Annonce
Mærkedage

2010'erne var hårde for britisk madstjerne

Den britiske tv-kok Nigella Lawson, der ikke er uddannet kok og ikke vil kalde sig selv kok, har solgt millioner af kogebøger på verdensplan. Mandag den 6. januar fylder hun 60 år. Valery Hache/Ritzau Scanpix
Nigella Lawson, der mandag fylder 60, har haft madprogrammer i bedste britiske sendetid og solgt millioner af bøger. Men i 10'erne begyndte livet at slå revner.

60 Hendes stil i køkkenet er nede på jorden, og hendes holdning til mad er forfriskende afslappet.

Hun har gang på gang sagt, at hun ikke er kok. Men at hun bare elsker at lave mad, der smager godt.

Nigella Lawson har sammen med Jamie Oliver været en af de største i Storbritanniens kombinerede madlavnings- og underholdningsbranche de senere år. Mandag den 6. januar fylder hun 60 år.

Hendes flere end ti kogebøger har indbragt hende millioner og atter millioner af pund, og hendes adskillige madlavningsprogrammer på BBC er blevet set af millioner af briter.

Hun er nået ud til den britiske befolknings kødgryder, og det har været til at mærke.

I 2007 lavede hun en ret, hvor hun brugte en rieslingvin. De efterfølgende dage steg supermarkedernes salg af hvidvinen ifølge The Telegraph med 30 procent.

Men i det nyligt overståede årti gik det ned ad bakke for Nigella Lawson.

I 2010 begyndte salget af hendes bøger at gå tilbage. Og i slutningen af året var hun ikke til at finde på top-20-listen over de mest solgte bøger op til jul - en plads, hun tidligere havde været selvskrevet til.

Privatlivet begyndte også at slå revner.

En sommerdag i 2013 fangede paparazzifotografer et ubehageligt optrin på en restaurant.

Nigella Lawsons mand, rigmanden Charles Saatchi, havde sin ene hånd omkring hendes hals. Han klemte til flere gange, så hun begyndte at græde.

Billederne cirkulerede heftigt i de britiske tabloidmedier. Mindre end en måned senere annoncerede hun, at de skulle skilles.

Skilsmissen fik mindst lige så meget opmærksomhed som billederne - det samme gjorde hendes angivelige kokain- og hashmisbrug.

Det har dog ikke holdt Nigella Lawson væk fra tv-verdenen.

Sidste år blev hun inviteret ind i varmen af stjernekokken Gordon Ramsay. Han hev hende i efteråret med i programmet Masterchef, hvor hun optrådte som gæstedommer.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer For abonnenter

Mens han stod fast på retfærdighed, hævede han penge på kommunens kreditkort

Leder For abonnenter

Åbenhed er eneste middel mod svindel

Struer Kommunes tidligere kommunaldirektør er sigtet for mandatsvig - altså tyveri. Det kunne vi endelig fortælle i fredagsavisen efter længere tids ihærdige forsøg på at få sandheden om hans pludselige afgang fra jobbet i august 2019 frem i lyset. Hvor informationer holdes skjult, tager rygter og halve sandheder som regel over, og lige siden direktørens fratrædelse er vi på avisen stødt på begge dele. Ikke noget konkret nok til, at vi kunne fortælle det til de borgere i kommunen, som ifølge anklageskriftet er blevet snydt for deres skattekroner. Men nok til, at vi har gravet i sagen. Struer Kommune har holdt det hele hemmeligt for offentligheden, og først nu hvor anklageskriftet er tilgængeligt, har borgerne udsigt til at få svar på nogle af de mange spørgsmål, der melder sig i kølvandet på sådan en sag. Hvis anklageren har ret i, at direktøren gennem godt to år har stoppet mere end 120.000 kroner i egen lomme, efterlader det en række spørgsmål til kommunen. Hvordan kunne det finde sted så længe, uden at blive bemærket i den interne revision? Ethvert træk på kreditkortet skal følges af et bilag for udgiften, så lavpraktisk tyveri på denne måde burde være umuligt at gennemføre over længere tid. Er der styr på revisionen nu? Og hvorfor gik der mere end en måned fra direktørens afgang til en politianmeldelse? Sagen er endnu en alvorlig ridse i lakken på den engang så flotte danske tillid til håndteringen af vores fælles pengekasse. Engang var tyveri og underslæb i det offentlige nærmest utænkeligt, men sagen her er blot en af flere - og langt mere omfattende - sager om embedsmænd, der har stoppet offentlige penge i egne lommer. Svindel med vores fælles midler er gift for samfundet, men det må og skal frem i lyset. Fuld offentlighed er yderst vigtigt, hvis vi skal have tilliden tilbage. Her på avisen stiller vi spørgsmål og kræver svar, fordi ingen kan være tjent med, at kontrollen med vores skattekroner sejler. Der vil altid være uærlige personer, og de mange sager har vist, at kontrolapparatet er nødvendigt. Og hemmelighedskræmmeri når kontrollen svigter hører ingen steder hjemme.

112

Spritbilist: I får aldrig mine nøgler

Annonce