Annonce
112

Se billederne: Humlum Kro ødelagt af brand

Der kom meldinger om brand på Humlum Kro kort før klokken halv seks mandag morgen.Foto: Johan Gadegaard

Humlum: Natten til mandag udbrød der brand på Humlum Kro, og mandag morgen var brandvæsnet stadig i gang med efterslukningsarbejdet.

- Der er gået ild i selve hovedbygningen, og det har så spredt sig med røg til resten af kroen, siger Jean Warming, vagthavende indsatsleder ved Nordvestjyllands Brandvæsen, og tilføjer:

- Kroen er kraftigt ødelagt af røg og brand.

Jeanette Thomsen er forpagter af Humlum Kro sammen med sin mand, Kenneth Thomsen. Det unge par overtog nøglerne til den gamle kro i februar i år og flyttede med to børn fra Jerlev nær Vejle til et hus i Humlum. De blev vækket med nyheden om branden klokken 5.20 mandag morgen.

Ifølge Jeanette Thomsen er det ikke muligt at se skader uden på bygningen.

- Men indvendigt ser det ikke for godt ud, siger hun.

Det vides endnu ikke, hvad der startede branden. Humlum Kro skulle efter planen være vært for flere selskaber de kommende weekender, og forpagterparret er i gang med at finde ud af, hvor slemme skaderne er, og hvad der kan gøres.

Annonce
Forpagterne har endnu ikke fået mulighed for at besigtige skaderne.Foto: Johan Gadegaard
Efterslukningsarbejdet var ved avisens deadline mandag morgen stadig i gang.Foto: Johan Gadegaard
Brand på Humlum Kro. Foto: Johan Gadegaard
Brand på Humlum Kro. Foto: Johan Gadegaard
Brand på Humlum Kro. Foto: Johan Gadegaard
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
TTH Damer

TTH henter bagspiller i Nykøbing

Leder For abonnenter

Vi skal kunne stole på kontrolrapporterne

Der er ret stor sikkerhed for, at man ikke bliver syg af at spise danske fødevarer - eller fødevarer solgt i Danmark. Det skyldes blandt andet en ret finmasket fødevarekontrol, som er til for at sikre forbrugerne mod dårlige, ulovlige og skadelige fødevarer. Kontrollen finder sted i alle led, og resultaterne offentliggøres på fødevarestyrelsens hjemmeside, hvor alle kan læse med. Mest kendt for forbrugerne er nok smiley-ordningen, som ved indgangen til butikker og restauranter fortæller, om der er styr på alt fra rengøring, til egenkontrol og papirarbejdet. Men også rapporterne fra produktionsleddet findes på nettet. Det er en fin sikkerhed for forbrugerne, men det er samtidig en velfungerende, moderne udgave af gabestokken for dem, der træder ved siden af. Derfor er det altafgørende, at vi kan stole på det, der står i Fødevarestyrelsens rapporter. Før jul - lige mens de fleste af landets husstande havde en and på indkøbssedlen - kom en rapport fra kontrolbesøget hos Dan Duck i Struer frem. Den fortalte blandt andet om massive problemer med medarbejdernes håndhygiejne. En sand bombe under virksomhedens julesalg. Problemet var blot, at rapporten indeholdt fejl på det område. Fejlen endte i medierne, og det har uvægerligt påvirket salget. Medierne havde ganske forståelig tillid til fødevarestyrelsen, præcis som forbrugerne har. Dan Duck er netop nu ved at regne på, hvad den fejlagtige rapport har kostet og forventer at lægge sag an mod Fødevarestyrelsen for de millioner, virksomheden er gået glip af. Sagen er på alle måder uheldig, og den viser bagsiden af medaljen ved et ellers velfungerende system baseret på stor tillid fra befolkningen. Vi vil have sunde og hygiejniske fødevare produceret under ordentlige forhold. Og med de offentlige kontrolrapporter har vi mulighed for at fravælge dem, vi ikke stoler på. Det er rigtig godt. Men rapporterne har en kæmpe magt, og selv myndigheder laver fejl. Men den store magt, som kontrolrapporterne har, gør det tæt på utilgiveligt at fejle.

Annonce