Annonce
112

16-årig har erkendt brandstiftelse: Anmeldte selv branden

Der blev fundet tyvekoster på plænen ved den gård i Tvis, der natten til søndag brændte ned. Ifølge politiet har der formentlig været indbrud i huset før branden.

Tvis: Mens ejerne af den stråtækkede gård på Uglkærvej på Tvis nu skal til at finde et nyt sted at bo og genstarte tilværelsen, skal politiet have fundet ud af, hvad der skete forud for branden natten til søndag.

Allerede om natten anholdt politiet en blot 16-årig ung mand, som erkendte, at han stod bag branden i en bil på gårdens gårdsplads.

- Han påkalder sig vores opmærksomhed blandt andet fordi, at han selv har ringet ind og anmeldt branden, fortæller Lilian Jensen fra lokalpolitiet i Holstebro.

Men han gør det først efter, at en nabo også har anmeldt branden.

Da politiet får afhørt den 16-årige dreng, erkender han, at det er ham, der står bag den. Hvad den 16-årige har forklaret politiet, holder ordensmagten foreløbig for sig selv.

Ud over branden, så oplyser lokalpolitiet i Holstebro, at der muligvis også har været indbrud i den stråtækkede gård forud for branden. På græsplænen ved huset bliver der blandt andet fundet en ipad og et kreditkort.

Leder af generel efterforskning Thomas Ladefoged, der står for efterforskningen af sagen, bekræfter, at den 16-årige selv ringede og anmeldte branden - han ønsker dog ikke udtale sig om et muligt indbrud.

- Det har jeg ingen kommentater til.

Er den 16-årige sigtet for mere end brandstiftelse?

- Det har jeg ingen kommentarer til, siger leder af generel efterforskning, Thomas Ladefoged.

Han fortæller. at det var en samlet juridisk vurdering af sagen, der betød, at den 16-årige ikke blev fremstillet i grundlovsforhør.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Stjal otte dæk med alufælge

Leder For abonnenter

Det er til glæde vendt

Da amerikanske FMC overtog Cheminova i 2014, fulgte nogle år, hvor medarbejder-antallet blev reduceret kraftigt. Amerikanerne lavede nyt hovedsæde for sine europæiske aktiviteter på Sjælland. Udmærket for Danmark, men rigtig skidt for Lemvigegnen, som i årene efter overtagelsen måtte konstatere, at det meget store og for kommunen vigtige antal såkaldte videnarbejdspladser på Cheminova forsvandt. Anlægget blev et produktionsanlæg uden forskningsafdeling med meget mere, og derudover har man også set antallet af medarbejdere i produktionen skrumpe. Vi skal ikke lang tid tilbage, før der på Lemvigegnen begyndte at brede sig en tvivl, om amerikanerne på sigt også ville satse på afdelingen på Rønland, eller man ville flytte produktionen og dermed lukke egnens største private arbejdsplads ned med de følgevirkninger, det ville have. Nu får melodien tilsyneladende en helt anden positiv melodi. Vi kan i dag afsløre, at FMC har planer om at etablere et anlæg, der omregnet til danske kroner ligger på omkring en halv milliard kroner at bygge. Og 300 skal arbejde på at etablere produktionsanlægget. Nu skal det selvfølgelig siges, at på Rønland vil man ikke bekræfte, at det er korrekt. Man vil ikke udtale sig om noget, der ikke er besluttet endeligt. Men vi observatører kan jo så også bemærke, at det ikke bliver kontant afvist. Rygterne kører, og der tages ikke til genmæle. Meget tyder på, der er noget reelt om snakken. Det er beviset på, at FMC ikke blot har en fremtidig plan med Cheminova, hvilket man jo også i dag bekræfter, man har. Det slukker også tidligere tiders pessimisme om, at man kunne risikere, at der lukkes ned. Det er en meget velkommen nyhed, som har stor betydning for Vestjylland og for beskæftigelsen i fremtiden. Det fremgår ikke noget om antal arbejdspladser i forbindelse med et nyt anlæg. Men under alle omstændigheder vil det skabe aktivitet og beskæftigelse både på virksomheden og hos underleverandører til gavn for hele egnen.

Annonce