Annonce
Struer

200 kroner godt givet ud - bare det virker

John Christoffersen (S) er godt tilfreds med, at misbrugsrådgivningen i Nordvestjylland har taget initiativ til at fastholde de unge misbrugere i et behandlingsforløb med en kontant belønning efter hver anden samtale. Arkivfoto: Morten Stricker
Formanden for social-, sundheds- og arbejdsmarkedsudvalget i Struer Kommune giver gerne gavekort til unge misbrugere, hvis det virker.

Struer: Formanden for social-, sundheds- og arbejdsmarkedsudvalget i Struer Kommune, John Christoffersen (S) anerkender, at det er en kontroversiel metode, når unge misbrugere i de tre nordvestjyske kommuner fremover vil blive tilbudt et gavekort på 200 kroner efter hver anden samtale, når de indgår i et behandlingsforløb med 12 ugentlige samtaler med en misbrugskonsulent.

Men metoden er i forvejen brugt i andre kommuner, og erfaringerne viser, at cirka halvdelen slipper helt ud af misbruget, og det er mere effektivt end andre metoder til afrusning.

- Så det ser ud til, at det virker, siger John Christoffersen efter at have fået en orientering om, hvordan forslaget er kommet på bordet.

- Det er en administrativ beslutning i styregruppen, hvor de tre direktører fra de tre nordvestjyske kommuner sidder med, og der ligger naturligvis en faglig vurdering bag indstillingen om at forsøge sig med metoden. Så jeg støtter op om deres beslutning, fortæller John Christoffersen.

- Kan halvdelen af de unge misbrugere reddes med et simpelt gavekort på 200 kroner efter hver anden ambulante samtale, ja så kan det både bidrage til, at de får et ordenligt liv og være en stor menneskelig og samfundsøkonomisk gevinst. Så når vi skal prøve at finde andre virkemidler eller løsninger, så skal vi naturligvis også kigge på, hvad der ser ud til at virke i forhold til ”almindelige” virkemidler. Men man kan jo også se det som et led i at prøve nye og alternative muligheder af, der ser ud til at hjælpe unge ud af misbrug. Og den bundlinje er alt andet lige det vigtigste. Og det er naturligvis en metode, vi følger op på – lige som indsatserne i almindelighed, forklarer han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kom efter dem. Hårdt

Bedst som man troede, at man havde set det meste, så dukker der endnu en sag op om misbrug af offentlige midler. Denne gang i Forsvaret, hvor anklagemyndigheden mener at kunne bevise, at civile erhvervsdrivende har kunnet bestikke sig til lukrative vedligeholdelseskontrakter betalt af skatteyderne. Sagen - sammen med andre lignende sager - sætter desværre et stort spørgsmålstegn ved, hvor godt det offentlige egentlig har styr på de penge, som borgerne har betroet dem. I Socialstyrelsen kunne Britta Nielsen gennem mange år berige sig selv - og det har udvalgte medarbejdere i Forsvarets Ejendomsstyrelse sandsynligvis også kunnet. To medarbejdere i Forsvaret er allerede tiltalt i en sag, der ligger tre år tilbage. Og yderligere sigtelser kan være på vej i en ny sag, der begyndte med, at en økonomimedarbejder ved et installationsfirma i Holstebro råbte vagt i gevær over for Rigsrevisionen. Midt det mørke og rod som er ved at blive afdækket, kan den tidligere økonomimedarbejder holde hovedet og fanen højt. Det er sandsynligvis takket være ham, at sagerne kommer frem i lyset, så det forhåbentligt bliver muligt også at stille de ansvarlige til ansvar. Desværre ryster sådanne sager ikke bare den enkelte afdeling, hvor svindlen er begået. Den rammer i det her tilfælde hele Forsvaret og alle de mennesker, der er ansat. Det er naturligvis bunduretfærdigt - men mistanken om urent spil er svær at viske bort igen, og derfor er der også kun en løsning, og det er at komme juridisk efter de ansvarlige - og komme efter dem hårdt. Vores samfundsmodel bygger på en høj grad af tillid. Både til hinanden men også til de myndigheder, der forvalter en af verdens højeste skatteprocenter. Forsvinder tilliden, så bliver det både vanskeligere at være borger og myndighed. Heldigvis var det moralske kompas rigtigt indstillet hos den unge mand, der gik til Rigsrevisionen og politiet med sin bekymring. Det kan alle, der læser bare lidt i Rigsrevisionens beretning om sagen, konstatere ved selvsyn.

Annonce