Annonce
112

18-årig holstebroer sigtes for grov vold

Arkivfoto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Det var formentlig et skænderi mellem en gruppe unge, der natten til Skærtorsdag førte til grov vold i Grønsgade. Politiet efterlyser vidner.

Holstebro: Et skænderi i Grønsgade i Holstebro udviklede sig tilsyneladende til grov vold natten mellem onsdag og skærtorsdag.

En 18-årig mand er anholdt, og politiets jurist er i øjeblikket ved at vurdere, om han skal fremstilles i grundlovsforhør med krav om varetægtsfængsling i dag, skærtorsdag den 18. april.

- De er angiveligt tre, der kommer op at skændes med en fjerde - en 19-årig mand fra Holstebro. Og det fører så til slagsmål. Der er noget, der tyder på, at den 19-årige har ligget ned og er blevet sparket i hovedet. Derfor vil den anholdte blive sigtet for grov vold, fortæller vagthavende ved Midt- og Vestjyllands Politi, Simon Skelkjær.

Hvad med de andre to, der var med?

- Vi fandt kun den ene, da vi ankom til stedet. Så vi mangler de andre to. Vi vil også gerne høre fra eventuelle vidner, der har set eller hørt noget lidt efter klokken 4 natten til skærtorsdag, siger Simon Skelkjær.

Var man i Grønsgade på det tidspunkt, kan man kontakte politiet på 114.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kuk i den kommunale økonomi

I løbet af den kommende måneds tid vil byrådspolitikerne i alle de tre nordvestjyske kommuner træffe en lang række beslutninger, som vil få afgørende indflydelse på din hverdag, når der skal lægges budgetter for den kommunale husholdning i 2020 og frem til 2023. I Struer sker det, når byrådet i løbet af de kommende par dage er samlet til et budgetseminar, hvor de kommer til at bokse med regneark og budgetter for alt det, der har indflydelse på din hverdag. Det er alt fra hullerne i fortovet til plejen af dine børn eller dine forældre. Udgifter til skoler og driften af kulturinstitutioner, investeringer og anlægsudgifter, hvis der skulle være ønsker om for eksempel nye omklædningsrum i den lokale boldklub. Det kan derfor virke en smule paradoksalt, at den kollektive opmærksomhed i langt højere grad er rettet mod landsdækkende temaer som for eksempel formandsskiftet i Venstre. Det er byrådspolitikerne, du skal henvende dig til, hvis det er forhold i din hverdag, det gælder. Det helt store spørgsmål er så, om de har mulighed for at indfri dine ønsker. Nationalbankens direktør, Lars Rohde, udtalte i går, at den danske økonomi er både robust og inde i et historisk opsving. Samfundsøkonomien kører på skinner med lav rente, kun ganske få arbejdsløse og lav inflation, så du får mere og mere for pengene. I den kommunale økonomi ser det bare anderledes dystert ud for byrådspolitikerne i både Struer og Holstebro. Dybøl Mølle maler ikke helt, som den skal, når det gælder fordelingen af de kollektive goder og bidragene til fællesskabet, og kommunerne kæmper for at få enderne til at nå sammen. I Holstebro har det medført, at der nu er fremsat konkrete forslag om en skattestigning på 0,3 procent. I Struer vil borgmester Niels Viggo Lynghøj (S) ikke afvise tanken om at bevæge sig i samme retning. Udgangspunkt må dog stadigvæk være, at politikerne sikrer sig, at borgerne kan føle sig trygge ved de kommunal velfærdsydelser uden at skulle dreje skatteskruen yderligere i bund.

Annonce