Annonce
Sport

Østrigsk golftriumfator føler sig heldig efter hård tid

Francisco Leong/Ritzau Scanpix
Et skadet håndled satte Bernd Wiesberger ud af spillet i 2018. Søndag vandt han Made in Denmark i Himmerland.

Den østrigske vinder af Made in Denmark, Bernd Wiesberger, har været en hård tid igennem før triumfen i Himmerland.

I størstedelen af 2018 var den 33-årige østriger sat ud af spillet med en skade i håndleddet.

Wiesberger indledte søndagen som nummer et i jagten på sejren og pengepræmien på 3,75 millioner kroner.

- I morges før vi startede på sidste runde, fortalte jeg mig selv, at jeg var heldig, at jeg var i en position, hvor jeg kunne vinde. Så jeg nyder dette øjeblik, siger Bernd Wiesberger.

Alle dele af østrigerens spil gik op i en højere enhed i Himmerland, hvor han sikrede sig sin femte turneringssejr på European Tour.

- Jeg var i kontrol hele ugen og slog mange kvalitetslag. Min putter blev god hen over weekenden.

- Jeg forsøgte at holde mig til mine rutiner og mine processer, som jeg har arbejdet på. Det er bare en stor bonus at komme ud som vinder, siger han.

På sidstedagen pressede det skotske stortalent Robert MacIntyre ham hårdt, og de to kæmpede lige til det sidste om sejren. Østrigeren sluttede et slag bedre end MacIntyre.

- Robert har spillet godt, og vi pressede hinanden. Det blev tæt til sidst, og jeg er bare stolt over, at det endte, som det gjorde, siger Wiesberger.

Østrigeren skrev sig med sejren ind i historien som den sjette vinder af Made in Denmark, der er blevet spillet siden 2014.

Turneringen blev ikke nogen dansk succes, da kun 5 af de 16 deltagende danskere kvalificerede sig til weekendens finalerunder.

Bedst blev Jeff Winther, der sluttede som nummer 18 efter en fremragende runde søndag i 66 slag - fem under banens par. Der var dog hele ni slag op til Weisberger på førstepladsen.

Lasse Jensen sluttede som nummer 33 med 11 slag op til førstepladsen.

De største danske hjemmebanehåb, Lucas Bjerregaard og Thorbjørn Olesen, måtte allerede forlade turneringen i Himmerland fredag, da de missede cuttet.

/ritzau/

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tak for havefesten

18 år blev det til. 18 år med guitarsoloer, fadøl og festglade mennesker. År med solskin og overskud, men til sidst også for mange år med regnvejr og underskud, og nu er det slut med Rock i Holstebro. Det kan man begræde herfra og til al evighed. I sidste ende var det dog publikum som svigtede, og kombinationen af flere år med dårligere regnskaber var mere end en-dags-festivalen kunne klare. Det er altid trist, når noget, der engang var stort, må lukke og slukke. Mange har erindringer og oplevelser bundet op i arrangementet – ja nogle har måske endda mødt deres udkårne på festivalpladsen, til tonerne af nogle landets mest populære kunstnere. For andre har det været en årlig tilbagevendende begivenhed, hvor man mødte alle de mennesker, man ikke lige fik set nok til i en travl hverdag. Det var ikke uden grund, at det blev kaldt Nordvestjyllands største havefest, der dog de sidste år blev mindre og mindre, mens arrangørerne kæmpede en hård kamp for at skabe et økonomisk bæredygtigt projekt, hvor der var en sammenhæng mellem det musikalske ambitionsniveau og publikums interesse. De kommende dage vil det sikkert være mismodet, der fylder mest - og skuffelse over, at det i sidste ende ikke lykkedes at finde en aftale med kreditorerne, så festivalen fik lige en chance mere til for at bevise sin levedygtighed. Men det ændrer ikke på, at Rock i Holstebro i mange år lavede Nordvestjyllands største fest. Der var år, hvor tilskuertallet nåede op over 10.000, og hvor ikke bare gæsterne fik en fed fest; der var også penge at tjene for de frivillige foreninger, der bidrog til, at festivalen kunne afholdes. Det ville naturligvis være lettere, hvis der ikke var konkurrence, og Rock i Holstebro kunne have koncertmarkedet næsten for sig selv. Men der er i dag kommet et langt større udbud af koncerter og arrangementer året rundt, hvilket kun er positivt for det musikelskende publikum. Tilbage er bare at sige tak for festen og kampen. Og hvem ved, måske der af asken fra Rock i Holstebro vokser nye initiativer frem.

Annonce