Annonce
Holstebro

1375 førsteårselever får hjælp til ungdomslivets store spørgsmål

To temadag om ungdomsliv her i efteråret skal klæde knap 1400 førsteårselever på til livets udfordringer på ungdomsuddannelserne. Bl.a. kan eleverne via syv forskellige trivsels-workshops blive klar til ungdomslivet. Modelfoto

Holstebro: Førsteårseleverne på ungdomsuddannelserne i Holstebro skal via syv forskellige trivselsworkshops blive klar til livets udfordringer som ung. De 1375 førsteårselever får 18. september og 23. oktober hjælp til nogle af ungdommens store spørgsmål. De deltager i workshops under overskriften "Bliv klædt på til ungdomslivet". Her vil undervisere stå klar og svare på spørgsmål om sex, fritidsjob, økonomi og mange andre emner.

Baggrunden er, at hver tredje elev har overvejet at droppe ud af gymnasiet i utide. Det viser Børne- og Undervisningsministeriets dugfriske undersøgelse blandt 83.000 elever på de gymnasiale uddannelser.

Derfor er den årlige forebyggelsesdag for elever på ungdomsuddannelserne i Holstebro mere aktuel og relevant end nogensinde.

HK MidtVest bidrager med viden om fagforeningers funktion og råd om de unges fritidsjobs og fremtidige karriere.

- Mange unge er i tvivl om, hvad de skal gøre, når de støder på problemer. Vi vil gerne hjælpe med at klæde dem på, så de kender deres rettigheder og pligter og ved, hvilke handlemuligheder de har - både nu og i deres fremtidige arbejde, fortæller ungdomskonsulent i HK MidtVest Daniella Østergaard Roslev i en pressemeddelelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Spritbilist: I får aldrig mine nøgler

Leder For abonnenter

Det er til glæde vendt

Da amerikanske FMC overtog Cheminova i 2014, fulgte nogle år, hvor medarbejder-antallet blev reduceret kraftigt. Amerikanerne lavede nyt hovedsæde for sine europæiske aktiviteter på Sjælland. Udmærket for Danmark, men rigtig skidt for Lemvigegnen, som i årene efter overtagelsen måtte konstatere, at det meget store og for kommunen vigtige antal såkaldte videnarbejdspladser på Cheminova forsvandt. Anlægget blev et produktionsanlæg uden forskningsafdeling med meget mere, og derudover har man også set antallet af medarbejdere i produktionen skrumpe. Vi skal ikke lang tid tilbage, før der på Lemvigegnen begyndte at brede sig en tvivl, om amerikanerne på sigt også ville satse på afdelingen på Rønland, eller man ville flytte produktionen og dermed lukke egnens største private arbejdsplads ned med de følgevirkninger, det ville have. Nu får melodien tilsyneladende en helt anden positiv melodi. Vi kan i dag afsløre, at FMC har planer om at etablere et anlæg, der omregnet til danske kroner ligger på omkring en halv milliard kroner at bygge. Og 300 skal arbejde på at etablere produktionsanlægget. Nu skal det selvfølgelig siges, at på Rønland vil man ikke bekræfte, at det er korrekt. Man vil ikke udtale sig om noget, der ikke er besluttet endeligt. Men vi observatører kan jo så også bemærke, at det ikke bliver kontant afvist. Rygterne kører, og der tages ikke til genmæle. Meget tyder på, der er noget reelt om snakken. Det er beviset på, at FMC ikke blot har en fremtidig plan med Cheminova, hvilket man jo også i dag bekræfter, man har. Det slukker også tidligere tiders pessimisme om, at man kunne risikere, at der lukkes ned. Det er en meget velkommen nyhed, som har stor betydning for Vestjylland og for beskæftigelsen i fremtiden. Det fremgår ikke noget om antal arbejdspladser i forbindelse med et nyt anlæg. Men under alle omstændigheder vil det skabe aktivitet og beskæftigelse både på virksomheden og hos underleverandører til gavn for hele egnen.

Annonce