x
Annonce
Lemvig

14 har meldt sig til jobbank

Der kan hurtigt blive brug for ekstra, varme hænder i blandt andet ældrepelejen, og det forsøger kommunen at forberede sig på. Arkivfoto: Martin Ravn
Kommunen søger fortsat borgere med en sundhedsfaglig uddannelse, der kan træde til, når coronakrisen for alvor begynder at kradse

Lemvig: I sidste uge efterlyste Lemvig Kommune ekstra personale, der kan assistere personalet på de kommunale plejecentre. Det har foreløbigt resulteret i en jobbank med 14 personer, der er villige til at give en ekstra hånd.

- En del af de tilmeldte har tidligere været ansat i sundhedssektoren, men det omfatter også pædagoger og andre, siger kommunaldirektør Lars Keld Hansen, der foreløbigt er tilfreds med opbakningen.

Jobbanken er oprettet af frygt for, at corona-virussen kan skabe problemer for flere ansatte på blandt andet ældrecentre, bosteder og i hjemme- og sygeplejen. Hvis medarbejdere bliver smittet, skal både de selv og måske nogle af kollegerne i en periode i karantæne, og derfor har kommunen efterlyst ekstra hænder.

- Lokalt har vi endnu ikke problemer. Vores personale løber ganske vist stærkt, for der er nogle af medarbejderne, vi må beskytte, fordi de er gravide, eller der er andre hensyn, vi må forholde os til. Vi har dog ingen mangel på medarbejdere lige nu, men vi arbejder i krisestaben med at være forberedt, siger Lars Keld Hansen.

Lige nu har han dog ikke indtryk af, at corona-virussen er et stort problem i Lemvig Kommune, men han savner konkrete tal for, hvor mange smittede der er i kommunen.

- Det har vi svært ved at få, siger han.

Derfor arbejder man videre på at forberede sig på det værste.

- Vi kan jo se andre steder i Europa, at der har været brug for alle hænder, der vil yde en frivillig indsats.

Derfor vil han gerne have endnu flere i jobbanken, der kan kontaktes, hvis det bliver aktuelt. Nogle af de tilmeldte har muligvis også tilmeldt sig Region Midtjyllands tilsvarende jobbank, hvilket man er ved at afklare. Derfor undersøger man blandt andet i øjeblikket, om kommunen blandt sine ansatte har uddannede social- og sundhedsuddannede medarbejdere, der blot arbejder indenfor et andet fag. De kan i nødsfald også trækkes ind i kampen mod corona-virussen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Lad os nu høre om vejen ud

En af corona-krisens store frustrationer for mange er usikkerheden om, hvor lang tid denne alternative virkelighed kommer til at herske. Prisen for at begrænse belastningen på sundhedsområdet er enorm. Erhvervslivet er lammet, mange virksomheder risikerer at lukke - også selv om skatteborgernes store pengekasse er åbnet på vid gab med diverse støtteordninger. Uanset hvor mange skattekroner, Folketinget besluttet at sende ud til de ramte brancher, kommer nedlukningen til at koste arbejdspladser. Den kommer til at ødelægge grundlaget for et utal af virksomheder. Økonomien bliver påvirket langt frem i tiden. For at kunne håndtere de barske realiteter, har vi behov for at kende planerne for, hvordan landet igen kan åbnes. Vi har behov for at vide, hvad myndighederne forestiller sig muligt - og hvornår. Ingen forlanger, at Mette Frederiksen, Nikolai Wammen eller Søren Brostrøm skal kunne svare på, hvornår smittefaren er drevet over, men vi må kunne få svar på, hvilke planer der er for rækkefølgen af genetableringen af samfundet. De fleste kan nok forestille sig, at rejsebranchen og teater- og koncertarrangører vil være ramt af begrænsninger længere ind i fremtiden end frisørerne. Eller genbrugspladserne. Eller skolerne. Indtil nu har Danmark ageret trofast og fulgt retningslinjerne. Men hvis vi skal blive ved med at have tillid til myndighederne, må vi sammen kunne se en vej ud af det hele. Ingen tror på en snarlig vaccine eller kur, hvorfor vi må forvente begrænsninger eller risici i en periode, der strækker sig noget længere end til den 13. april, som lige nu er den eneste kendte dato i planerne. Det gik fint med at vise os forskellige scenarier for, hvad der ville ske, hvis vi ikke lukkede landet. Med pædagogiske plancher og grafer, blev vi alle overbevist om nødvendigheden. Vis os nu de forskellige scenarier for, hvordan vi igen får landet på fode. Også selv om de er skræmmende. Vi kan tåle det meste, men hemmeligheder og uvished hører ingen steder hjemme.

Annonce