Annonce
Erhverv

19 arkitektteams kæmper om at udvikle bymidten i Holstebro

Borgerne har haft mulighed for at komme med deres ideer til, hvordan sygehusgrunden skal bruges i fremtiden. Nu er det arkitekternes tur. Foto: Morten Stricker
Direktør Jesper Larsen for Holstebro Udvikling er glad for interessen fra arkitekter rundt om i landet. Nu skal der udpeges tre, der skal kæmpe om den endelige plan.

Holstebro: De første måneder af 2019 er gået med at høre borgerne i Holstebro om, hvad de mener, der skal ske med sygehusgrunden i Holstebro efter 2012.

Det største arrangement var et borgermøde i slutningen af februar. Nu er det op til fagfolkene at omsætte de mange ideer og indspark til reelle planer og tegninger.

19 tværfaglige arkitektteams fra hele landet har netop meldt ind, at de ønsker at være med til at lave en langsigtet og sammenhængende plan for fremtidens midtby i Holstebro.

Bestyrelsen for Holstebro Udvikling skal nu vurdere materialet fra de 19 arkitektfirmaer og udvælge tre teams, som går videre i konkurrencen om at udarbejde den bedste udviklingsplan. Den færdige plan skal ligge klar sidst på året.

Direktør Jesper Larsen hos Holstebro Udvikling glæder sig over den store interesse.

- Den store interesse fra dygtige arkitekter i hele landet ser jeg som et udtryk for, at mange kan se, at det er en utrolig spændende udviklingsopgave og en anerkendelse af, at der er ambitioner og stor opbakning bag hele vores setup. Både i form af et privat/offentligt ejerskab til byudviklingsprojektet og en dyb involvering af borgere, erhvervsliv og organisationer i Holstebro, siger Jesper Larsen i en pressemeddelelse.

Planen skal ikke alene omhandle den 70.000 kvadratmeter store sygehusgrund. Den skal også give bud på udviklingen i hele midtbyen, så det er attraktivt og transparent for investorer og projektudviklere at investere i konkrete projekter i byen over de næste mange år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Dantrafo kom godt ud af 2020

Annonce