Annonce
Holstebro

2,96 millioner til fastansættelse af lærere og bedre fællesskab

2,96 millioner kroner er i 2020 afsat til at ansætte flere lærere i kommunen og styrke visionen om, at børn og unge skal føle sig som en værdifuld del af ét eller flere fællesskaber. Foto: Holstebro Kommune
Nu kommer de første tre millioner kroner til et generelt løft af folkeskolen, oplyser Holstebro Kommune. Pengene skal fortrinsvist gå til fastansættelse af lærere.
Annonce

Hostebro: På finansloven for 2020 er der afsat ekstra penge til landets folkeskoler de næste fire år.

Det betyder, at Holstebro Kommune får tildelt 2,96 millioner kroner i år til at ansætte flere lærere til almenområdet og til at styrke kommunens målsætning om, at børn og unge skal opleve sig som en værdifuld del af ét eller flere fællesskaber.


Skolelederne har travlt, da det er tæt på sommerferie, men de skal nok løse opgaven. På nogle skoler ansætter man ekstra lærerkræfter, andre sætter lærere op i tid og andre skoler deler en lærer, der skal understøtte de lokale opgaver på skift.

Peter Fogde Mikkelsen, skole- og rådgivningschef


Det besluttede børne- og familieudvalget på sit seneste møde, oplyser Holstebro Kommune i en pressemeddelelse.

- Børn og unge er forskellige, og alle har brug for at være del af et fællesskab, der netop anerkender og imødekommer forskelligheder. Og alle børn og unge skal opleve, at de har noget at bidrage med i fællesskabet. Det mål kan den ekstra investering være med til at fremme, siger formand for børne- og familieudvalget, Torben Gudiksen (Rad.).

Annonce

Mest til ansættelser

Det politiske ønske er, at pengene fortrinsvis skal bruges på at fastansætte lærere.

Det vil sige til løn og afledte omkostninger forbundet med rekruttering, it og andre udgifter i forbindelse med nye ansættelser

Derudover skal pengene også dække en påkrævet revision af kommunens regnskab.

- Skolelederne har travlt, da det er tæt på sommerferie, men de skal nok løse opgaven. På nogle skoler ansætter man ekstra lærerkræfter, andre sætter lærere op i tid og andre skoler deler en lærer, der skal understøtte de lokale opgaver på skift, siger skole- og rådgivningschef Peter Fogde Mikkelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Det er for tidligt at glæde sig over smittetal, mener Mølbak

Annonce