Annonce
Holstebro

110 kilo indsamlet affald og rekordstor interesse

I weekenden var der indsamling i en hel stribe af lokalsamfund landet over. Også i Skave var der søndag travlt, da der blev samlet affald op langs byens landeveje. Arkivfoto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Skave: Eleverne på skolen havde allerede været i gang tidligere på ugen inde i byen. Men søndag supplerede lokale frivillige op. Der blev samlet affald op langs vejene rundt om byen. 110 kilo af slagsen, da dagen var omme.

- Det var alt muligt, der kom i sækkene. I år var der særligt fokus på takeaway-emballage, så dem fandt vi en 40-stykker af rundt omkring, siger Henny Hedegaard Jensen, formand i Skave Borgerforening.

Det er Danmarks Naturfredningsforening, der er initiativtager bag Affaldsindsamlingen 2021, der har kørt hele uge 15. I år kunne foreningen skrive 2200 lokale indsamlinger på pressemeddelelsen - det højeste antal nogensinde.

Annonce

– Vi oplever en enorm interesse for Affaldsindsamlingen i år – ikke mindst fra helt almindelige borgere, der ønsker at give naturen og lokalområdet en kærlig hånd, og som derfor inviterer familien, vennerne eller naboerne med ud at samle skrald, siger Maria Reumert Gjerding, præsident i Danmarks Naturfredningsforening.

For Henny Hedegaard Jensen er det en god tradition:

- Det er en god måde at få ungerne opdraget på også - ja og så gøre byen smukkere samtidig, siger hun.

Annonce
Holstebro For abonnenter

Det ene sted kan de nærmest ikke huske, hvornår der sidst er kommet nyfødte til - det andet sted kan de hver dag høre byens børn fra stuen

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce