Annonce
Navne

10.000 kroner til eksemplarisk elev

Mikkel Høj Nielsen får overrakt legatet af kunderådgiver, Mogens B. Eliassen, Sydbank Holstebro. Pressefoto

Holstebro: Ved årets dimission for HTX og EUX tekniske studenter var der legatoverrækkelse og hæder til udvalgte studenter.

Blandt de elever, der kunne gå fra dimissionen med en check i hånden, var Mikkel Høj Nielsen, der fik Sydbanks legat på 10.000 kroner.

Begrundelsen lød: "Mikkels talent spænder fra en udtalt intelligens til en stor empatisk forståelse for mennesker generelt. Mikkel har gennem hele sin uddannelse ved HTX Holstebro bidraget seriøst og målrettet til niveauet i de klasser, som har haft gavn af at have ham. Hans indstilling til læring, dannelse og uddannelse er eksemplarisk. Mikkel arbejder fokuseret, engageret og med en høj moral, hvilket i særdeleshed har bidraget til den respekt, som Mikkel har opnået af kammerater og undervisere. Mikkel har på forbilledlig vis gennem sin åbne og imødekommende personlighed gjort et stort positivt indtryk på sine omgivelser".

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det er med at komme i gang

I både Holstebro og Lemvig kommuner har sundhedshuse været en vigtig del af dagsordenen de seneste år, ikke mindst fordi sygehuset i Gødstrup ligger langt væk, og der skal være nære sundhedstilbud. Samtidig gør situationen omkring de praktiserende læger det nødvendigt, at der nytænkes. Den tid er forbi, hvor der sidder en enkelt læge i en enkelt praksis. Ja, det går så længe, de nuværende læger fortsætter. Men når de stopper, kan de umuligt skille sig af med deres praksis, fordi ingen nye læger vil sidde alene. Derfor er det en god idé med et godt fagligt klima med flere praktiserende læger og gerne i et miljø, hvor der er mange andre sundhedsfaglige ekspertiser. Det har været naturligt at diskutere disse ting i Holstebro og Lemvig, fordi man enten har et forhenværende eller snart får et forhenværende sygehus, og man derfor i forvejen har en dialog med regionen omkring disse ting. Struer Kommune er vel mest sammenlignelig med Lemvig, når vi taler kommunestørrelse, og som vi har kunnet læse i aviserne i sidste uge, så er der også her akutte udfordringer med at få besat lægepraksis. I søndagsavisen blev regionen spurgt til udfordringen, og her var opfordringen, at man i Struer snarest får sat sig sammen, så man netop kan skabe sådan et sundhedshus med flerlægepraksis, så man får skabt det miljø, der skal til, for at man bevarer de sundhedsfaglige tilbud i byen. OK, der er ikke så langt til Holstebro fra Struer, som der er fra Lemvig. Men alligevel er det vigtigt for købstaden, at man bevarer disse tilbud "hjemme". Derfor må kommunen hurtigst muligt tage initiativ til at følge opfordringen fra regionen. Få de praktiserende læger og regionen engageret i at finde sådan et sted, hvor der kan skabes et sundhedscenter, og få diskuteret, hvad der kan være i det af kommunale, regionale og private initiativer. Og det er med at komme i gang. Erfaringen viser, at det tager rigtig lang tid både at finde samarbejdet, indholdet, men så sandelig også en finansiering, hvor det kræver store investeringer på flere års budgetter, før man har et økonomisk grundlag. Og så skal regionen også overbevises om, at der skal findes penge. Det tager også tid.

Annonce