Annonce
Lemvig

Forældre ønsker eftermiddagspladser i SFO'en

Skal der også være mulighed for kun at have en eftermiddagsplads i SFO? Det foreslår en forældrebestyrelse. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Udvalg vil se nærmere på, om der skal tilbydes eftermiddagspladser i skolefritidsordning

Nørre Nissum: Skal der være mulighed for at købe en eftermiddagsplads i skolefritidsordningen?

Det lægger forældrebestyrelsen i Nørre Nissum Skole og Børneunivers op til. De har efterspurgt muligheden hos Lemvig Kommune.

"Der er mulighed for at købe morgenplads til reduceret pris, men der er ikke et tilbud til de forældre, der kun skal have deres børn passet om eftermiddagen", skriver forældrebestyrelsen blandt andet i deres ansøgning og peger på, at flere forældre fravælger at sende deres børn i SFO om eftermiddagen, da prisen er høj for få timers ugentlig pasning efter skoletid.

Forældrebestyrelsen peger på, at flere børn i aktiviteterne SFO'en i eftermiddagstimerne kan udvikle børnene socialt og personligt, samt at det vil gavne fællesskabet i klassen.

Henrik Thygesen (V), formand for familie-og kulturudvalget, vil sammen med resten af udvalget se nærmere på forslaget, når man senere på foråret skal se nærmere på budgettet for 2021.

- Vi vil vurdere, om det er en model, der skal prøves af, men vi har ikke talt om, hvorvidt SFO'en i Nørre Nissum skal være et pilotprojekt for de øvrige SFO'er i kommunen, siger han.

I dag koster en heldagsplads i SFO med mulighed for pasning både før og efter skoletid 1854 kroner om måneden i 11 måneder, mens en morgenplads månedligt koster 635 kroner.

Familie- og kultursekretariatet har beregnet, at det kan medføre et fald i den årlige forældrebetaling på 115.000 kroner, hvis halvdelen af de nuværende 34 børn på en heldagsplads vælger at tage en eftermiddagsplads, der beregnes til at koste to tredjedele af det fulde beløb.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce