Annonce
Læserbrev

økonomi. Replik om skattestigning

Annonce

Debat: Bjarne Sørensen (BS)fra Industri- og Håndværkerforeningen i Holstebro beskrev forleden sin frustration over, at et byrådsflertal i Holstebro Kommune øger den kommunale skatteprocent med 0,2 procent. Han mener, vi med et stort budget kunne have fundet tilstrækkelige besparelser til at kunne undgå det. Det kunne vi givetvis også. BS kunne, jeg kunne og det samme gælder de fleste andre politikere. Problemet kommer, når der skal være enighed om, hvor der skal spares i en stram tid, hvis man samtidig ønsker et budget, der peger fremad.

BS skriver, at vi nu skal betale en strafafgift på 13 millioner kroner til staten. Det er mange ærgerlige penge, men det er dog kun godt det halve af det beløb, vi efter den borgerlige regerings beslutning skulle betale i omprioriteringsbidrag, hvis ikke den ordning var blevet sløjfet af den nuværende regering. Her får vi dog trods alt noget for skattestigningen i stedet, nemlig blandt andet en styrkelse af vore skoler.

Landets kommunalpolitikere er under pres for at levere kernevelfærd. Et aktuelt eksempel er, at en undersøgelse viser, at hver sjette forældre til børn i daginstitutioner går på nedsat tid med den begrundelse, at forholdene i børnenes daginstitution er for hektiske. Forældretid med deres børn er godt, men der er et stort potentiale i at forbedre kvaliteten af daginstitutionerne, først og fremmest for børnenes skyld, men også så flere med god samvittighed kan passe deres jobs.

BS foreslår at spare på kommunens administration. Jeg vil ikke afvise, at der kan findes noget, men Holstebro Kommune har landets billigste administration målt pr indbygger, så potentialet er nok ikke så stort. Derimod sætter vi fokus på at mindske sygefraværet ved at styrke ledelse og medarbejdertrivsel.

Endelig ser BS gerne, at der satses mere på erhvervslivet, samt at vi jævner det gamle slagteri med jorden. Budgetforliget tilfører erhvervslivet en million kroner årligt til en styrket erhvervsindsats. Slagteriet er ikke tænkt som “bare” et for sjov sted. Ud over at være et hus med kulturelle aktiviteter, er der også en klar ambition om, at huset vil danne ramme om det kreative erhvervsliv på samme måde, som Nupark i dag er blevet et kraftcenter for forsyning, miljø og energi.

Karsten Filsø. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Gav politiet en fuck-finger

Lemvig

Nu er vandet klar i Thyborøn

Annonce