Annonce
Holstebro

19 elever i en gymnasieklasse smittet: Coronaen har taget i børn og unge

- Helt generelt er vi da bekymrede på Holstebros vegne med de høje smittetal, kommunen ser for tiden, konkluderer rektor hos HHX og HTX, Martin Anker Baadsgaard. Arkivfoto: Morten Stricker
Coronaen har for alvor taget i børn og unge. Der er i en 1. klasse ti smittede på én skole, og 21 smittede elever på en anden. Der spores dog også optimisme.

Præcisering: Rektor på Holstebro Gymnasium & HF Peter Damsgaard Lunde oplyser, at en elev i klassen har været dobbelt-registreret, hvorfor det reelle antal smittede i klassen er 19. Tidligere fremgik det, at det tal var 20.

Holstebro: Hovedparten af en klasse på Holstebro Gymnasium & HF har siden onsdag været hjemsendt. 19 elever er smittet.

- Vi ved ikke hvordan eller hvornår, det er opstået i den klasse. Smitten hos os er koncentreret om den klasse, mens der er enkelte tilfælde i andre klasser, siger rektor Peter Damsgaard Lunde.

Annonce

På skolen testes der to gange i ugen, ligesom retningslinjer overholdes, forklarer rektoren:

- Jeg er ikke i tvivl om, at de har ageret så forsvarligt som muligt, men alligevel kan det hænde, at man bliver smittet - hvilket det her er et eksempel på.

Nørre Boulevard Skolen

- Kan jeg ringe tilbage om fem minutter? Jeg har faktisk lige et tilfælde, som jeg skylder at fortælle forældrene om først.

Skoleledere - som Peter Hatting fra Nørre Boulevard Skolen - har travlt med andet end almindeligt skolearbejde i disse dage. Corona-smitten er høj i Holstebro, særligt blandt de unge, og det mærkes på skolerne.

- Jeg kan godt stå med en fornemmelse af, at det flytter sig ret hurtigt lige nu. Der er dog slet ikke tale om kaos, siger Peter Hatting, som mandag morgen måtte sende en 8. klasse og en medarbejder hjem, da der blev fundet et smittefælde i klassen.

Langt værre ser det ud i en 1. klasse, hvor ti elever er smittede. Yderligere en 1. klasse er hjemsendt, fordi en lærer har undervist begge klasser.

- Styrelsen for Patientsikkerhed er tilfreds, og vi føler også, at vi har godt styr på retningslinjerne her, men vi er ikke herre over, hvad der sker i parker, idrætslivet og i hjemmet. Jeg fornemmer dog en stor ansvarsfølelse. Jeg kunne høre og se det i øjnene på eleverne i dag - at de tager retningslinjerne om afstand, håndhygiejne, afspritning og test seriøst. På den baggrund er der al mulig grund til at være fortrøstningsfuld, siger Peter Hatting.

Annonce

Sønderlandsskolen

Ni smittede ansatte og 21 elever. Seks klasser er hjemsendt, og yderligere fire på mellemtrinnet modtager onlineundervisning hjemmefra. Det er situationen hos Sønderlandsskolen, og selvom den kan synes uoverskuelig, så er skoleleder Rasmus Højlund Sørensen fortrøstningsfuld.

- Vi følger det tæt, og der er ikke udvikling i smitten på den måde, at der ikke er styr på den. Det hører vi også fra Styrelsen for Patientsikkerhed, som er tilfreds med vores håndtering samt udvikling. Det siger man, fordi smittetilfældene er forudsigelige, da det er nære kontakter, der nu smittes. På den måde kan man sige, at det "går efter bogen", siger Rasmus Højlund Sørensen.

Det er næsten overflødigt at nævne, at Sønderlandsskolen langt hellere havde været smitten foruden. Men kigger skolelederen på udviklingen - og kommer der ikke flere overraskelser - kan det snart lysne:

- Så vil jeg tro, at vi næste mandag kan være tilbage på fuld styrke.

I forhold til de førnævnte folkeskoler er smitten hos HTX og HHX lille.

- Vi har et tilfælde hos HTX, hvilket ikke er alarmerende, men vi har fire tilfælde hos HHX, og de fordeler sig på et par klynger, hvilket er lidt alarmerende, siger rektor Martin Anker Baadsgaard og tilføjer:

- Men helt generelt er vi da bekymrede på Holstebros vegne med de høje smittetal, kommunen ser for tiden.

Annonce
Holstebro

Burgerbygning, fodboldgolf, hæng på lygtepælene og hav et stort klistermærke af dig selv på din bil: Det kan godt være lidt skræmmende

Danmark

Lørdagens coronatal: Antal indlagte når højeste niveau i en måned

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

19 ud af 20 ledige anmeldt til a-kasse for ikke at stå til rådighed - men det førte aldrig til en sanktion: Se her, hvad nogle af grundene kunne være

Erhverv For abonnenter

Det er Nordeuropas største solcellepark, men hvor meget fylder den præcist: Som 888.000 skriveborde? Som en bagatel? Som en forringelse af livskvaliteten?

Kultur

Anbefaling: Fem forrygende serier til sofa og regnvejr

Danmark For abonnenter

Kendisser på stemmesedlen har en fordel, men ingen nem genvej til valg

Sport

Tidligere landsholdskeeper tager over som målmandstræner i TTH

Sport For abonnenter

HB-midt godkender det ene point mod Vejgaard: - Af erfaring ved jeg, at det er et svært sted at vinde

Navne

Stort skulderklap til lokal kok: - Tårerne var lige ved at komme, men jeg holdt dem heldigvis tilbage

Kultur For abonnenter

Verdens måske største af sin slags: Familien Kristensens samling fylder nu 600 kvadratmeter

Sport

Michael Laudrup løber med hæderen: Kåret som det største danske sportsnavn i 125 år

Leder For abonnenter

Højere afgift på dieselolien er det rene talmagi- det sænker ikke CO2-udledningen

Holstebro For abonnenter

Vil have psykolog frakendt retten til at arbejde med børn: Tiltalt for overgreb på 15-årig klient

Holstebro For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Nordvestjylland

Annonce