Annonce
Kultur

18b tager et stort skridt fremad: Køber naboejendom til overnatning og bespisning

Helle Langer i gang med renoveringen på 1. sal. Der skal indrettes én lejlighed med otte sovepladser på 1. og 2. sal i ejendommen Nørregade 18a. Foto: Johan Gadegaard
Spillestedet 18b i Harboøre har købt naboejendommen 18a. Den skal bruges til overnatning og bespisning i forbindelse med koncerterne. Samtidig får 18b fire containere mere til overnattende gæster.

Harboøre: Et hus under total forvandling i to plan, og så en etage øverst oppe, som de endnu ikke har taget fat på.

Sådan er situationen i øjeblikket, hvis man kigger inden for i huset i Nørregade 18 i Harboøre. Her er de nye ejere i fuld gang med en omfattende renovering. Der står en container på hver side af huset - klar til at modtage alt det, der bliver smidt ud i forvandlingsprocessen.

De nye ejere er Helle og Georg Langer, og nu lægger de pludselig beslag på en større bid af Nørregade. De bor selv i nummer 16 med deres tre børn, og bag Nørregade 18 finder man spillestedet 18b, som Helle Langer åbnede i efteråret 2018, og som hurtigt har vist sig at være levedygtig.

Annonce

- Det var et sats at åbne 18b, men det, vi har gjort nu, er egentligt en større satsning, siger Helle Langer.

Tidligere sad hun nemlig "kun" til leje i 18b, der tidligere har været Harboøres brugsforening. Nu har Helle og Georg Langer købt 18b af Michael Lodahl, og samtidig har de så købt 18a af Jens Peter og Tove Thomsen. Helle og Georg Langer har valgt at kalde nummer 18 for 18a for at kunne skelne de to 18'er fra hinanden.

- Vi har i længere tid haft kig på 18a, men vi skulle jo først have testet, om spillestedet 18b kunne løbe rundt. Det har vi nu konkluderet, at det godt kan, og det er vi stolte af, når man også tager i betragtning, at vi har været igennem både corona-nedlukning og corona-restriktioner, siger Helle Langer.

Bryder selv ned

Avisens besøg giver Helle og Georg Langer en lille pause i nedbrydningsarbejdet. De er i fuld sving denne onsdag formiddag. Georg arbejder med gulvet i stueplan, mens Helle fjerner tapet og loft på første sal.

Det var et sats at åbne 18b, men det, vi har gjort nu, er egentligt en større satsning.

Helle Langer, indehaver af spillestedet 18b

- Vi kan lave en stor del af nedbrydningsarbejdet selv. Det er ikke så kompliceret. Til gengæld skal vi have håndværkere på, når vi skal til at bygge det op igen, siger Helle Langer.

- Vi gjorde meget af arbejdet selv, da vi renoverede 18b, men nu skal driften af 18b jo køre sideløbende med renoveringen af 18a, så derfor er håndværkerne mere involveret denne gang, siger Georg Langer.

De har købt Nørregade 18a for at kunne opfylde et stigende behov i forbindelse med koncerterne: Bespisning og overnatning.

- Det er noget af det, som vores gæster efterspørger, og vi vil gerne kunne give dem en endnu mere gennemført oplevelse, siger Helle Langer.

Annonce

Indretter køkken

Det med bespisningen skal foregå i stueplan i 18a. Her skal der indrettes et køkken, og så kan der være plads til i omegnen af 50 spisende gæster. Sådan lyder den umiddelbare vurdering af kapaciteten.

- Der er ikke tale om, at vi åbner en restaurant. Der vil kun være bespisning i forbindelse med vores koncerter og arrangementer, siger Georg Langer.

Georg Langer er i gang med gulvet i stueplan - her skal der indrettes et køkken. Foto: Johan Gadegaard

- Vi har allerede kontakt med flere, der gerne vil stå for maden til disse arrangementer, siger Helle Langer.

Nørregade 18a er med sine tre plan et af de højeste huse i Harboøre, og hvis man bevæger sig op på første sal, så kan man fornemme, at der er noget "herskabsagtigt" over lejligheden. Der er brede døre og højt til loftet.

Annonce

Én stor lejlighed

Det var her, købmanden boede med sin familie, da bygningen tilbage i 1904 blev opført som købmandsforretning med beboelse oven på. Butikken i stueplan har gennem tiden været anvendt til forskellige formål - senest som genbrugsbutik.

En container på hver side af huset er klar til at modtage alt det, der smides ud i forvandlingsprocessen. Foto: Johan Gadegaard

- Vi indretter 1. og 2. sal som én lejlighed med plads til otte overnattende personer fordelt i fire dobbeltværelser. Det kan f.eks. være til de musikere, der giver koncert i 18b, siger Helle Langer.

Mens der bliver arbejdet ihærdigt i husets indre, så er det ikke nødvendigt at røre ved det udvendige. Huset blev nemlig for 12 år siden forsynet med nyt tag og en ny ydermur.

Oppe fra 2. sal er der en fin udsigt over Harboøre og klitterne, og det er også herfra, at Helle Langer udpeger det 1700 kvadratmeter store krat, der følger med i handlen.

Annonce

Flere containere

- Det område skal ryddes, og så skal vi have opstillet fire containere til ferieboliger, siger Helle Langer.

I forvejen har 18b to container-ferieboliger - de to boliger består begge af to container, der er stillet oven på hinanden.

Det er tilladt at skrive på væggen i et hus, der skal totalrenoveres, og den mulighed har Helle og Georg Langers tre børn benyttet sig af. Foto: Johan Gadegaard

- Der har været stor interesse for at leje disse boliger, så nu udvider vi, så vi får i alt fem container-lejemål, siger Helle Langer.

De fire nye containere består af tre på 20 fod, der skal bruges til ferieboliger, og så en enkelt på 40 fod, der skal bruges til toilet- og køkkenfaciliteter.

Og hvornår skal hele herligheden stå klar - både bygning og de nye containere?

- Vi håber på april eller maj næste år. Det er i hvert fald sådan, tidsplanen ser ud, siger Helle Langer.





Annonce
Holstebro

Forældre i tvivl om vaccination af deres børn: - Vi vakler simpelthen sådan, om vi skal eller ikke skal

Danmark

Lørdagens coronatal: 3744 nye smittetilfælde og 13 dødsfald

Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

TTH tabte for femte gang i seks kampe: - Det var langt under det niveau, vi skal have

Sport For abonnenter

Videoanalyse og liveblog: TTH tabte på udebane til oprykkerne fra Skive

Holstebro

26-årig fængslet for at trække køkkenkniv, sætte den mod nakken af en person og sige: 'I will fucking kill you'

Erhverv

Tre butikker ser tilbage på Black Friday og frem mod en hverdag med mundbind: Det værste er faktisk de ting, vi begynder at have i restordre

To mistænkte tilfælde af ny corona-variant er fundet i Danmark

Holstebro For abonnenter

Byrådets længst siddende medlem røg ud, og det er glædeligt

Kultur

I et foredrag går rejsen til Italien, Spanien og Afrika

Vestjylland For abonnenter

Kronprinsen og fodboldstjernerne går i tøj fra Ringkøbing: Frederik og Casper sælger eksklusive jakker til de kendte

Kollegaer slækker på hygiejnen: Fagforening efterlyser mere 'corona-politi'

Holstebro

26-årig anholdt for at gribe køkkenkniv og true tre personer på livet, da de bad ham skrue ned for musikken

Struer For abonnenter

De skiltes som uvenner, men efter 82 år er de igen de bedste venner på plejehjemmet: - Jeg blev sgu sur, da han sagde, at jeg lugtede af ko

Leder For abonnenter

Lad det blive ved pas og mundbind - den sunde fornuft kan sagtens klare resten

Annonce