Annonce
Holstebro

19 elever i en gymnasieklasse smittet: Coronaen har taget i børn og unge

- Helt generelt er vi da bekymrede på Holstebros vegne med de høje smittetal, kommunen ser for tiden, konkluderer rektor hos HHX og HTX, Martin Anker Baadsgaard. Arkivfoto: Morten Stricker
Coronaen har for alvor taget i børn og unge. Der er i en 1. klasse ti smittede på én skole, og 21 smittede elever på en anden. Der spores dog også optimisme.

Præcisering: Rektor på Holstebro Gymnasium & HF Peter Damsgaard Lunde oplyser, at en elev i klassen har været dobbelt-registreret, hvorfor det reelle antal smittede i klassen er 19. Tidligere fremgik det, at det tal var 20.

Holstebro: Hovedparten af en klasse på Holstebro Gymnasium & HF har siden onsdag været hjemsendt. 19 elever er smittet.

- Vi ved ikke hvordan eller hvornår, det er opstået i den klasse. Smitten hos os er koncentreret om den klasse, mens der er enkelte tilfælde i andre klasser, siger rektor Peter Damsgaard Lunde.

Annonce

På skolen testes der to gange i ugen, ligesom retningslinjer overholdes, forklarer rektoren:

- Jeg er ikke i tvivl om, at de har ageret så forsvarligt som muligt, men alligevel kan det hænde, at man bliver smittet - hvilket det her er et eksempel på.

Nørre Boulevard Skolen

- Kan jeg ringe tilbage om fem minutter? Jeg har faktisk lige et tilfælde, som jeg skylder at fortælle forældrene om først.

Skoleledere - som Peter Hatting fra Nørre Boulevard Skolen - har travlt med andet end almindeligt skolearbejde i disse dage. Corona-smitten er høj i Holstebro, særligt blandt de unge, og det mærkes på skolerne.

- Jeg kan godt stå med en fornemmelse af, at det flytter sig ret hurtigt lige nu. Der er dog slet ikke tale om kaos, siger Peter Hatting, som mandag morgen måtte sende en 8. klasse og en medarbejder hjem, da der blev fundet et smittefælde i klassen.

Langt værre ser det ud i en 1. klasse, hvor ti elever er smittede. Yderligere en 1. klasse er hjemsendt, fordi en lærer har undervist begge klasser.

- Styrelsen for Patientsikkerhed er tilfreds, og vi føler også, at vi har godt styr på retningslinjerne her, men vi er ikke herre over, hvad der sker i parker, idrætslivet og i hjemmet. Jeg fornemmer dog en stor ansvarsfølelse. Jeg kunne høre og se det i øjnene på eleverne i dag - at de tager retningslinjerne om afstand, håndhygiejne, afspritning og test seriøst. På den baggrund er der al mulig grund til at være fortrøstningsfuld, siger Peter Hatting.

Annonce

Sønderlandsskolen

Ni smittede ansatte og 21 elever. Seks klasser er hjemsendt, og yderligere fire på mellemtrinnet modtager onlineundervisning hjemmefra. Det er situationen hos Sønderlandsskolen, og selvom den kan synes uoverskuelig, så er skoleleder Rasmus Højlund Sørensen fortrøstningsfuld.

- Vi følger det tæt, og der er ikke udvikling i smitten på den måde, at der ikke er styr på den. Det hører vi også fra Styrelsen for Patientsikkerhed, som er tilfreds med vores håndtering samt udvikling. Det siger man, fordi smittetilfældene er forudsigelige, da det er nære kontakter, der nu smittes. På den måde kan man sige, at det "går efter bogen", siger Rasmus Højlund Sørensen.

Det er næsten overflødigt at nævne, at Sønderlandsskolen langt hellere havde været smitten foruden. Men kigger skolelederen på udviklingen - og kommer der ikke flere overraskelser - kan det snart lysne:

- Så vil jeg tro, at vi næste mandag kan være tilbage på fuld styrke.

I forhold til de førnævnte folkeskoler er smitten hos HTX og HHX lille.

- Vi har et tilfælde hos HTX, hvilket ikke er alarmerende, men vi har fire tilfælde hos HHX, og de fordeler sig på et par klynger, hvilket er lidt alarmerende, siger rektor Martin Anker Baadsgaard og tilføjer:

- Men helt generelt er vi da bekymrede på Holstebros vegne med de høje smittetal, kommunen ser for tiden.

Annonce
Holstebro For abonnenter

Nybyggere i klemme: Erhvervsfolk strides om retten til jordstykke og millionfortjeneste

Danmark

Torsdagens coronatal: Syv færre indlagt det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro For abonnenter

Efter dødsulykken: Sådan har kvinde det efter sin mands død

Struer For abonnenter

Banken forlanger sikkerhed for, at politikere fra byrådet holder sig fri af både hvidvask og terrorisme

Holstebro

Tomme studiepladser skal løses med flere uddannelser

Leder For abonnenter

Dødsulykken på Idomlundvej: De lukkede døre i retten er et problem

Sport For abonnenter

Træneren rørt og stolt: Vandt guld med Holstebro i 2016 - nu topper de karrieren i Tokyo

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Holstebro

Sundhed? - Det handler om balancen af maden på tallerkenen

Holstebro

58-årig kvinde nægter sig skyldig i sin mands død: Kan ikke forstå at hendes promille skulle have været så høj

Danmark For abonnenter

Leif blev coronavaccineret som den første dansker: - Jeg troede, den hellige grav var velforvaret

Holstebro

Politiet advarer: Der er ikke taget intime fotos af dig

Leder For abonnenter

Studieansøgninger afslører et land i ubalance

Holstebro

Dilemma: Kan man have en uddannelse med bare fem studerende?

Annonce