Annonce
Struer

Byrødder tilbage i vante omgivelser: 14 punkter ekspederet på under en time

Byrådsmedlemmerne i Struer Kommune kunne tirsdag aften afvikle det sidste byrådsmøde inden sommerferien i vante omgivelser på rådhuset. Arkivfoto
Annonce

Struer: Det sidste byrådsmøde inden sommerferien blev for første gang siden corona-nedlukningen i marts afviklet i byrådsalen, hvor politikerne atter fik mulighed for at indtage de sædvanlige pladser med minimal afstand mellem hver enkelt.

I det civile samfund ville der have været anledning til en tvangsopløsning af forsamlingen, hvis politiet valgte at gribe ind for at forhindre en uhensigtsmæssig risiko for smittespredning.

Men for politikere gælder der særlige regler for, hvor mange kvadratmeter, der skal være til rådighed for hver enkelt i et lokale til en forhandling eller et møde som det i byrådssalen på rådhuset i Struer tirsdag aften.

Pladskravet er generelt i samfundet fastsat til fire kvadratmeter per person i en forsamling.

Under politiske møder er pladskravet to kvadratmeter.

Med 21 byrådsmedlemmer, en kommunaldirektør, et par direktører, en enkelt tilhører og en repræsentant fra det lokale dagblad i byrådssalen på 68 kvadratmeter, er det altså blevet en mulighed at vende tilbage til de vante omgivelser.

Det var i sig selv, det mest interessante ved selve mødet.

Annonce

Hurtig ekspedition

Borgmesteren fremlagde regnskaberne for Holstebro-Struer Havn, som blev godkendt.

Desuden blev der frigivet midler til etablering af en kantine i Velfærdshuset, som officielt bliver indviet på Peter Bangs Vej torsdag.

En flytning af Lagunen fra Limfjordskolen til Bremdal Skole blev godkendt og sådan fortsatte det punkt for punkt.

Udvalgsformændene, som havde stået for at føre sagerne op gennem det politiske system til endelig godkendelse i byrådet, fremlagde sagerne med en oplæsning af det nedskrevne resume i dagens dagsorden.

Kun en enkelt gang var der bemærkninger, da Peter Astrup fra Venstre rejste sig og roste den nu godkendte plan om at flytte Lagunen til Bremdal Skole i stedet for at bruge et par millioner på en endnu en tilbygning til Limfjordsskolen.

Et møde uden reel politisk debat, og efter mindre end en time, var alle 14 punkter på dagsordenen ekspederet og alle oplæg til beslutninger i byrådet godkendt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Sparekassen støtter hurtige Mikkel

Annonce