Annonce
Kultur

160 har søgt om julehjælp

Formanden for Lemvig Velgørenhedsselskab, sognepræst Lisbeth Filtenborg, kan dele julehjælp for mere end 100.000 kroner ud. Foto: Johan Gadegaard
Lemvig Velgørenhedsselskab oplever stigende søgning efter hjælp til julen

Lemvig: Der har været travlt hos Lemvig Velgørenhedsselskab i den seneste tid.

Selskabet, der blev stiftet i 1857, har i år fået omkring 160 ansøgninger om julehjælp. Og det er ifølge velgørenhedsselskabets formand, Lisbeth Filtenborg, en stigning i forhold til sidste år.

- Det er første år, jeg er med, men jeg har fået at vide, at antallet af ansøgere har været stigende de seneste par år, siger Lisbeth Filtenborg, der også er sognepræst ved Lemvig og Heldum Kirke.

Sammen med stigningen i antallet af ansøgere om julehjælp, oplever velgørenhedsselskabet også, at der er flere penge at dele ud af. Tidligere har der været omkring 80.000 kroner at dele ud af, men i år kan Lemvig Velgørenhedsselskab administrere julehjælp for over 100.000 kroner.

Lisbeth Filtenborg har flere bud på, hvorfor der er kommet en stigning i antallet af ansøgere til julehjælp.

- Dels tror jeg, at der er en del flygtninge og asylansøgere, der enten er på vej til at lære dansk eller er under uddannelse, der søger. Men jeg tror også, at der er flere, der har svært ved at få pengene til at slå til. Har man været gennem en skilsmisse, eller er man på en eller anden måde ramt af sygdom og måske ikke har ret til sygedagpenge, kan økonomien være stram. Og så kan der generelt være et stigende kendskab til velgørenhedsselskabet, siger formanden.

Modtagerne af julehjælpen kan se frem til enten at modtage en lille eller stor kurv med fødevarer til julen. Kurven indeholder blandt andet en and, som af hensyn til muslimske modtagere har erstattet flæskestegen, der tidligere har været en del af julekurven.

Der har også været mulighed for at søge om et gavekort, som kan bruges til at købe julegaver til hjemmeboende børn under 18 år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Åbenhed er eneste middel mod svindel

Struer Kommunes tidligere kommunaldirektør er sigtet for mandatsvig - altså tyveri. Det kunne vi endelig fortælle i fredagsavisen efter længere tids ihærdige forsøg på at få sandheden om hans pludselige afgang fra jobbet i august 2019 frem i lyset. Hvor informationer holdes skjult, tager rygter og halve sandheder som regel over, og lige siden direktørens fratrædelse er vi på avisen stødt på begge dele. Ikke noget konkret nok til, at vi kunne fortælle det til de borgere i kommunen, som ifølge anklageskriftet er blevet snydt for deres skattekroner. Men nok til, at vi har gravet i sagen. Struer Kommune har holdt det hele hemmeligt for offentligheden, og først nu hvor anklageskriftet er tilgængeligt, har borgerne udsigt til at få svar på nogle af de mange spørgsmål, der melder sig i kølvandet på sådan en sag. Hvis anklageren har ret i, at direktøren gennem godt to år har stoppet mere end 120.000 kroner i egen lomme, efterlader det en række spørgsmål til kommunen. Hvordan kunne det finde sted så længe, uden at blive bemærket i den interne revision? Ethvert træk på kreditkortet skal følges af et bilag for udgiften, så lavpraktisk tyveri på denne måde burde være umuligt at gennemføre over længere tid. Er der styr på revisionen nu? Og hvorfor gik der mere end en måned fra direktørens afgang til en politianmeldelse? Sagen er endnu en alvorlig ridse i lakken på den engang så flotte danske tillid til håndteringen af vores fælles pengekasse. Engang var tyveri og underslæb i det offentlige nærmest utænkeligt, men sagen her er blot en af flere - og langt mere omfattende - sager om embedsmænd, der har stoppet offentlige penge i egne lommer. Svindel med vores fælles midler er gift for samfundet, men det må og skal frem i lyset. Fuld offentlighed er yderst vigtigt, hvis vi skal have tilliden tilbage. Her på avisen stiller vi spørgsmål og kræver svar, fordi ingen kan være tjent med, at kontrollen med vores skattekroner sejler. Der vil altid være uærlige personer, og de mange sager har vist, at kontrolapparatet er nødvendigt. Og hemmelighedskræmmeri når kontrollen svigter hører ingen steder hjemme.

Struer

Kommunaldirektør sagde op på grund af sygdom: Nu er han sigtet for kreditkortsvindel

Annonce