Annonce
Læserbrev

økonomi. Replik om skattestigning

Debat: Bjarne Sørensen (BS)fra Industri- og Håndværkerforeningen i Holstebro beskrev forleden sin frustration over, at et byrådsflertal i Holstebro Kommune øger den kommunale skatteprocent med 0,2 procent. Han mener, vi med et stort budget kunne have fundet tilstrækkelige besparelser til at kunne undgå det. Det kunne vi givetvis også. BS kunne, jeg kunne og det samme gælder de fleste andre politikere. Problemet kommer, når der skal være enighed om, hvor der skal spares i en stram tid, hvis man samtidig ønsker et budget, der peger fremad.

BS skriver, at vi nu skal betale en strafafgift på 13 millioner kroner til staten. Det er mange ærgerlige penge, men det er dog kun godt det halve af det beløb, vi efter den borgerlige regerings beslutning skulle betale i omprioriteringsbidrag, hvis ikke den ordning var blevet sløjfet af den nuværende regering. Her får vi dog trods alt noget for skattestigningen i stedet, nemlig blandt andet en styrkelse af vore skoler.

Landets kommunalpolitikere er under pres for at levere kernevelfærd. Et aktuelt eksempel er, at en undersøgelse viser, at hver sjette forældre til børn i daginstitutioner går på nedsat tid med den begrundelse, at forholdene i børnenes daginstitution er for hektiske. Forældretid med deres børn er godt, men der er et stort potentiale i at forbedre kvaliteten af daginstitutionerne, først og fremmest for børnenes skyld, men også så flere med god samvittighed kan passe deres jobs.

BS foreslår at spare på kommunens administration. Jeg vil ikke afvise, at der kan findes noget, men Holstebro Kommune har landets billigste administration målt pr indbygger, så potentialet er nok ikke så stort. Derimod sætter vi fokus på at mindske sygefraværet ved at styrke ledelse og medarbejdertrivsel.

Endelig ser BS gerne, at der satses mere på erhvervslivet, samt at vi jævner det gamle slagteri med jorden. Budgetforliget tilfører erhvervslivet en million kroner årligt til en styrket erhvervsindsats. Slagteriet er ikke tænkt som “bare” et for sjov sted. Ud over at være et hus med kulturelle aktiviteter, er der også en klar ambition om, at huset vil danne ramme om det kreative erhvervsliv på samme måde, som Nupark i dag er blevet et kraftcenter for forsyning, miljø og energi.

Annonce
Karsten Filsø. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Sløj ligestilling

Hvis man lige gik og troede, at det haltede gevaldigt med ligestillingen i de private virksomheder, så er det ikke noget imod ligestillingen i det kommunalpolitiske i Holstebro. Mændene er ikke bare flest med stor overvægt i byrådet. De sidder også tungt på syv af otte udvalgsformandsposter og endnu tungere på bestyrelsesposterne i de selskaber, som kommunen udpeger bestyrelsesmedlemmer til. I sidste uge kom Danmarks Statistik med en opgørelse, der viste, at 20 procent af bestyrelsesmedlemmerne i det private er kvinder. Det er bestemt ikke er imponerende. Men i forhold til i det kommunalpolitiske system er man da i det mindste kommet et stykke vej. Nu er det jo ikke nødvendigvis et problem, at der ikke sidder nogen kvinder i bestyrelsen i eksempelvis det fælleskommunale affaldsselskab Nomi4s eller flere for bordenden i diverse politiske udvalg, hvis det er fordi, kvinderne bare ikke har lyst - selv om flere af posterne også har en attraktiv økonomi. Det største problem er, at man risikerer at gå glip af en forfærdelig masse talent, hvis man ikke lader kvinderne komme mere i spil. Det handler bestemt ikke om, at der skal laves kvoter. Mange kvinder vil sandsynligvis frabede sig at blive valgt til en bestyrelse i det private erhvervsliv alene på grund af deres køn. Det samme gør sig formentlig gældende i den politiske verden. Kvinderne skal frem i køen, fordi de er kompetente, og fordi de bidrager positivt til en virksomhed. Også på bundlinjen. Når man ser på ligestillingen i den kommunalpolitiske verden, er der stadig et stort bjerg, der skal bestiges. Der er stadig en mur af mænd, der skal væltes af vejen. Der mangler både flere kvinder, der banker i bordet og siger, at nu er det nok og som kan inspirere andre. Og der mangler også en politisk kultur, hvor man sikrer sig, at det vitterligt også er den bedste m/k, der får jobbet - og ikke bare den bedste mand. Som kommunens eneste kvindelige bestyrelsesmedlem i et af de kommunale selskaber siger: "Det er et punkt, der ikke har fået så meget opmærksomhed, men det tror jeg, at det vil få i fremtiden." Mon ikke.

Annonce