Annonce
Struer

200 kroner godt givet ud - bare det virker

John Christoffersen (S) er godt tilfreds med, at misbrugsrådgivningen i Nordvestjylland har taget initiativ til at fastholde de unge misbrugere i et behandlingsforløb med en kontant belønning efter hver anden samtale. Arkivfoto: Morten Stricker
Formanden for social-, sundheds- og arbejdsmarkedsudvalget i Struer Kommune giver gerne gavekort til unge misbrugere, hvis det virker.
Annonce

Struer: Formanden for social-, sundheds- og arbejdsmarkedsudvalget i Struer Kommune, John Christoffersen (S) anerkender, at det er en kontroversiel metode, når unge misbrugere i de tre nordvestjyske kommuner fremover vil blive tilbudt et gavekort på 200 kroner efter hver anden samtale, når de indgår i et behandlingsforløb med 12 ugentlige samtaler med en misbrugskonsulent.

Men metoden er i forvejen brugt i andre kommuner, og erfaringerne viser, at cirka halvdelen slipper helt ud af misbruget, og det er mere effektivt end andre metoder til afrusning.

- Så det ser ud til, at det virker, siger John Christoffersen efter at have fået en orientering om, hvordan forslaget er kommet på bordet.

- Det er en administrativ beslutning i styregruppen, hvor de tre direktører fra de tre nordvestjyske kommuner sidder med, og der ligger naturligvis en faglig vurdering bag indstillingen om at forsøge sig med metoden. Så jeg støtter op om deres beslutning, fortæller John Christoffersen.

- Kan halvdelen af de unge misbrugere reddes med et simpelt gavekort på 200 kroner efter hver anden ambulante samtale, ja så kan det både bidrage til, at de får et ordenligt liv og være en stor menneskelig og samfundsøkonomisk gevinst. Så når vi skal prøve at finde andre virkemidler eller løsninger, så skal vi naturligvis også kigge på, hvad der ser ud til at virke i forhold til ”almindelige” virkemidler. Men man kan jo også se det som et led i at prøve nye og alternative muligheder af, der ser ud til at hjælpe unge ud af misbrug. Og den bundlinje er alt andet lige det vigtigste. Og det er naturligvis en metode, vi følger op på – lige som indsatserne i almindelighed, forklarer han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce