Annonce
Kultur

Øl- og vin-festivaler rykker ud af Slagteriet

- Vi håber på 1500 gæster, da det er den maksimale kapacitet, lyder det fra Holstebro Events. Foto: Holstebro Events
Såvel niveau som ambitioner bliver løftet med flytning, mener arrangør.

Holstebro: Øl- og vin-festivalen kommer igen næste år. Det sker bare i nye rammer.

- Der er gang i en ombygning på Slagteriet, som gør, at det vil blive besværligt for os at kunne være der. Det er vist noget med, at trappen til førstesalen skal laves om, og cement skal rives op. Men det er overhovedet ikke et definitivt farvel til Slagteriet, siger arrangørerne Kristian Andersen og Kenneth Jeyaratnam fra Holstebro Events.

Det er tredje gang, når øl-festivalen den 4. april næste år finder sted, mens det er anden gang, vin-festivalen den 22. februar er i byen.

Det er dog første gang, Musikteatret Holstebro bliver hjemstedet for de to begivenheder.

- Der har været meget snak om, at byens aktører ikke kan finde ud af at arbejde sammen, og derfor er det så rart, at vi fik denne invitation af direktør Anders Jørgensen og administrationschef Lone Abildtrup. Flytningen til Musikteatret kommer til at løfte niveauet; alene i noget så simpelt at vi får varme på, men også udseendemæssigt, selvom vi godt kan lide det rå og rustikke look, Slagteriet har. Dertil kommer, at Musikteatret har en kæmpe kundegruppe, som gør det muligt at nå ud til endnu flere potentielle gæster, siger arrangørerne.

Annonce
Det er blandt andet trappen her, der bliver en del af en ombygning på Slagteriet. Derfor flytter øl- og vin-festival i Musikteatret Holstebro. Foto: Holstebro Events

Den største

Ambitionsniveauet stiger også tilsvarende.

- Sidste år kom der 600 mennesker til vin-festivalen. Der var 13 udstillere. Denne gang kommer der 20, hvoraf tre er lokale, så vi kommer ikke uden om, at vi gerne skulle nå omkring 1000 gæster næste år, siger Kristian Andersen og Kenneth Jeyaratnam.

Øl-festivalen bliver den største i Midt- og Vestjylland med 20 bryggerier. Der sigtes igen efter 1500 deltagere. Der vil desuden være stand-up.

Fælles for begge arrangementer er, at der vil være delikatesser, live-musik - samt at alt præsenteres i nye lokaler.

- Det bliver flotte rammer, og så er det også nyt, at vi bliver nabo til byen, hvor man nemt kan tage hen bagefter. Det er vigtigt at forny sig, og det bliver godt at prøve denne synergi med Musikteatret af, siger arrangørerne.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Lad det nu blive realistisk

Som vi skrev i avisen onsdag, følger de lokale idrætshaller - sammen med landets øvrige - noget interesseret, hvad der sker med planerne om de såkaldte B18, et nyt bygningsregulativ. Hvis det gennemføres, som der er lavet udkast til, vil det give voldsomme problemer med en række af de mange arrangementerne, hallerne har i dag. Hvis det gennemføres, skal der ved hvert arrangement laves en pladsfordelingsplan, som skal godkendes af en brandteknisk virksomhed. Og der skal være folk til stede, som skal være uddannet i brandmateriellet. Ud over det vil være en uoverskuelig økonomisk byrde for de mange små-arrangementer, der er i hallerne, vil det også give en masse praktiske udfordringer. Som for eksempel at hvis der kommer lidt flere mennesker, end man havde regnet med, må der ikke stilles ekstra borde op, fordi de ikke indgår i den plan, der er godkendt. Nu må man håbe, at de, der har udarbejdet udkastet, også vil forholde sig til den realistiske dagligdag. Naturligvis skal sikkerheden være i orden, og det grundlæggende i hallerne er, at der er nødudgange, flugtveje er beskrevet, og der er brandmateriel, der også virker. Og det siger sig selv, at man ikke må stille ekstra borde, store gymnastikredskaber eller andet op foran flugtvejene. Men at der skal laves en plan for hvert et lille arrangement, som skal godkendes og dermed betales hos en virksomhed, det er at gå alt for langt. Det vil i realiteten betyde, at en lang række arrangementer ikke kan gennemføres, fordi der ikke er penge til det, og fordi det bliver for besværligt. Der er gjort indsigelser mod det nye regulativ, og forhåbentlig vinder fornuften, så der naturligvis er et indhold, der sikrer sikkerheden. Men at man også forholder sig til virkeligheden. En halbestyrer ved jo alt om, hvordan man må stille borde op, uden det går ud over sikkerheden, og han er i jævnlig kontakt med brandmyndighederne, der både kontrollerer og giver gode råd. Det må række. Vi kan ikke undvære de mange små arrangementer i de haller, der binder mange mindre samfund sammen.

Struer For abonnenter

SSP om ny indsats: - Man er så provokerende i sin adfærd, at det er fuldstændig ligegyldigt, om det er politiet, der kommer, eller ej

Annonce