Annonce
112

19-årig dømt for forsøg på vold: Forsøgte at ramme Rasmus Paludan med et æg

Rasmus Paludan fra partiet Stram Kurs afholdt lørdag den 6. april demonstration i Asagården, hvor en person nu er blevet dømt for forsøg på vold mod partilederen. Arkivfoto: Foto: Morten Stricker.
Tolken havde samme navn som en kendt bokser, forsvareren som en legendarisk udenrigskorrespondent, og klienten blev dømt for forsøg på vold mod Rasmus Paludan, da denne var i Holstebro i april.
Annonce

Holstebro: Advokat Ib René Laursen burde egentlig være glad.

Godt nok blev hans klient dømt, men han slap med en betinget straf, og kan dermed genoptage sit liv som hidtil.

Alligevel nager det advokaten, at sagen overhovedet er kommet for retten:

- Der kommer en anmeldelse fra en person med tilknytning til Rasmus Paludan. Politiet foretager grundlæggende ikke nogen efterforskning. Bevismaterialet består i videoklip, som anmelderne selv har optaget. Der er i sagen ikke ført bevis for, at min klient ville ramme Rasmus Paludan med et æg, der ikke ført bevis for, at han skulle være blevet ramt. Mon ikke, at Stram Kurs ville have foreviget det på video, hvis han var blevet ramt bare det mindste? Det tror jeg, lød det fra Ib René Laursen i retten.

Han gik efter en frifindelse af sin klient, en 19-årig mand fra boligområdet Trekanten.

- Den her sag kunne og burde være klaret med et tiltalefrafald, lød det efterfølgende fra advokaten, der på udtalen deler fornavn med den legendariske DR-korrespondent Ib Rehné Olsen, der huserede i Cairo i en årrække.

Annonce

Knuser i hånden

Sagen, der ifølge advokaten aldrig burde have været en sag, begyndte tilbage den 6. april, da Rasmus Paludan fra partiet Stram Kurs demonstrerede i Trekanten.

Faktisk mener Ib René Laursen overhovedet ikke, at man kan kalde Rasmus Paludans besøg i boligområdet for demonstration - omend det var anmeldt som sådan.

- Det er sætte nogen op på en piedestal at betegne det som en demonstration, lød det fra ham i retten.

Men under demonstrationen havnede den 19-årige tiltaltes onkel i et skænderi med Paludan. Og i forbindelse med skænderiet hiver den 19-årige tiltalte et æg op af lommen.

- Jeg havde bare ægget i hånden. Jeg ville bare tiltrække mig noget opmærksomhed for at beskytte min onkel, forklarede den 19-årig i retten via sin tolk, der delte navn med den legendariske bokser Muhammed Ali.

Til politiet har den 19-årige i forbindelse med, at han bliver sigtet for forsøg på vold, dog forklaret, at han er stor modstander af Paludans politik, og at han havde besluttet sig for at kaste et æg mod partilederen for Stram Kurs, når han kom til Trekanten.

Uanset hensigten med ægget, når den 19-årige aldrig at kaste det.

Det knuser i den 19-åriges hånd, men på videoen af episoden kan man se, at han løfter hånden i en kastebevægelse, inden han bliver standset af omkringstående. Og netop det, at han løfter hånden og lægger an til et kast, valgte retten at lægge til grund for, at den 19-årige havde til hensigt at kaste ægget mod Paludan, og derfor blev det betragtet som forsøg på vold.

Annonce

Min klare opfattelse

Offeret i sagen, Rasmus Paludan, vidnede selv i sagen via videolink.

- Jeg var af nogle lokale blevet bedt om at komme og holde en demonstration i Holstebro, for at vise, at det ikke er alle i det udsatte boligområde Asagården, der går ind for ytringsfrihed, forklarede Rasmus Paludan.

Han mener, at videomaterialet og æggeepisoden bare beviser hans tese. Også selv om han, med egne ord, kun fik lidt æg på tøjet;

- Det var, og det er min klare opfattelse, at han (tiltalte red.) forsøgte at kaste ægget efter mig.

Domsmandsretten valgte at taksere forsøget på æggekast som forsøg på vold, der udløste en straf på 14 dages fængsel.

Straffen blev dog gjort betinget af blandt andet den unge mands personlige forhold, og det faktum, at det var første gang, at han havde været i kontakt med loven.

Den dømte har valgt at udbede sig betænkningstid i forhold til at anke dommen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Høsten skydes i gang om få dage

Annonce