Annonce
Navne

12 vil gerne være Barbas efterfølger

Eugenio Barba går som overordnet leder af Nordisk Teatrerlaboratorium den 1. januar 2021, men fortsætter som leder af og instruktør for teatergruppen Odin Teatret. Arkivfoto: Jens Thaysen
Odin Teatret/Nordisk Teaterlaboratorium har fået 12 ansøgninger fra mænd og kvinder, der gerne vil overtage Eugenio Barbas post den 1. januar 2021.

Holstebro: I januar meldte Odin Teatret/Nordisk Teaterlaboratorium ud, at den 82-årige leder Eugenio Barba ønskede at gå af ved udgangen af 2020.

Den karismatiske Barba træder dog ikke af som leder af og instruktør for teatergruppen Odin Teatret. Det er den store maskine, den overordnede paraply Nordisk Teaterlaboratorium med alle dets aktiviteter, som man skal have fundet en ny leder af.

Dengang i januar fortalte administrator ved Odin Teatret/Nordisk Teaterlaboratorium, Per Kap Bech, at man ville søge den nye leder via et "åbent opslag" for at vise, at man ikke er en lukket klub. Og så håbede han, at man ville kunne gennemføre jobsamtaler allerede her efter sommerferien.

Den formodning kommer til at holde stik.

- Vi har fået 12 gode ansøgninger, og vi har indkaldt fire til samtale i uge 33 - to mænd og to kvinder, fortæller formand for Odin Teatret/Nordisk Teaterlaboratoriums bestyrelse, Søren Kjems.

Der holdes bestyrelsesmøde medio september, hvor man formentlig afgør, hvem den nye direktør bliver, da det forventes, at han/hun følger forhandlingerne med Holstebro Kommune fra oktober 2019 om egnsteateraftalen for 2021-2024.

Den nye leder/direktør tiltræder senest den 1. januar 2021.

- Eugenio Barbas vilkår efter 1.1. 2021 skal afklares med den nye leder, siger Søren Kjems.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det kan ikke blive 100 procent

Flere ældre overlever ikke det uheld, at de taber en cigaret, og så går der ild i tøjet eller sengen, og det får fatale konsekvenser i form af dødsfald. Senest skete det i denne uge i Holstebro i en plejebolig. Det får debatten til at køre på, om man skal forbyde denne rygning, så man undgår disse uheld. Selv en snarrådig indsats fra plejepersonalet var ikke nok til at forhindre dødsulykken i Holstebro. Der er sket mange begrænsninger af rygning de sidste år, og det er sket af hensyntagen til andre, der ikke skal udsættes for passiv rygning. Derfor er rygning forbudt flere og flere steder i det offentlige rum, og den udvikling stopper sandsynligvis ikke. Det vil sikkert ikke vare længe, før eget hjem er eneste sted, man må ryge. Det er dog fortsat op til ens eget ansvar, om man vil ødelægge sit eget helbred med rygningen, og det vil også være noget af en tærskel at overskride, da det så må følges op af, vi heller ikke må spise flødeskumskager og flæskesvær - endsige drikke alkohol. Alt sammen noget, der ikke er godt for helbredet - i hvert tilfælde i større mængder. Derfor er det ikke muligt at skride ind over for den ældres ret til selv at bestemme, at han/hun vil ryge i eget hjem. En plejebolig er eget hjem. På fællesarealerne må der naturligvis ikke ryges af hensyn til ansatte og andre beboere. Der er dog den diskussion i emnet, at en plejebolig også er arbejdsplads for en række ansatte, som nødvendigvis må komme der for at pleje beboeren. Her kan man så sige, at der ikke må ryges, mens de ansatte er der, og der skal luftes ud. Men når beboeren sidder alene, så er det svært med et forbud, da det vil være et opgør med den ældres selvbestemmelsesret. Så det er en vanskelig diskussion, fordi vi jo skal passe på, at beboeren ikke sætter ild til sig selv og kan forårsage, at branden også breder sig til at gå ud over andre. Det er ikke altid, rygeforklæder med mere er nok. Vi kan se, at alarmer heller ikke altid er det. Men man kan ikke gøre andet, end at disse sikkerhedsmæssige ting er 100 procent i orden, så man mindsker risikoen. Men den ældres selvbestemmelsesret gør, at det aldrig kan blive 100 procent sikkert, og det er så den risiko, den ældre har lov til selv at vælge ved at ryge.

Lemvig For abonnenter

Ældrerådet utilfreds med overflytning af plejehjemspladser fra Nørre Nissum til Harboøre.: - Det er helt uacceptabelt

Annonce