Annonce
Vinderup

Ønske til staten: Lav cykeltunnel ved ny cykelsti

En cykelsti langs Viborgvej mellem Skave og Mejrup står fortsat højt på kommunens ønske om cykelstier langs statsveje. Men det samme gælde en cykeltunnel under rute 34 lige vest for Mogenstrup, som kommunen næste år forbinder med Sevel med en cykelsti. Arkivfoto: Morten Stricker
Kommunen sender nu et ønske til staten om at fremrykke en tunnel, hvor skolevejen fra Sevel til Mogenstrup krydser den trafikerede rute 34.
Annonce

Sevel/Holstebro: Kommunen vil nu sende et ønske til staten om at få etableret en cykeltunnel på det sted, hvor vejen mellem Sevel og Mogenstrup krydser rute 34, som er landevejen mellem Skive og Haderup og videre til motorvejen ved Herning.

Ønsket er indsendt i forbindelse med, at Vejdirektoratet har efterlyst forslag til cykelstier og andre forbedringer for cyklister ved statsvejene.

I forvejen har Vejdirektoratet et projekt med forbedringer på rute 34, hvor vejen skal udvides, og herunder er der netop et forslag om også at etablere en cykeltunnel ved Mogenstrup, som vil gøre krydset mere sikker for krydsende cyklister.

Elever fra Mogenstrup går i skole i Sevel, og kommunen har allerede afsat penge til, at der i 2020 anlægges en seks kilometer cykelsti på strækningen mellem Mogenstrup og Sevel.

- Det vil være meget hensigtsmæssigt, hvis staten samtidig anlagde den stitunnel, som der alligevel er planer om, siger Klaus Flæng (S), der er formand for teknisk udvalg.

Annonce

Andre cykelstier

En anden cykelsti, som har højeste prioritet i kommunens ønsker til Vejdirektorat, er en cykelsti langs Viborgvej mellem Mejrup og Skave.

På 3. pladsen blandt ønskerne kommer en kort cykelsti på strækningen fra Ulfborg langs Holstebrovej til krydset ved Vembvej. Det er kun her, der mangler cykelsti på strækningen mellem Ulfborg og Vemb.

På 4. pladsen er et ønske om en forlængelse af cykelstien fra Hestbjergvej vest for Holstebro til Råsted.

- Vi ved jo ikke, om vore ønsker bliver opfyldt, så det kan tage en del år, siger Klaus Flæng.

Vejdirektoratet anlægger ikke cykelstier langs kommunale veje men kun langs statsveje.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Naturen har det langt bedre end sit rygte

TTH Holstebro Herrer

TTH besejrede Mors-Thy i tredje test

Annonce