Annonce
Alarm 112

Grænselukning uden lange køer: 131 udlændinge er blevet afvist ved grænsen i Sønderjylland

John Randeris/Ritzau Scanpix
Lørdag klokken 12 lukkede de danske grænser delvist for udlændinge. I Sønderjylland er 2960 blevet tjekket.

Lørdag middag blev de danske grænser delvist lukket for udlændinge, og i løbet af ni timer er 131 personer blevet afvist ved de tre grænseovergange i Sønderjylland.

Annonce

Det oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi. Politiet har kontrolleret 2960 personer frem til klokken 21 ved de tre overgange i Kruså, Frøslev og Sæd.

- Der har ikke været nogen køer ved kontrolstederne af betydning, og langt de fleste har taget kontrollen med forståelse og godt humør. Også de, som blev afvist, skriver politiet i en pressemeddelelse.

Statsminister Mette Frederiksen (S) varslede fredag, at man i forsøget på at begrænse spredningen af coronavirus delvist ville lukke grænserne.

Danskere kan fortsat rejse ind i landet. Udlændinge kommer kun ind, hvis de har et anerkendelsesværdigt formål.

Det kan for eksempel være, hvis man bor eller arbejder i landet. Alvorlig sygdom hos et familiemedlem kan også lukke en udlænding ind.

Lukningen gælder frem til påske og betyder, at turister og folk, der skal besøge familie, bliver bedt om at vende om.

I Sønderjylland blev ti mindre grænseovergange helt lukket lørdag. Den næste måned kan man derfor kun komme over ved de tre overgange i Kruså, Frøslev og Sæd.

Hos Nordjyllands Politi er meldingen, at ingen er blevet afvist i Aalborg Lufthavn ved lørdagens ankomster fra Salzburg, Barcelona, Malaga og Gran Canaria, skriver politiet på Twitter.

Hos Københavns Politi, der har ansvar for kontrollen i Københavns Lufthavn og ved Øresundsbroen, henviser man til Rigspolitiet, der søndag morgen vil offentliggøre tal for grænsekontrollen.

/ritzau/

Link til pressemeddelelse fra politiet
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Fire sigtelser til to mænd

Holstebro

Når rådhuset genåbner: Vil du ind - skal du bestille en tid

Annonce