Annonce
Holstebro

1375 unge kan komme tilbage i skole fra næste uge

På Holstebro Gymnasium og HF er der 300 afgangselever. De får ikke lov til at komme retur på én gang. I aftalen om en genåbning er det et krav, at det sker "med 50 procent fremmøde (det vil sige hver anden uge)", ligesom det er et krav, at eleverne lader sig teste to gange om ugen. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Folkeskoler og friskoler genåbner mandag for afgangseleverne. Det er uvist, om gymnasie- og HF-eleverne må vente lidt længere.

Holstebro: Cirka 1375 unge kan mandag komme i skole igen. Det er 650 afgangselever på Holstebros gymnasier og HF, 115 elever i 10. klasserne på Uddannelsescenter Holstebro, 450 elever i folkeskolens 9. klasser og 160 afgangselever på friskolerne.


Vi vil gerne have eleverne tilbage så hurtigt som muligt, og jeg håber, at vi til at starte med må bruge enten det kommunale eller regionale test-setup. Det vil være det mest effektive. Men får vi at vide fredag eller i weekenden, at vi selv skal udføre det, så er det nærmest en fysisk umulighed - det har selv de sundhedsfagligt erfarne haft vanskeligt ved.

Peter Damgaard Lunde, rektor Holstebro Gymnasium og HF.


Halvdelen af dem - 687 elever - for i første omgang må de nøjes med at møde fysisk op på skolen hver anden ugen - og reelt kan genåbningen blive endnu mindre, idet ingen af Holstebros store ungdomsuddannelser vil lægge hovedet på blokken i forhold til at blive klar til den 1. marts. Det er en kæmpe opgave at få hele logistikken omkring de to ugentlige test af eleverne på plads, og endnu ved institutionerne ikke, om de selv skal stå for det.

- Vi vil gerne have eleverne tilbage så hurtigt som muligt, og jeg håber, at vi til at starte med må bruge enten det kommunale eller regionale test-setup. Det vil være det mest effektive. Men får vi at vide fredag eller i weekenden, at vi selv skal udføre det, så er det nærmest en fysisk umulighed - det har selv de sundhedsfagligt erfarne haft vanskeligt ved, siger rektor Peter Damgaard Lunde, Holstebro Gymnasium og HF.

Også hos naboen, Uddannelsescenter Holstebro, er der forbehold.

- Jeg mangler at blive helt sikker på, at vi har en hjemmel til det, inden jeg går ud og gør noget ved mine elever - og i øvrigt også mine medarbejdere. Og er vi ikke klar mandag, så tager vi helt sikkert ingen elever ind, siger direktør Ann Østergaard.

For de yngre børn i folkeskolen og på friskolerne ligger genåbningsdatoen fast. Det garanterer borgmester H.C. Østerby (S).

- Vi kan godt være klar til mandag, siger borgmesteren.

Annonce

Ingen tvang

På Den Kristne Friskole glæder skoleleder Carsten Linde Sørensen sig til at tage imod skolens 39 afgangselever.

- Vi kommer ikke til at tvinge nogen 9. klasser til at lade sig teste, men jeg vil kommunikere med forældrene og henstille til, at de efterlever den kraftige anbefaling om to ugentlige test, for at det kan være så trygt og sikkert som muligt for elever, lærere og forældre at vende tilbage. Om det så er forældrene selv, der kommer til at stå med testansvaret, eller om det er noget, der kommer til at foregå på skolen, ved jeg ikke endnu, siger Carsten Linde Sørensen.

På ungdomsuddannelserne er det et krav, at eleverne lader sig teste to gange ugentligt, og der bliver ikke online undervisning til de elever, der nægter. Det slog undervisningsministeren fast på onsdagens pressemøde. I grundskolen er det derimod en kraftig anbefaling, at eleverne lader sig teste.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Vil du alligevel have AstraZeneca-stik? Regeringen vil se om droppet vaccine kan tilbydes danske borgere

Annonce