Annonce
112

16-årig erkender brandstiftelse: Gård stod ikke til redde

Brandfolk har hele natten til søndag og i løbet af søndag formiddag arbejdet på at slukke en brand i en stråtækket ejendom ved Tvis. En 16-årig dreng har erkendt at stå bag branden. Foto: Niklas Jeppesen
Omfattende brand på stråtækket ejendom var påsat.
Annonce

Tvis: En 16-årig dreng har erkendt at stå bag den omfattende brand på en stråtækket ejendom på Uglkærvej ved Tvis natten til søndag.

Det skriver Midt- og Vestjyllands Politi på Twitter.

- Han har ved afhøringen tilstået at have forårsaget branden, skriver politiet i et tweet søndag middag.

Politiet oplyser i tweetet, at drengen vil blive løsladt efter afhøringen.

Den 16-årige blev anholdt i forbindelse med branden.

- Han var på brandstedet, og vi syntes, at han havde en mistænkelig adfærd. Vi er i øjeblikket i gang med at afhøre manden, men vi har endnu ikke taget stilling til, om han skal fremstilles i et grundlovsforhør, sagde vagthavende ved Midt- og Vestjyllands Politi.

Branden opstod sent lørdag aften. Det var en nabo, der anmeldte branden kort efter klokken 23.

Ifølge indsatslederen brød en bil, der holdt parkeret i gårdspladsen, i brand. Derfra kan flammerne muligvis have spredt sig til den stråtækkede ejendom.

- Vi har kæmpet med branden hele natten, og vi troede, at vi havde reddet den ene længe. Men til sidst viste det sig, at vi alligevel ikke kunne holde den. Ilden løber i hulrum under taget, og når der først er ild i et stråtag, er det ekstremt svært at slukke den, fortæller indsatsleder Morten Gräs fra Nordvestjyllands Brandvæsen i Holstebro.

Der var ingen hjemme i den stråtækkede ejendom, da branden brød ud, og ingen personer er kommet noget til i forbindelse med branden.

Omkring klokken 16 søndag kunne indsatsleder Morten Gräs og hans mandskab pakke sammen efter 17 timers arbejde med at bekæmpe branden.

- Senere på aftenen vil jeg lave et eftersyn for at se, om den røg, der er her nu, kommer fra varme mursten, eller om det er røg fra branden. Der er dog ingen fare for, at der er ild, der kan blusse op igen, siger indsatslederen.

Det har tidligere stået i artiklen, at den anholdte var 17 år, men politiet oplyser mandag, at han er 16.

Brandfolk har hele natten til søndag og i løbet af søndag formiddag arbejdet på at slukke en brand i en stråtækket ejendom ved Tvis. En 16-årig dreng har erkendt at stå bag branden. Foto: Lars Rask Vendelbjerg
Foto: Niklas Jeppesen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce