Annonce
Navne

1.600 sognebørn og tre kirker mangler en præst: Gerne et menneske, der er nytænkende, kreativ og selvdreven

Et foto fra Christian Ulrich Terps indsættelse i 2016. Fra venstre Margrethe Koch, Inge-Dorthe Krogsgaard, daværende provst Lone Hvejsel og Christian Ulrich Terp. Arkivfoto: Søren Palmelund
Tim-Stadil- Vedersø med 1.600 sognebørn søger afløseren for Christian Ulrich Terp, der er gået på pension.

Tim/Stadil/Vedersø: Kirkeministeriet har nu slået opslået stillingen som præst i pastoratet Tim-Stadil-Vedersø. Stillingen blev ledig, da Christian Ulrich Terp i juli gik på pension, og skal besættes ved årsskiftet.

I jobannoncen hedder det:

"Du vil blive en del af lyset, menneskene, havet og fjordene. Her er højt til himlen. Her er et rigt foreningsliv, hvor der er tradition for at løfte i flok og hvor børn og unge står vores hjerter nær".

Annonce

Pastoratet, der tæller cirka 1.600 sognebørn, har cirka 100 gudstjenester på et år, fordelt i de tre kirker.

Én, der er god til at kommunikere og formidle, rækker ud og kan rumme alle aldre.

Fra jobannoncen

Med til jobbet følger tjenestebolig beliggende Høbrovej 3 i Tim, der beskrives som nyrenoveret og moderne, beliggende tæt ved skole, børnepasning og offentlig transport. I forbindelse med præsteboligen er der kontor og mødelokale, med egen indgang.

Synlig i sognet

Menighedsrådet vægter et positivt og konstruktivt samarbejde med medarbejderne i kirken og skriver om ønskerne til den kommende præst:

"En præst, der er synlig i sognet og interesseret i sognelivet og sognebørnene. Meget gerne et menneske, der er nytænkende, kreativ og er selvdreven. Én, der er god til at kommunikere og formidle, rækker ud og kan rumme alle aldre. Vi ønsker os en præst, der er god til at engagere børn og unge og samarbejder med f.eks. skoler, efterskoler, internationale tilflyttere, spejdere og FDF'ere".

Der er ansøgningsfrist til 18. oktober.

Annonce

Afløsere

Siden juli er gudstjenesterne i pastoratet blevet varetaget af Birgit Morsing Masen fra Hvide Sande, Jesper Wiborg Andersen fra Staby-Madum, Inge-Dorthe Kaasgaard fra Hover-Torsted-Ølstrup og Margrethe Koch fra Ringkøbing.

Christian Ulrich Terp afløste I 2016 netop Margrethe Koch som sognepræst i Tim-Stadil-Vedersø. Hun blev valgmenighedspræst i Holstebro, men returnerede til Ringkøbing Kirke i 2020 og stillingen som provst.

Christian Ulrich Terp, der stammer fra Skjern, var inden da sognepræst for Frederiksberg danske Menighed i Slesvig, hvor han var præst siden 1991.

Han har nu bosat sig i Stadil og har senest han på sit forlag Strand udgivet bogen "Tre vestjyske kirker" forfattet af Jon Høgh.

Annonce
Holstebro

Tag kandidattesten her

Holstebro

Dorthe vil forsætte med at tatovere trods forbud fra EU: - Jeg føler mig pisset op og ned ad ryggen

Danmark

Fredagens coronatal: Yderligere 1270 er testet positive for corona

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Virksomhed har stået for solid vækst i årrække - hemmeligheden er Jens' værdier og snusfornuften:  - Vi har aldrig købt en papkasse

Struer For abonnenter

Laurs er villig til at betale prisen: - De sendte min kone ud af landet, så fra på søndag er jeg tysker

Erhverv

Fra gårdbutik til gågade: Birte gør drømmen til virkelighed, og åbner tøjbutik på Østergade

Holstebro For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Nordvestjylland

Holstebro

Overlægen, der selv blev patient, kommer med hård kritik af  test-systemet: I sætter mit liv på spil, når jeg skal stå i kø med syge

forside For abonnenter

Sådan ser tallene ud: Her er ugens regnskaber fra Nordvestjylland

Navne

Prinsesse Mako fylder rundt og gifter sig

Sport

Fremtiden ligger i Holstebro - både på og uden for banen: Jeg har nået en alder, hvor der skal mere til end bare at have et arbejde

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Struer

Kørte frem for rødt: Tog afsporet på station

Leder For abonnenter

Vi ved stadig ikke, om statsministeren kan stilles til ansvar i minksagen - men nu ved vi, at ministeriet kæmpede for at redde hendes og regeringens politiske liv

Erhverv

Få din burger bragt helt til døren: Madbude rykker ind i Holstebro

Annonce