Annonce
112

16-årig erkender brandstiftelse: Gård stod ikke til redde

Brandfolk har hele natten til søndag og i løbet af søndag formiddag arbejdet på at slukke en brand i en stråtækket ejendom ved Tvis. En 16-årig dreng har erkendt at stå bag branden. Foto: Niklas Jeppesen
Omfattende brand på stråtækket ejendom var påsat.

Tvis: En 16-årig dreng har erkendt at stå bag den omfattende brand på en stråtækket ejendom på Uglkærvej ved Tvis natten til søndag.

Det skriver Midt- og Vestjyllands Politi på Twitter.

- Han har ved afhøringen tilstået at have forårsaget branden, skriver politiet i et tweet søndag middag.

Politiet oplyser i tweetet, at drengen vil blive løsladt efter afhøringen.

Den 16-årige blev anholdt i forbindelse med branden.

- Han var på brandstedet, og vi syntes, at han havde en mistænkelig adfærd. Vi er i øjeblikket i gang med at afhøre manden, men vi har endnu ikke taget stilling til, om han skal fremstilles i et grundlovsforhør, sagde vagthavende ved Midt- og Vestjyllands Politi.

Branden opstod sent lørdag aften. Det var en nabo, der anmeldte branden kort efter klokken 23.

Ifølge indsatslederen brød en bil, der holdt parkeret i gårdspladsen, i brand. Derfra kan flammerne muligvis have spredt sig til den stråtækkede ejendom.

- Vi har kæmpet med branden hele natten, og vi troede, at vi havde reddet den ene længe. Men til sidst viste det sig, at vi alligevel ikke kunne holde den. Ilden løber i hulrum under taget, og når der først er ild i et stråtag, er det ekstremt svært at slukke den, fortæller indsatsleder Morten Gräs fra Nordvestjyllands Brandvæsen i Holstebro.

Der var ingen hjemme i den stråtækkede ejendom, da branden brød ud, og ingen personer er kommet noget til i forbindelse med branden.

Omkring klokken 16 søndag kunne indsatsleder Morten Gräs og hans mandskab pakke sammen efter 17 timers arbejde med at bekæmpe branden.

- Senere på aftenen vil jeg lave et eftersyn for at se, om den røg, der er her nu, kommer fra varme mursten, eller om det er røg fra branden. Der er dog ingen fare for, at der er ild, der kan blusse op igen, siger indsatslederen.

Det har tidligere stået i artiklen, at den anholdte var 17 år, men politiet oplyser mandag, at han er 16.

Annonce
Brandfolk har hele natten til søndag og i løbet af søndag formiddag arbejdet på at slukke en brand i en stråtækket ejendom ved Tvis. En 16-årig dreng har erkendt at stå bag branden. Foto: Lars Rask Vendelbjerg
Foto: Niklas Jeppesen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vi skal kunne stole på kontrolrapporterne

Der er ret stor sikkerhed for, at man ikke bliver syg af at spise danske fødevarer - eller fødevarer solgt i Danmark. Det skyldes blandt andet en ret finmasket fødevarekontrol, som er til for at sikre forbrugerne mod dårlige, ulovlige og skadelige fødevarer. Kontrollen finder sted i alle led, og resultaterne offentliggøres på fødevarestyrelsens hjemmeside, hvor alle kan læse med. Mest kendt for forbrugerne er nok smiley-ordningen, som ved indgangen til butikker og restauranter fortæller, om der er styr på alt fra rengøring, til egenkontrol og papirarbejdet. Men også rapporterne fra produktionsleddet findes på nettet. Det er en fin sikkerhed for forbrugerne, men det er samtidig en velfungerende, moderne udgave af gabestokken for dem, der træder ved siden af. Derfor er det altafgørende, at vi kan stole på det, der står i Fødevarestyrelsens rapporter. Før jul - lige mens de fleste af landets husstande havde en and på indkøbssedlen - kom en rapport fra kontrolbesøget hos Dan Duck i Struer frem. Den fortalte blandt andet om massive problemer med medarbejdernes håndhygiejne. En sand bombe under virksomhedens julesalg. Problemet var blot, at rapporten indeholdt fejl på det område. Fejlen endte i medierne, og det har uvægerligt påvirket salget. Medierne havde ganske forståelig tillid til fødevarestyrelsen, præcis som forbrugerne har. Dan Duck er netop nu ved at regne på, hvad den fejlagtige rapport har kostet og forventer at lægge sag an mod Fødevarestyrelsen for de millioner, virksomheden er gået glip af. Sagen er på alle måder uheldig, og den viser bagsiden af medaljen ved et ellers velfungerende system baseret på stor tillid fra befolkningen. Vi vil have sunde og hygiejniske fødevare produceret under ordentlige forhold. Og med de offentlige kontrolrapporter har vi mulighed for at fravælge dem, vi ikke stoler på. Det er rigtig godt. Men rapporterne har en kæmpe magt, og selv myndigheder laver fejl. Men den store magt, som kontrolrapporterne har, gør det tæt på utilgiveligt at fejle.

Annonce