Annonce
Kultur

10 film-spørgsmål til borgmesteren: Hvis dit liv var en film, hvem skulle så spille dig?

Her ses Dustin Hoffman - endnu uvidende om at han skal portrættere Holstebros borgmester H.C. Østerby i en film. Det er i hvert fald borgmesterens ønskevalg, hvis han selv skulle pege på en skuespiller, der skulle spille ham i en eventuel film. Arkivfoto: Stephane Mahe/Scanpix 2017
Borgmester H.C. Østerby (S) fik torsdag aften lov til at indvie den nye Big Bio-biograf i Holstebro. Vi har stillet ham 10 spørgsmål om forholdet til film.

Yndlingsfilm?

H.C. Østerby: - På dansk er det Blinkende Lygter, som sådan set var banebrydende i filmsammenhæng, da den kom ud, fordi den har alt det der "crazy" i sig, så man hele tiden tænker: Hvad sker der nu? The Godfather har jeg set flere gange. Den er dramatisk hele vejen igennem, men den rummer også en historie om datidens USA og gangstermiljøet. Den er barsk, men fortæller samtidig historien om et familiedynasti og det at holde sammen uanset hvad.

Hvilke film gider du ikke?

- Jeg gider ikke science fiction- og splatterfilm. Jeg vil gerne have noget autentisk i stedet for; gerne noget der er foregået i virkeligheden, eksempelvis fra krigstiden.

Yndlingsskuespiller?

- Meryl Streep. Hun har været enestående i hele sin karriere. Skal vi finde én herhjemme, så er Sofie Gråbøl. Der er mange flere dygtige og fantastiske skuespillere i Danmark, og her er Gråbøl Meryl Streeps pendant.

Yndlingsfilmcitat?

- "Hva’ skø’ du den me’?" ("Hvad skød du den med?") Ole Thestrup i Blinkende Lygter, der først skælder ud, fordi Mads Mikkelsen har skudt en af hans køer, men snart skinner hans større interesse for våben igennem, og han vil vide: "Hvad skød du den med?"

Kan du græde over en film?

- Ja, det kan jeg rent faktisk. Hvis nu vi tager en film som Sophie's Choice (Sophies valg, red.): Når film bliver så autentiske, som den formår, således jeg lever mig ind i dem og føler, at jeg selv står der, så kan de godt få mig til at græde.

Hvis du skulle lave en film, hvad skulle den så handle om?

- Ikke politik, siger H.C. Østerby og ler. - Filmen skulle handle om det område, vi lever i. Vi har den mest fantastiske natur - jeg følger selv med i Danmarks Radios naturprogrammer (Vilde vidunderlige Danmark, red.) om søndagen, der viser den mest fantastiske natur, vi har. Så min film skulle fortælle om områdets historie og det, vi har at byde på, i forhold til den egn, vi lever i.

Ser du mange film?

- Jeg er en stor filmelsker. Jeg er også et B-menneske, så når aftenen går på hæld, elsker jeg at se svenske krimier efter klokken 22, når TV-Avisen er forbi. Svenskerne er fantastiske til at få socialrealisme ind over deres film. Jeg holder af Wallander og den slags. Det er på det tidspunkt, jeg har tid til at se en film, og så håber jeg også at komme mere af sted, når nu vi har fået en ny og moderne biograf.

Har du en "guilty pleasure" - altså en film, du holder af, selvom det anses for at være lidt pinligt at synes det?

- Nej. Jeg kan lide meget af det meste - fra Olsen-Banden til Matador, hvis vi taler serier. Eller spændingsfilm. Men jeg er vokset fra de der action-thriller-film, hvor det virker til, at det kun handler om at skyde og dræbe flest mennesker. Men omvendt elsker jeg også James Bond, som er klasse underholdning.

Hvis dit liv var en film, hvem skulle så spille dig?

- Den er svær. Én, jeg beundrer meget, er Dustin Hoffman tilbage i Rain Man. Han er en klasse karakterskuespiller. Han er også ved at være lidt oppe i årene som jeg selv, og så er vi vist omkring samme højde, dog er han vist kortere (Hoffman er 1,67 meter, red.). Det ville nok passe meget godt.

...og hvad ville filmen slutte med?

- Den skulle have en - med et fortærsket udtryk - happy ending. Forhåbentligt med et tilbageblik på et godt liv med både op- og nedture, men med fantastisk meget spændende indhold at tage med. Slutscenen skulle være med mig, fortsat aktiv på tennisbanen på en dejlig sommerdag.

Annonce
Vestjylland

Spurgt på gaden: Er du klar til at droppe kontanterne?

Danmark

Søndagens coronatal: 893 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Livsstil For abonnenter

Birthe blev på den gamle skole efter sin mands pludselige død: - Jeg flytter aldrig, for jeg elsker at bo her

Livsstil For abonnenter

Spørg advokaten: Har jeg pligt til at oplyse, hvem der er far til mit barn?

Danmark

Gode råd fra advokaten: Det skal du huske, når du skal flytte nærmere dit studie

Erhverv

Jagten på en ny karriere: B.S. Christiansen skal inspirere minkavlere

Søndag ifølge chefredaktøren For abonnenter

Lad os hurtigst muligt få afskaffet kontanterne

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Kultur For abonnenter

Boganmeldelse: Forfatter Erling Jepsen med tredje erindringsroman - Kan Gram holde vægten?

Danmark

Ud med de gamle, ind med de nye: Søndag træder nye regler om brændeovne i kraft

Sport

Se triumfen i billeder og video: Rindoms vilde rutsjebanetur endte med guld

Holstebro

Nyt bilhus sælger de billigste og leaser de dyreste

Navne For abonnenter

Kanonskytte fra Nordatlanten valgte københavnerlivet fra og slog rødder i Struer

Sport

HB fik en mand smidt ud, men endte alligevel med at besejre ærkerivalerne

Annonce