Annonce
Danmark

1500 smittede slagteriarbejdere under trange kår

Navnet er Tönnies, Clemens Tönnies. Engang var han en simpel kødtekniker. I dag er han god for knap to milliarder euro. Til hans 60-års fødselsdag optrådte slagerdronningen Helene Fischer. Tysk slagermusik har måske ikke det bedste ry i Danmark, men Fischer har en fantastisk stemme. Det må man bare erkende. Alt i alt ligner historien om Clemens Tönnies’ vej fra jævne kår til koteletkonge en tysk succeshistorie.

Nu til mit egentlige anliggende: Med ca. 1.500 corona-smittede på Tönnies slagteri i Rheda-Wiedensbrück har vi fået det største corona-udbrud siden den europæiske lockdown. To tyske kredse - i alt 600.000 mennesker - har måttet lukke ned igen: Skoler, selv små forsamlinger etc.

Hvorfor gik det så galt? Fordi arbejds- og boligforholdene for de østeuropæiske kolonnearbejdere fra især Rumænien inviterede til det: Arbejderne står og bor helt tæt; der er køligt i slagtehallerne; man må råbe til hinanden pga. et højt støjniveau.

Annonce
Mikael Busch

Clemens Tönnies virker som indbegrebet af den ekstreme kapitalist. Alt skal være så billigt som muligt. Direktøren for det hele ser stort på de ansattes velbefindende. Ofte er de ikke ansat af Tönnies selv, men diverse underleverandører. Man føler sig hensat til en Günter Wallraff-bog fra 1970’erne. Eller en roman af Charles Dickens fra 1800-tallet.

I Danmark kan vi vel føle os højt hævet over den tyske coronaskandale på Tönnies slagteri i Nordrhein-Westfalen? Danmark er verdensmester i eksport af svinekød, men vi har vel ordnede forhold? Ikke helt. Der har også været et coronaudbrud på Westcrown i Niedersachsen. Som navnet antyder, ejes slagteriet af Danish Crown. Pressechefen Jens Hansen udtaler: “Hvis man ser på det juridiske, har vi intet ansvar. Men moralsk har vi, siger Jens Hansen.” Det kan vi tænke lidt over næste gang, vi sætter tænderne i en svinekotelet.


I Danmark kan vi vel føle os højt hævet over den tyske coronaskandale på Tönnies slagteri i Nordrhein-Westfalen? Danmark er verdensmester i eksport af svinekød, men vi har vel ordnede forhold? Ikke helt.

Mikael Busch
Annonce
Annonce
Struer

47-årig familiefar omkom i redningsforsøg - forsøgte at svømme ud til to børn i en gummibåd

Struer For abonnenter

Kristian efterlod sig millionformue efter langt og nøjsomt liv - nu får plejehjemmets venner de sidste 720.000 kroner af arven

Holstebro

Se video: Sygeplejersker på gaden for at forklare sig - derfor strejker vi nu

Annonce