Annonce
Erhverv

200 procent stigning på førstedagen: Jeg kniber mig i armen

Direktør Peter Espersen (tv.) er mere end almindelig godt tilfreds med den første dag på First North-børsen. Arkivfoto: Johan Gadegaard.
Første handelsdag på børsen for direktør Peter Espersen og medarbejderne i Hydract blev en festdag, hvor værdien var meget tæt på en tredobling.

Holstebro/København: 21. april vil for altid være skrevet ind i historien hos Holstebro-firmaet Hydract.

Efter flere års forberedelse var det tid til første handelsdag på Nasdaq First North-børsen i København.

- Vi er selvfølgelig utrolig glade for, at der er nogle, der tror på os og har lyst til at købe vores aktier. Det var på alle måder en meget speciel og mærkelig dag, som vi har forberedt os og set frem til i lang tid, siger direktør og grundlægger Peter Espersen.

Annonce

Kursen sluttede i 14,27 kroner. De mange aktionærer, der havde tegnet på forhånd, havde købt den nye aktie til fem kroner stykket. En tredobling af værdien på en enkelt handelsdag. Flere finansmedier kaldte det en voldsom og meget markant entre på børsen for firmaet, der er specialister i ventiler til bryggerier, mejerier og andre drikkevareproducenter.

- Det er klart, at jeg kniber mig selv i armen. Jeg vidste ikke, hvad der ventede. Det er virkelig som at springe ud på dybt vand. Ingen ved, hvad der venter, når der bliver åbnet for handlen, siger Peter Espersen.

Fest

Onsdag havde han forberedt sig på en mere eller mindre almindelig arbejdsdag på kontoret, men sådan gik det langtfra.

- Jeg må indrømme, at jeg ikke fik arbejdet ret meget. Jeg blev hele tiden afbrudt af folk, der ville tale om aktiekursen. Dagen endte også med en fest inden for de tilladte rammer, siger Peter Espersen, der glæder sig over, at kollegerne nu også er medejere af firmaet i form af aktier.

- Nu skal vi i arbejdstøjet igen. Det betyder rigtig meget at mærke den opbakning. Det giver endnu mere lyst til at arbejde videre, siger Hydract-direktøren.


Det er klart, at jeg kniber mig selv i armen. Jeg vidste ikke, hvad der ventede. Det er virkelig som at springe ud på dybt vand. Ingen ved, hvad der venter, når der bliver åbnet for handlen

Peter Espersen


Han er ikke i tvivl om, at entréen på børsen giver helt nye muligheder for virksomheden. Interessen for forhåndstegningen var også et langt stykke over forventet, og der måtte siges nej til mange potentielle købere.

- Med introduktionen på Nasdaq får vi en helt anden platform, hvor vi kan udvikle os som firma, fordi vi har et helt andet kapitalgrundlag. Der vil være en helt anden bevågenhed på, hvad vi laver, siger Peter Espersen.

På dagen efter debuten på børsen, erkender direktøren gerne, at han var mere end almindelig skeptisk over at gå på børsen, da en god ven foreslog ham det for et par år siden.

- Aldrig i livet. Det ville blive over mit lig. Mit motto var, at den der lever stille - lever godt. Jeg synes, ideen var bindegal. Men heldigvis ændrede det sig, siger Peter Espersen og fortsætter:

- Ja, jeg har sagt tak for rådet.

Torsdag formiddag skete der et nyt lille hop til en værdi på 15,5 kroner.

Annonce
Holstebro

Tag kandidattesten her

Sport For abonnenter

Glædelige gensyn midt i nederlag: To skridt frem og to tilbage

Vestjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Lørdagens coronatal: Igen over 1200 testet positiv

Annonce
Annonce
Annonce
Struer

Vognmænd finder vej gennem stigende dieselpriser og mangel på chauffører og nye lastbiler: - Det er voldsomt lige nu

Erhverv For abonnenter

I 2010 var de seks medarbejdere - nu er der 100 og en omsætning på over 100 millioner kroner: Det er lidt en vild historie

Holstebro

Venstre i Holstebro tyvstarter med valgplakater

Sport For abonnenter

Karakterbogen: Markussen og Munk fandt melodien i nederlagets stund

Holstebro

De kendte hinanden forretningsmæssigt - men noget gik helt galt: Dømt for at uddele knytnæveslag ved Nupark

Holstebro For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Nordvestjylland

Erhverv

Ekstra hårdt ramt af opsigelser, barsel og sygemeldinger: Presset har aldrig været større

Erhverv

Børnefamilierne indtager kvarteret omkring vandtårnet: Stine skulle bare en tur omkring Amsterdam, Berlin og København, inden hun vendte hjem

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Struer

Nu bliver der holdt øje med din hastighed på Fjordvejen

Erhverv For abonnenter

Virksomhed har stået for solid vækst i årrække - hemmeligheden er Jens' værdier og snusfornuften:  - Vi har aldrig købt en papkasse

Leder

Valget er vigtigt: Derfor gør vi valgartiklerne gratis på nettet

Annonce