Annonce
Lemvig

17-årig har startet egen virksomhed

Valdemar Rønn Cross er 17 år og har startet CrossFix, hvor han reparerer mobiltelefoner og tablets.  Foto: Lars Kamstrup
Valdemar Rønn Cross reparerer mobiltelefoner og tablets, og han har ikke kunnet vente på at starte sit eget firma ved siden af HHX-uddannelsen
Annonce

Lemvig: Valdemar Rønn Cross er 17 år, men han er allerede aktiv i erhvervslivet med sit eget firma, som han driver hjemme fra Skrænten 9 i Lemvig.

Han går ellers på andet år på HHX-uddannelsen på Lemvig Gymnasium.

- Det passer rigtig fint sammen. Jeg lærer en masse teori omkring at have egen virksomhed, og det bruger jeg så i praksis, når jeg driver mit eget firma derhjemme. Jeg har altid haft den drøm at drive egen virksomhed, og så var det jo bare med at komme i gang, da muligheden opstod, fortæller Valdemar Rønn Cross.

Det gjorde den for nylig. Valdemar har i et par år været medhjælper hos Mark Lee, der driver My Tech i Den gamle Toldbod i Havnegade i Lemvig. Her hjælper man folk med it-problemer. Indtil nu har det både været med pc'ere, bærbare, iPads og mobiltelefoner.


Det passer rigtig fint sammen, at jeg går på HHX og har egen virksomhed. Jeg lærer en masse teori omkring at have egen virksomhed, og det bruger jeg så i praksis, når jeg driver mit eget firma derhjemme.

Valdemar Rønn Cross, indehaver, CrossFix


- Men det blev for meget, så Mark koncentrerer sig nu om computerne, og så har jeg startet mit eget firma CrossFix, hvor jeg reparerer mobiltelefoner og tablets. Jeg har overtaget varelageret, og her 1. september startede jeg så officielt med egen virksomhed. Nu har vi så hver vor virksomhed, hvor vi henviser til hinanden, hvis det er en opgave, som ligger til den anden.

Annonce

Åbent fire timer om dagen

Valdemar Rønn Cross har åbent fire timer - kl. 16-20 - fire dage om ugen, når han kommer hjem fra gymnasiet.

- Det er der,  jeg har åbningstid, men så kan jeg jo bruge flere timer ud over det på reparationerne. Det fungerer sådan, at det er gratis, at jeg vurderer, hvad der skal gøres, og så betaler man, hvis jeg skal udføre det.

Og om der er arbejde? Masser.

- Det er helt utroligt så travlt, der er. Der er virkelig en stor målgruppe. Mange ødelægger glasset på deres mobiltelefon, og jeg har jo venner, familie og masser af andre, der har fået kendskab til, jeg kan løse det problem for dem. Jeg havde ikke forestillet mig, at jeg så hurtigt ville få så meget at lave. Men selvfølgelig. Vi har alle en telefon, og mange en tablet, så der går jo jævnligt noget i stykker, man skal have hjælp til.

Dermed udnytter Valdemar Rønn Cross sin egen store interesse for it-verdenen.

- Og så synes jeg, det er spændende at drive egen virksomhed. Der er meget, jeg skal have styr på. Det lærer jeg om på gymnasiet, og jeg kan så bruge det, når jeg kommer hjem. Det er perfekt, mener han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce