Annonce
Navne

12 vil gerne være Barbas efterfølger

Eugenio Barba går som overordnet leder af Nordisk Teatrerlaboratorium den 1. januar 2021, men fortsætter som leder af og instruktør for teatergruppen Odin Teatret. Arkivfoto: Jens Thaysen
Odin Teatret/Nordisk Teaterlaboratorium har fået 12 ansøgninger fra mænd og kvinder, der gerne vil overtage Eugenio Barbas post den 1. januar 2021.
Annonce

Holstebro: I januar meldte Odin Teatret/Nordisk Teaterlaboratorium ud, at den 82-årige leder Eugenio Barba ønskede at gå af ved udgangen af 2020.

Den karismatiske Barba træder dog ikke af som leder af og instruktør for teatergruppen Odin Teatret. Det er den store maskine, den overordnede paraply Nordisk Teaterlaboratorium med alle dets aktiviteter, som man skal have fundet en ny leder af.

Dengang i januar fortalte administrator ved Odin Teatret/Nordisk Teaterlaboratorium, Per Kap Bech, at man ville søge den nye leder via et "åbent opslag" for at vise, at man ikke er en lukket klub. Og så håbede han, at man ville kunne gennemføre jobsamtaler allerede her efter sommerferien.

Den formodning kommer til at holde stik.

- Vi har fået 12 gode ansøgninger, og vi har indkaldt fire til samtale i uge 33 - to mænd og to kvinder, fortæller formand for Odin Teatret/Nordisk Teaterlaboratoriums bestyrelse, Søren Kjems.

Der holdes bestyrelsesmøde medio september, hvor man formentlig afgør, hvem den nye direktør bliver, da det forventes, at han/hun følger forhandlingerne med Holstebro Kommune fra oktober 2019 om egnsteateraftalen for 2021-2024.

Den nye leder/direktør tiltræder senest den 1. januar 2021.

- Eugenio Barbas vilkår efter 1.1. 2021 skal afklares med den nye leder, siger Søren Kjems.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Info til vandhunde: Fun Park er åben

Annonce