Annonce
Kultur

160 har søgt om julehjælp

Formanden for Lemvig Velgørenhedsselskab, sognepræst Lisbeth Filtenborg, kan dele julehjælp for mere end 100.000 kroner ud. Foto: Johan Gadegaard
Lemvig Velgørenhedsselskab oplever stigende søgning efter hjælp til julen

Lemvig: Der har været travlt hos Lemvig Velgørenhedsselskab i den seneste tid.

Selskabet, der blev stiftet i 1857, har i år fået omkring 160 ansøgninger om julehjælp. Og det er ifølge velgørenhedsselskabets formand, Lisbeth Filtenborg, en stigning i forhold til sidste år.

- Det er første år, jeg er med, men jeg har fået at vide, at antallet af ansøgere har været stigende de seneste par år, siger Lisbeth Filtenborg, der også er sognepræst ved Lemvig og Heldum Kirke.

Sammen med stigningen i antallet af ansøgere om julehjælp, oplever velgørenhedsselskabet også, at der er flere penge at dele ud af. Tidligere har der været omkring 80.000 kroner at dele ud af, men i år kan Lemvig Velgørenhedsselskab administrere julehjælp for over 100.000 kroner.

Lisbeth Filtenborg har flere bud på, hvorfor der er kommet en stigning i antallet af ansøgere til julehjælp.

- Dels tror jeg, at der er en del flygtninge og asylansøgere, der enten er på vej til at lære dansk eller er under uddannelse, der søger. Men jeg tror også, at der er flere, der har svært ved at få pengene til at slå til. Har man været gennem en skilsmisse, eller er man på en eller anden måde ramt af sygdom og måske ikke har ret til sygedagpenge, kan økonomien være stram. Og så kan der generelt være et stigende kendskab til velgørenhedsselskabet, siger formanden.

Modtagerne af julehjælpen kan se frem til enten at modtage en lille eller stor kurv med fødevarer til julen. Kurven indeholder blandt andet en and, som af hensyn til muslimske modtagere har erstattet flæskestegen, der tidligere har været en del af julekurven.

Der har også været mulighed for at søge om et gavekort, som kan bruges til at købe julegaver til hjemmeboende børn under 18 år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Jæger fik ram på gummiged

112

Fire sigtelser til to mænd

Annonce