Vinderup

1. maj-fest uden politik

Det bliver uden politik, når Irish Pub inviterer til 1. maj fest. Politikerne sagde først ja, men fortrød tilsagnet om at komme . Foto: Lars Rask Vendelbjerg
Gæsterne må nøjes med rundstykker, hygge og musik, når Irish Pub inviterer til majfest. Politikerne har meldt afbud.

Vinderup: Talerrækken og programmet var klar, rundstykkerne bestilt ved bageren, og musikken booket til 1. maj fest hos Irish Pub i Vinderup.

Men nu bliver 1.maj-arrangementet helt uden taler.

Det ærgrer pubejer Henriette Brogaard Petersen og den lokale politiker Klaus Flæng (S), der havde lavet en forhåndsaftale med politikerne. Både folketingsmedlem Annette Lind, borgmester H.C. Østerby, ham selv og Bente Rasmussen, formand for FTF Midtjylland og kredsnæstformand i Dansk Sygeplejeråd havde lovet at tale ved majfesten.

Klaus Flæng oplyser, at arrangementet er aflyst for ikke "skabe unødig uro og bekymring". Uden at uddybe nærmere, men han antyder, at fagbevægelsen var imod arrangementet.

De lokale 1. maj-møder koordineres af fagbevægelsens lokalpolitiske udvalg. Formand er Tanja Nielsen, der er formand for social- og sundhedssektoren hos FOA.

Hun siger, at det allerede sidste år blev besluttet ikke arrangere 1. maj fest i Vinderup på grund af for lille opbakning.

- Det handler om ressourcer. Det koster næsten det samme at arrangere for 500 personer som for ganske få. Derfor ønsker vi at koncentrere os om arrangementet i Lystanlægget i Holstebro, fortæller hun.

Tanja Nielsen siger, at det lokalpolitiske udvalg ikke har diskuteret det planlagte arrangement på Irish Pub. Hun tilføjer dog, at pub'en ikke har overenskomst med fagforeningen.

Pub-indehaver Henriette Brogaard Petersen har en teori om, at netop dette spørgsmål spiller ind.

- Men jeg har ingen faste medarbejdere at indgå overenskomst med og er selv medlem af en fagforening, fortæller hun.

Henriette Brogaard Petersen er medarbejder hos Specialfabrikken i Vinderup og driver pub'en med åbningstider torsdag, fredag og lørdag med hjælp af løst ansatte.

Hun er træt af, at forberedelserne har været delvist spildt.

- Jeg havde fået opfordringen fra flere om at være med til at gøre 1. maj til en festdag, som den var, da den tidligere blev arrangeret i Vinderup Lystanlæg med mange deltagere. Det er lidt træls at blive afvist, når man tilbyder sin hjælp. Og jeg synes da, det ville være en god mulighed for at kapre nogle stemmer, siger hun.

Hun afviser også, at økonomien skulle være et problem: rundstykkerne er sponsoreret af bagermester Holm, og hun betale selv musikken.

Men selv om politikerne har meldt fra, bliver der alligevel en form for 1. maj-fest. Bare uden politik.

- Der er gratis rundstykker fra kokken 9, og den lokale duo Knud og Anton kommer og spiller, fortæller pubejeren.

Det er lidt træls at blive afvist, når man tilbyder sin hjælp. Og jeg synes da, det ville være en god mulighed for at kapre nogle stemmer

Henriette Brogaard Petersen, pubindehaver

0/0
Annonce
Byens Bedste

Se lørdagens store show: De blev kåret som Byens Bedste

Vinderup

Thulesen Dahl på besøg i Mogenstrup: - Det er uden tvivl, den største udfordring herude

Vinderup

Kommune køber ejendom for 1 krone: Hvem vil bygge?

Annonce