sige om det, før vi har vi har fået styr på, hvor mange penge, vi kan få fundraiset til det, siger han.

Annonce

Bådhotellet

I 2018 blev projektet med bådhotellet søsat. Tanken var, at turister og andre interesserede kunne hygge sig med at overnatte på en båd i en eller flere dage.

Konceptet har dog aldrig rigtig fået vind i sejlene - heller ikke i 2019. Udfordringen er størst i, at for få melder deres både til:

- Det er af de indsatsområder, vi skal have gjort noget mere ved, for lige nu har vi kun fem både, og det er for lidt i forhold til den vækst, vi gerne vil have, siger han og tilføjer:

- Mange betragter stadig deres båd som ret privat, så den holdning skal vi forsøge, om ikke vi kan tø lidt op, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Venø Færgen fylder 10 år

Annonce