Annonce
Erhverv

18-årig iværksætter: Jeg går i seng klokken ni for at kunne præstere bedst muligt

Jeppe Østergaard Hansen fra Holstebro går meget op i sin nystartede virksomhed. Under nedlukningen har det været lettere at styre forretningen og samtidig passe skolen. Foto: Morten Stricker
18-årige Jeppe Østergaard Hansen har altid haft lyst til at have sin egen virksomhed. Nu har han gjort alvor af det, og det er mere interessant end at gå i 2. g.

Holstebro: Der er store ulemper ved, at børn og unge har haft mange måneder, hvor de ikke har haft almindelig skolegang på grund af coronanedlukningen.

Men der er også store fordele ved aflysningen af den fysiske undervisning. I hvert fald for 18-årige Jeppe Østergaard Hansen, der bor i Hornshøjparken med sine forældre.

- Jeg startede egen virksomhed i november, hvor jeg hjælper firmaer med markedsføring på Facebook og Instagram. Desuden bygger jeg også hjemmesider. Det er meget spændende, og jeg bruger rigtig meget tid på det, så for mig har det været en fordel, at jeg kan sidde hjemme og passe begge dele, siger Jeppe Østergaard Hansen, der går i 2.g på Holstebro Handelsgymnasium.

Annonce


Jeg tænker meget over, hvad jeg spiser. Jeg står også gerne op klokken seks for at starte dagen med en gåtur og lidt yoga bagefter

Jeppe Østergaard Hansen


Han har allerede fået flere lokale kunder. Der er også kommet kunder til uden for 7500 Holstebro.

- Jeg glæder mig over, at nye kunder kommer til, fordi de har hørt om det fra andre. Jeg kan tilbyde en meget billigere pris end almindelige bureauer, der laver hjemmesider og markedsføring, siger Jeppe Østergaard Hansen.

Meget ung

- Der er selvfølgelig nogle, der mener, at jeg er meget ung, men jeg har heldigvis ikke mistet kunder efter den første prøveperiode. Jeg gør alt, hvad jeg kan for at hjælpe kunderne så godt som muligt, der helst ikke vil fortælle sin indtjening, men den er bedre end mange andre fritidsjob.

Men hvad så med skolen, er den bare gledet helt i baggrunden?

- Jeg passer stadig skolen, men jeg kan godt kede mig lidt, så det er fint, at jeg også har min virksomhed. Det er ingen tvivl om, at mit firma er det mest interessante, men jeg klarer mig udmærket i skolen. Og jeg behøver ikke at få de allerhøjeste karakterer, siger den unge iværksætter og fortætter:

- Flere af mine venner har også spurgt om, hvorfor jeg ikke bare dropper ud af skolen, men jeg vil gerne have gjort det ordentligt færdigt, siger han.

Han har ikke planer om læse videre på universitetet eller andre højere læreanstalter, når han er færdig til sommer.

Jeppe Østergaard Hansen synes, at det er meget spændende at arbejde med, hvordan hans kunder får mest ud af at annoncere på Facebook og Instagram. Foto: Morten Stricker

- Jeg vil fortsætte med at drive og udvikle min virksomhed. Det er mit klare mål, og hvis det ikke går efter planen, så kan jeg jo bare tage en uddannelse, siger Jeppe Østergaard Hansen, der går meget op i at vækste sin viden ved at læse international litteratur og psykologi og salg.

Hvad siger dine forældre til, at du ikke har planer om at tage en uddannelse?

- Efterhånden har de det ok med det. De ved, hvor ambitiøs jeg er og arbejder med tingene. Jeg kan godt lide at være sammen med vennerne, og jeg spiller fodbold. Men jeg går ikke så meget i byen og fester, siger Jeppe Østergaard Hansen.

Annonce

Kost og søvn

Han lægger ikke skjul på, at han gør, hvad han kan for at få det bedste ud af dagen, så han kan præstere bedst muligt i løbet af dagen.

- Jeg tænker meget over, hvad jeg spiser. Jeg står også gerne op klokken seks for at starte dagen med en gåtur og lidt yoga bagefter, siger handelsskoleeleven, der også går tidligere i seng end mange af vennerne.

- Jeg går i seng mellem ni og halv ti og står op igen klokken seks, så jeg får otte timers søvn. Det er helt afgørende med en god søvn, når man skal nå mange ting i løbet af en dag, siger Jeppe Østergaard Hansen, der er helt klar over, at det ikke er alle på hans alder, der kan leve på samme disciplinerede måde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Få overblikket her: Politikerne blev enige i nat - Danmark genåbner næsten 21. maj

Annonce