Annonce
Lemvig

Ønsker for 4,7 millioner kroner - budget på 1,5 millioner kroner

Tidligere på året tog daginstutionen i Alt-I-Et-Skolen i Klinkby et nyt gyngestativ i brug. Nu har skolen indsendt den største ansøgning til flere forbedringer af udearealerne. Arkivfoto: Jesper Lundsgaard
11 institutioner har store ønsker til forbedringer af udearealer. Udvalg vil prioritere ansøgninger efter sommerferien

Lemvig: Ønskerne var mange og store, da familie- og kulturudvalget så nærmere på 11 skoler og institutioners ansøgninger om forbedringer på udearealer.

De i alt 12 ansøgninger indeholdt ønsker for 4.676.461 kroner, og dermed endte ønskesedlen med at blive mere end tre gange så dyr i forhold til den halvanden million kroner, der er sat af til forbedringer af udearealerne.

Alligevel er udvalgsformand Henrik Thygesen (V) glad for de mange ansøgninger.

- Jeg er glad for, at der er så mange skoler og institutioner, der har indset, at udearealerne er vigtige. Flere er blevet inspireret af den rapport om udearealerne, der blev udarbejdet sidste år. Og når man ved, hvad godkendte legeredskaber til børn koster, så er det ikke vilde ønsker, siger han.

Den nye ansøgningsrunde er den anden, som familie- og kulturudvalget har sat i søen. Allerede sidste år blev der uddelt lidt over 800.000 kroner til forbedringer af udearealer.

Topscorer blandt ansøgerne er Alt-I-Et Skolen i Klinkby, der har søgt om 916.700 kroner. Det er planen, at de penge blandt andet skal bruges til at binde legeområderne mellem daginstitutionen og skolen sammen. For at det kan lade sig gøre, skal der sættes et hegn op, så børnehavebørn ikke kan komme ud. Der er også et ønske om blandt andet en svævebane samt vipper og klatrestativ. De to ansøgninger fra Harboøre Skole og Børnecenter løber samlet op i 800.000 kroner eksklusiv moms og dækker over en svævebane samt en flisebelagt cykelbane på skolens område.

Den mindste ansøgning kommer fra Thyborøn Børnecenter. De har ansøgt om 72.000 kroner, der skal bruges til vindspil, udendørs musikinstrumenter, blomsterkasser samt små borde og bænke.

Institutionerne kommer dog til at vente til efter sommerferien med at få svar på, om og hvor mange penge de vil få bevilget. De halvanden million kroner, der er sat af til projektet, skal først frigives af byrådet, og det sker efter alt at dømme på byrådsmødet 26. juni.

- Det møde ligger så tæt på sommerferien, at vi ikke kan nå at behandle ansøgningerne inden ferien. Derfor tager vi det op på vores første udvalgsmøde efter ferien, siger Henrik Thygesen.

Han vil arbejde for, at der fremadrettet kommer flere penge på det kommunale budget til forbedringer af udearealerne.

- Vi er langt fra at være i mål, og derfor kan det give god mening at tage punktet med til budgetforhandlingerne senere på året. Men det er også godt at se, at flere af institutionerne selv hjælper med ved finansieringen, så de kan få meget mere ud af pengene, end hvis de skulle ud at købe det hele selv, siger udvalgsformanden.

FAKTA

11 skoler og institutioner i Lemvig Kommune har søgt om i alt knapt 4,7 millioner kroner til forbedringer af udearealerne.

Ansøgningerne fordeler sig med disse beløb

 • Thyborøn Skole - 550.000 kroner
 • Tangsø Skole - 125.000 kroner
 • Ramme Skole - 200.000 kroner
 • Lemtorpskolen - 670.000 kroner
 • Lomborg Børnehus - 400.000 kroner
 • Christinelystskolen - 250.000 kroner
 • Børnegården Lemtorp - 206.255 kroner
 • Thyborøn Børnecenter - 72.000 kroner
 • Harboøre Skole & Børnecenter - 801.825 kroner (to ansøgninger)
 • Alt-I-Et-Skolen, Klinkby 916.700 kroner
 • Nørre Nissum Skole & Børneunivers 484.681 kroner

  I alt 4.676.461 kroner

Kilde: Lemvig Kommune

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Spilfirma i gang efter konkurs

Lemvig

Søren V. Jensen overtager murer-firma

Annonce