Vinderup

Øllauget fylder ét: - Jeg kunne godt tænke mig, at det blev større

Første mandag i hver måned mødes laugets aktive og passive medlemmer for at smage de bryg, som medlemmerne har lavet. Foto: Jan Briks
I et år er der blevet brygget øl til laugets medlemmer fra de gamle mejeribygninger i Sevel. Særligt ølfestivalen har været det første års helt store begivenheder.

Sevel: Honningøl, kaffestout og øl med hindbærsmag. I bygningerne, hvor der tidligere har været mejeri i Sevel, bliver der eksperimenteret på fulde drøn. Her er humle, malt, vand, gær og råhygge de ingredienser, der samler medlemmerne, der for nu et år siden gik sammen om at lave et lokalt forankret bryglaug i Sevel.

- Det, at det er så lokalt og nemt at køre til - det betyder alt. At man ikke skal køre 20 kilometer efter det - men at det næsten ligger i baghaven - det gør også, at man kommer her oftere, siger 37-årige Søren Larsen, der bor med sin kone og børn i Herrup.

Søren Larsen, der til dagligt arbejder som svinerådgiver er en af dem, der har været med helt fra begyndelsen. Og for ham er det hyggen, kammeratskabet og ølpassionen, der driver hobbyen:

- Det kommercielle øl kan man købe alle steder. Her risikerer vi at brygge noget, vi aldrig kan komme til at brygge igen - hvis vi ikke lige kan ramme den nøjagtig samme temperatur igen, siger han og tilføjer:

- Det er jo tilfredsheden i, når man knapper den første øl op fra et bryg med et "tssst", og det har den her helt rigtige fyldige smag, siger han.

Ølfestivalen

Lauget, der består af ligeså mange aktive bryggere, som da man startede; ni. Siden er der dog kommet næsten det samme antal passive medlemmer til. Håbet er på en udvidelse.

- Jeg kunne godt tænke mig, at det blev større - og vi kunne rykke et "tak" ind i mejeriet - i lidt større lokaler, siger Torben Vind Olesen, bryglaugets oldermand.

Indtil videre har den største oplevelse for lauget været, da Holstebro Ølfestival 2019 løb af stablen den 1. juni, og som fire af laugets medlemmer gæstede, hvor de serverede laugets egen øl.

- Det var helt vildt. Vi startede klokken 15 om eftermiddagen, og så var klokken halv ni om aftenen, før vi fik en pause igen. Der var simpelthen en kødrand af mennesker rundt om vores stand, siger Torben Vind Olesen, der fortæller, at der til ølfestivalen blev skænket over 1000 serveringer.

- Modsat nogle af de andre bryggerier, må vi jo ikke tage penge for det - ikke engang de poletter folk havde med. Vi fik så donationer fra flere af dem, som kom og smagte vores øl. Men vi var helt paf over, at så mange kom forbi, siger han og tilføjer:

- Men der var jo selvfølgelig også gratis øl, griner han.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

GALLERI: Storåløbet

Mærkedage

Grøntmand gennem 40 år: Min afdeling er i gode hænder hos Janni, Birgitte, Finn og Benjamin

Danmark For abonnenter

Thorbjørn har skabt millionforretning på influencere: Branchens omsætning kan tredobles i år

Kultur For abonnenter

Løbere tog godt imod nyt Storåløb

Holstebro For abonnenter

Advokaten vælger kærligheden, så: Farvel lille, skønne hus

TTH Herrer

Der var mange strenge at spille på, da TTH orkestrerede sig videre i pokalen

112

Ung mand fanget i parkeringshus: Sad fast i elevator 

Annonce