Annonce
Holstebro

Økonomidirektøren: Så stor bliver corona-regningen i 2020

Region Midtjylland anslår, at corona-regningen for 2020 løber op i 700-750 millioner kroner. Foto: Johan Gadegaard
Regeringen dækker regionernes ekstraordinære udgifter til covid-19, men hvad løber aflønningen af podere og værnemidler i Region Midtjylland op i?
Annonce

Regionen: Mellem 700-750 millioner kroner.

Det er, hvad Region Midtjyllands økonomidirektør Mette Jensen forventer, at håndteringen af corona-epidemien kommer til at koste i 2020.

- Men det er svært at gøre fuldstændig præcist op, fordi personalet ikke tidsregistrerer. Så hvis man passer en corona-patient, en almindelig patient, og en patient, der er indlagt til observation for corona, hvordan gør man det så lige op - hvad vedrører den daglige drift, og hvad er corona-relaterede udgifter, siger Mette Jensen.

De to største poster er indkøb af værnemidler og lønninger.

Social- og sundhedsassistenter samt medarbejdere med uddannelse indenfor SHK-overenskomsten, hvilket vil sige sygeplejersker, bioanalytikere, fysioterapeuter, aflønnes efter deres overenskomst. For en bioanalytiker ligger timelønnen på 157 kroner. Podere, der har andre uddannelser eller er uuddannede, aflønnes som uuddannede laboranter, for hvem timelønnen er 145. Derudover ydes arbejdstidsbestemte tillæg for arbejde om aftenen og i weekend efter gældende overenskomst.

Annonce

Overarbejde efter nedlukning

Men med til regnestykket hører også overtidsbetaling til regionens faste personale som følge af de aktiviteter, som sygehusene er kommet bagud med. Under nedlukningen blev i hundredvis af operationer og undersøgelser aflyst, men personalet skulle fortsat have løn.

- Vi skal prøve at indhente den udskudte aktivitet ved at bede medarbejdere arbejde ekstra. Det kan godt blive svært at komme i mål, for vi kan kun indhente det i det omfang, at medarbejderne har lyst til at arbejde ekstra, og der kan godt være nogle, der føler, at de allerede har gjort det, siger Mette Jensen, økonomidirektør, Region Midtjylland.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce