Annoncørbetalt indhold

Ændringer i vores vaner er et vigtigt skridt i retning mod en mere grøn og bæredygtig samfund

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Bæredygtighed, klima og grøn omstilling har fyldt meget i både samfund og den politiske debat de senere år. Både blandt befolkningen og politikerne lader der til at være bred enighed om, at der skal gøres en fortsat større indsats for bremse klimaforandringerne og det forhøjede CO2-udslip. Ifølge mange eksperter, såvel som meningsdannere, er det altså ikke nok, at vi lader bekæmpningen af klimaforandringer kun være op til politikerne, samt fabrikkerne og de erhvervsdrivende som udleder store dele af CO2´en. Skal vi nå at komme i mål med vores ambitioner, skal vi som individ og samfund i en højere grad være parate til at ændre vores vaner i hverdagen.

Genbrug hitter

Annonce

Eksempler på områder hvor vi som forbruger kan gøre en forskel, er ved at genbruge mere i stedet for kun at købe nyt. Genbrugsbutikker har også de seneste år oplevet, at et stigende antal unge er begyndt at købe blandt andet brugt tøj og service i landets mange genbrugsbutikker. Men også hvad elektronik angår, kan vi spare klimaet for en masse unødvendig CO2, hvis vi for eksempel køber en brugt brugt Iphone XS i stedet for at købe en ny. Produktionen af elektronik har generelt en stor udledning af drivhusgasser, og der findes generelt meget godt brugt elektronik på markedet.


Stigende interesse for grønne oplevelser i nærområdet 

Inden for oplevelser og transport er der også stort potentiale i grønne oplevelser og økoturisme. De seneste år har flere danskere således også i stigende grad fået øjnene op for grønne naturoplevelser i Danmark, som et alternativ til Thailand og Gran Canaria. Flere lokale og grønne oplevelser er ikke kun til gavn for miljøet, men gavner samtidig også den danske økonomi, da Danmark er et af de lande som gør mest i bæredygtige seværdigheder. En god måde at begrænse vores udslip af drivhusgasser på, kan altså være at holde ferierne langs Silkeborgsøerne i kano, i stedet for hver vinter at hoppe på flyveren til Thailand.


Kollektiv transport hvor det er muligt

Bor du tæt på dit arbejde eller studie, er busser, tog og generelt den offentlige transport en god måde at nedbringe CO2-udslippet. At være hundrede procent afhængig af den offentlige transport kan selvfølgeligt være svært for de som bor i en mindre by med relativ få bus- og togafgange. Bor du derimod i tætbefolkede byer som København, Aarhus eller Odense, gør du dog klimaet en stor tjeneste ved at tage bussen frem for bilen.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.