Annonce
Holstebro

19-årige Benjamin fremstiller verden i træ

Et af Benjamins verdenskort. Med kortet følger en præcis vejledning til, hvordan det hænges op. Indtil videre er der kun blevet solgt et par stykker, men det er håbet, at der kan blive solgt et hver anden eller tredje dag, hvis han skal kunne leve af det fuldtid - her i sabbatåret. Foto: Jan Briks
Benjamin Frederiksen fra Nr. Felding fremstiller verdenskort i træ i sin fars værksted. Han håber, at kunne tage sin nystartede virksomhed med, når han engang skal læse videre på universitet.

Nr. Felding: Da han i sommers blev færdig på HTX i Holstebro, var drømmen at læse videre på universitetet. Men han var ikke helt sikker på, hvilken linje, han ville søge ind på. Så i stedet har 19-årige Benjamin Frederiksen som mange andre unge taget et års sabbat.

Men i stedet for at få et arbejde på en tank, en grill eller måske en fabrik, havde han allerede inden sabbatåret formstøbt planerne til at drive egen virksomhed.

- Jeg startede med at udvikle det omkring april. Men der havde jeg eksaminer at tænke på også, så jeg har brugt sommeren på at udvikle på det, og det var så først nu her 1. oktober, at produktet var godt nok til at kunne sælges, siger Benjamin Frederiksen, der oprettede firmaet "World in Wood".

I sin fars værksted har den unge elektronik-entusiast selv købt og sammensat en CNC-fræser, der meget præcist kan skære træstykker ud, hvis blot den har en skabelon at gå ud fra. Og da Benjamin Frederiksen altid har været glad for at rejse, var planen klar: Han ville lave verdenskort i træ.

Som sagt så gjort, og i dag sælger han både Danmarks- og verdenskort i amerikansk valnød, eg og røget eg. Kortene hænges op med magneter og klistertape.

- Og så følger der 50 magneter med, som man kan sætte på, siger Benjamin Frederiksen, der har lavet hele kortet magnetisk.

Annonce
Han har brugt mange timer af sin barndom i sin fars møbelsnedker-værksted, hvor der blandt andet er blevet skåret træsværd ud. Nu har han selv kastet sig ud i at producere træprodukter. Foto: Jan Briks

På tur til USA

På den måde kan kunderne med kortet vise, hvilke lande de har været i. Ideen kom på en rejse:

- Det kom sig egentlig af, at vi i 2.g med klassen havde været to måneder i USA. Så da jeg kom hjem, ville jeg lave et kort af landet med hver enkelt stat skåret ud. Det blev ikke særlig godt, siger han.

Maskinen var ikke så god, men nu har han så siden fået købt og samlet en bedre.

Alle lande

Den 19-årige iværksætter er, siden sabbatåret gik i gang, blevet klogere på, hvad han vil. Han vil læse elektroteknologi på universitet i Aarhus. Men først skal sabbatåret bruges på at få virksomheden op at køre, så den kan brødføde ham i uni-tiden også. Han tager nemlig maskinen med til Aarhus, når studietiden kommer.

- Jeg håber at kunne komme op og lave et kort hver anden eller tredje dag, siger han og tilføjer:

- Og så skal det gerne være sådan, at man kan bestille kort af alle mulige lande, siger han.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce