Annonce
Holstebro

16-årig mister kvie: Blev spist levende - og nok af en ulv

Det er en kvie på cirka 300 kilo, som er dræbt ved det formoede ulveangreb ved Råsted. Bemærk, at den ligge i et fugtigt område, hvor benene er sunket i - og store mængder blod tyder på, at ulven har spist af kvien, mens hjertet pumpede og den fortsat var i live. Privatfoto: Bo Christensen
Familie ved Råsted er helt overbevist om, at det er ulv, der ved højlys dag spiste af en kvie, der afgræssede naturområde.

HOLSTEBRO: De seks kvier gik på en mark nær Råsted Lilleå torsdag formiddag. Torsdag aften fandt Bo og Jacob Christensen den ene dræbt.

- Den er bidt i hovedet og halsen og der er spist meget af ryggen. Den er dræbt i løbet af dagen, og vi er slet ikke i tvivl om, at det er en ulv, der har været på spil. Vi ser ofte ulve i området, siger Bo Christensen, der bor på Gl. Råstedvej cirka 300 meter fra Råsted Plantage og cirka to kilometer syd for golfbanen.

Den dræbte kviekalv var sammen med fem andre kalve sat ud for at pleje et naturområde på en mark ned mod Råsted Lilleå - og bag et helt nyt strømhegn, som blev sat op for en uge siden.

Den dræbte kvie var et barskt syn.

- Kvien var jaget ud i et fugtigt område nær åen, hvor den var sunket i med alle fire ben. Og det ser ud til, at ulven har spist af den, mens den var i live. Hvis kvien var død først, ville der ikke være så meget blodudtræk i de stor kødsår, siger Bo Christensen.

Vildtkonsulent Jens Henrik Jakobsen fra Naturstyrelsen Vestjylland var torsdag aften forbi for at se det dræbte dyr.

- Jeg kan bekræfte, at det ser ud til at være dræbt af et rovdyr, siger Jens Henrik Jakobsen, som tog DNA-prøver for at få undersøgt, om det var en ulv.

- Det er i hvert fald et stort dyr, der har dræbt kvien, og det er ikke usandsynligt, at det er en ulv, siger Jens Henrik Jakobsen, der ikke før oplevet, at en kvie er blevet dræbt af et stort rovdyr.

- Men det uheldige er, at den bliver fanget i et område med blød bund, siger vildtkonsulenten, der ellers ikke har observeret ulveangreb på husdyr siden flere angreb på får ved Lystbækgård omkring påsken.

16-årig ejer dyrene

Familien ser ofte ulve i området nær Råsted Plantage.

- Vi ser ugentlig ulve på vore vildtkameraer, og en nabo har set en ulv ved højlys dag, fortæller Bo Christensen.

Det er Bo Christensens 16-årige søn Jacob, som ejer kvierne og feder dem op med henblik på slagtning - og hvor de så afgræsser områder om sommeren.

Kvierne er sat ud for tre uger siden på et areal, som kommunen har ønsket afgræsset, og hvor der er hel nyt elektrisk hegn på tre sider.

- Men kommunen har ikke ønsket elhegn med mod Råsted Lilleå - blandt andet af hensyn til lystfiskere. Og fra den side kan ulven være svømmet over, siger Bo Christensen.

Han understreger, at han ikke personligt er bange for ulvene.

- Jeg er lidt ligeglad med dem. Men jeg har det skidt med, hvis dyr kan blive udsat for det her, og jeg er træt af, at vi ikke kan have vore husdyr i fred, siger Bo Christensen.

Familien har også en snes får, som går på en mark tæt på gården. På denne mark tog en ulv to får i foråret 2018, men i år har de kunnet være i fred.

- Der er vi med i et forsøgsordning med staten, hvor vi har en vogteræsel, og det ser ud til at virke. Til gengæld danner æslet flok med fårene, at vi nok ikke kan sætte kvierne sammen med dem, siger Bo Christensen.

Annonce
Holstebro

Ulla kan ikke nå at donere blod efter sygehusflytning: - Jeg vil ikke bruge en feriedag på det

Danmark

Tirsdagens coronatal: Yderligere 46.590 coronatilfælde - tallet for indlagte når 918

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Tuha fik nok en nat: Nu udgives hendes tanker om tørklædet, tilværelsen og tiden i Holstebro

Sport For abonnenter

Alt forberedt på en hurtig afrejse til EM: Bramming er klar hvis telefonen ringer

Kultur

Johnny Madsen gad ikke corona-restriktioner og efterlod festival med et problem: Ny og dyrere afløser er fundet

Struer

Omikron holder fest i nordvest: Lige nu smittes fire personer hver time døgnet rundt

Mens politikerne skændes om løsningen: Virksomheder mangler akut hænder til 14.000 jobs

Erhverv For abonnenter

Niels og livsværket: Træskoene og legetøjet blev overhalet af elcyklen

Freebee vil investere sig til grøn omstilling: Jeg vil gerne gøre tingene bedst muligt for dem, der kommer efter os

Struer

Erlings lille hund blev bidt bagfra en sen aftentime: - Det er et større rovdyr, som har haft fat i den her hund

3F-formand stopper efter afsløringer om dobbeltliv: Her er det, du skal vide om sagen

Struer

Er du interesseret i et dobbelt lederjob, så er det nu, ørerne skal foldes ud: - Det er da lidt mærkeligt at være med til at finde sin afløser, men også privilegeret

Debat For abonnenter

Smitten er nærmest ude af kontrol, og lad os så komme videre

Holstebro

A.P Møller-fond giver millioner til nyt søsportscenter: Vi håber at kunne begynde byggeriet allerede i år

Annonce