Annonce
Mærkedage

2010'erne var hårde for britisk madstjerne

Den britiske tv-kok Nigella Lawson, der ikke er uddannet kok og ikke vil kalde sig selv kok, har solgt millioner af kogebøger på verdensplan. Mandag den 6. januar fylder hun 60 år. Valery Hache/Ritzau Scanpix
Nigella Lawson, der mandag fylder 60, har haft madprogrammer i bedste britiske sendetid og solgt millioner af bøger. Men i 10'erne begyndte livet at slå revner.
Annonce

60 Hendes stil i køkkenet er nede på jorden, og hendes holdning til mad er forfriskende afslappet.

Hun har gang på gang sagt, at hun ikke er kok. Men at hun bare elsker at lave mad, der smager godt.

Nigella Lawson har sammen med Jamie Oliver været en af de største i Storbritanniens kombinerede madlavnings- og underholdningsbranche de senere år. Mandag den 6. januar fylder hun 60 år.

Hendes flere end ti kogebøger har indbragt hende millioner og atter millioner af pund, og hendes adskillige madlavningsprogrammer på BBC er blevet set af millioner af briter.

Hun er nået ud til den britiske befolknings kødgryder, og det har været til at mærke.

I 2007 lavede hun en ret, hvor hun brugte en rieslingvin. De efterfølgende dage steg supermarkedernes salg af hvidvinen ifølge The Telegraph med 30 procent.

Men i det nyligt overståede årti gik det ned ad bakke for Nigella Lawson.

I 2010 begyndte salget af hendes bøger at gå tilbage. Og i slutningen af året var hun ikke til at finde på top-20-listen over de mest solgte bøger op til jul - en plads, hun tidligere havde været selvskrevet til.

Privatlivet begyndte også at slå revner.

En sommerdag i 2013 fangede paparazzifotografer et ubehageligt optrin på en restaurant.

Nigella Lawsons mand, rigmanden Charles Saatchi, havde sin ene hånd omkring hendes hals. Han klemte til flere gange, så hun begyndte at græde.

Billederne cirkulerede heftigt i de britiske tabloidmedier. Mindre end en måned senere annoncerede hun, at de skulle skilles.

Skilsmissen fik mindst lige så meget opmærksomhed som billederne - det samme gjorde hendes angivelige kokain- og hashmisbrug.

Det har dog ikke holdt Nigella Lawson væk fra tv-verdenen.

Sidste år blev hun inviteret ind i varmen af stjernekokken Gordon Ramsay. Han hev hende i efteråret med i programmet Masterchef, hvor hun optrådte som gæstedommer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live: En typisk minkavler får udbetalt over 11 millioner kroner - se tallene her

Annonce