Annonce
Sport

Æv - endte som nummer 16

Struer-mandskabet var på hjemmebane, men endte blandt de sidste i feltet. Foto: Nynne D. Mortensen

Struer-mandskabet fik ikke meget ud af at være på hjemmebane, da de 18 klubber i Sejlsportsligaens anden division i weekenden dystede om en topplacering inden næste stævne om en måneds tid i Brejning.

Struer: Struer-mandskabet var på hjemmebane, da de i weekenden stillede op til start i ligasejladserne på bugten ved Lystbådehavnen i Struer.

Men man kunne ikke aflæse det af resultaterne.

Selv om alle på Struer-holdet har stor erfaring og en lang række gode resultater i bagagen, rakte det ikke til mere end en placering som nummer 16 ud af de 18 mandskaber, der stillede op til stævnet i ligasejlernes anden division.

Blandt andet på grund af en forfejlet taktik, der som udgangspunkt gik ud på at sejle som et hold.

- Men når hver enkelt sejlads kun varer i cirka 12 minutter, er der bare ikke tid til at bruge 20 sekunder på at blive enige om, hvad man gør, konstaterer Søren Christiansen, som sad ved roret, når Struer-mandskabet blev kaldt på vandet.

Så når det næste af Sejlsportsligaens fire stævner bliver afviklet i Brejning ved Vejle om en månedstid er der brug for en mere klar kommandostruktur.

- Vi må jo lære af de fejl, vi begår, konstaterer Søren Christiansen.

Annonce

Søren Christiansen er da også overbevist om, at Struer kan rykke frem i feltet.

- Sidste år lå Struer Sejlklub til en oprykning til første division lige inden det sidste stævne i Skovshoved, så vi har mulighederne. Vi skal bare blive bedre til at udnytte de chancer, vi får, når det går så stærkt, som det gør i Sejlsportsligaen, mener han.

- Det kræver bare lidt øvelse, og det eneste sted, man virkelig får noget ud af det, er ude på vandet, når der er andre både i feltet og vi er i konkurrence, konstaterer han efter sin første weekend i netop den bådtype, der bliver brugt i Sejlsportsligaen, hvor alle både er ens, så mandskaberne ikke kan få fordel af bedre udstyr end de andre i feltet.

Alle konkurrerer på lige vilkår.

- Så jeg skulle selvfølgelig også lige vænne mig til båden. Var på vandet i den for første gang forrige mandag, og det er altså kun til stævnerne, at du virkelig lærer noget om, hvordan det hele fungererer. Hvis du gerne vil vinde Tour de France er det jo også ligegyldigt, hvor mange gange du kører til Thyborøn i modvind. Det er oppe i bjergene, og når du kommer med i feltet, det gælder, konstaterer han.

- Den positive nyhed er, at vi kom først til topmærket i to af søndagens sejladser. Så vi har da bestemt noget at bygge videre på, fortæller Søren Christiansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ulfborg/Vemb

Indbrud på hotel

Leder For abonnenter

Der er meget at hente her

Lige i tiden er der fokus på sygefraværet på offentlige arbejdspladser, fordi der sendes en del statistik ud for området af den liberale tænketank Cepos, og det er også blevet behandlet på forskellig vis her i avisens spalter. Bemærkelsesværdigt er det såmænd ikke, at de vestjyske kommuner ligger i den gode ende af den slags statistikker. Men overraskende er det måske nok, at der for eksempel inden for plejepersonalet er hele fem dages sygefravær om året i forskel på for eksempel Struer og Lemvig kommuner med Lemvig som den, der er blandt de kommuner, der har færrest sygedage om året. Her ser man på gennemsnitstallet, og det er altså rigtig mange dage, når man ganger op med antallet af personaler inden for plejesektoren. Var der blot 100 ansatte, så var det 500 dage - eller hen ved 10 ugers arbejde, der er til rådighed. Det gør altså en forskel, når man skal regne udgiften ud til sådan en sektor. Man kan også studse over, at der er kommuner, der har langt over 20 sygedage pr. medarbejder i gennemsnit om året, hvor andre har mindre end det halve. Og selv om man regner ud fra den gode ende, så er der vist ikke mange private virksomheder, der opererer med at forudse, at hver medarbejder i gennemsnit skulle have to ugers sygdom om året. Der er selvfølgelig mange facts og kendsgerning bag disse tal, så man ikke "bare lige" kan overføre fra det ene fag til det andet. Der er jobs, som vil give flere sygedage, fordi man er i kontakt med syge mennesker, og det er hårdt og stressende. Men alligevel er det en markant forskel. Det er i hvert tilfælde noget, enhver kommunalpolitiker må tænke meget over, da der her virkelig er nogle penge at investere i bedre arbejdsmiljø med mere, hvis de bliver betalt tilbage med, at medarbejderne er mindre syge. Når man ser ud over landet, så er det vist ikke en fordom, at man føler sig mere forpligtet til at møde op på arbejde jo længere, man er væk fra de store byer. Det skyldes også, at der er mindre enheder, hvor man føler sig forpligtet af fællesskabet, og man kender den, der skal arbejde hårdere, når man bliver hjemme. Det er ret opdragende. Til gengæld er mindre enheder også mere sårbare i statistikkerne, når man taler langtidssyge, da blot en enkelt af dem kan påvirke statistikken ret meget. Derfor kan statistik ikke bruges til alt, men de her statistikker er mere end en tanke.

112

Uro i nattelivet i weekenden

Ulfborg/Vemb

Mand omkommet i drukneulykke

Annonce