Annonce
Holstebro

Ændrede busruter: Snart kommer flexbus på hverdage til Thorsminde

Til næste sommer sker der mindre ændringer på rute 270 mellem Holstebro og Thorsminde, men den største ændring bliver, at kan også kan kan køre på strækningen til Holstebro med flexbussen til luftahavnen i Karup - nemlig rute 290. Hidtil har ruten kun været for borgere, der skal til og fra lufthavnen, men den skal bestilles senest en time i forvejen. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Over flere år er busruten til Thorsminde blevet forringet. Men fra juni kan man bestille flexbus mod Karup og stå af i Holstebro, og det bliver helt ny mulighed.

HOLSTEBRO: En række forslag til ændringer af busruter træder i kraft 27. juni, efter de er blevet godkendt i teknisk udvalg.

Rute 252 til Idom og rute 270 bliver slået sammen til én rute, når ændringen træder i kraft.

- Det vil betyde, at busruterne passer bedre til skolernes ringetider, og det kan give en mulighed for senere at spare på skoleruterne, siger Klaus Flæng (S), der er formand for teknisk udvalg.

En lille ændring - men med stor betydning - sker på den lidt "hemmelige" rute 290, som er flexbussen fra Thorsminde over Staby, Ulfborg, Idom og Hostebro til lufthavnen i Karup. "Bussen", som ofte vil være en taxa, afgår op til 12 gange på hverdage, men kun hvis den er bestilt mindst en time i forvejen. Det er en rute, hvor man kan køre til lufthavnen til almindelig buspris.

I dag er det kun muligt at bruge bussen til og fra Midtjyllands Lufthavn i Karup. Det nye bliver, at man også kan stige af eller på ruten i Holstebro - hvis man skal mod vest til Thorsminde.

- Flexbussen har været der nogle år, men få har kendt til den. Vi har ikke været så gode til at udbrede kendskabet, siger Klaus Flæng.

Annonce

Cityring bliver nedlagt

Flere af bybusruterne i Holstebrobliver også ændret, når næste nye køreplan kommer til sommer.

- Der er meget få, som har brugt cityringen, så den nedlægger vi. Det værste som politiker er at se tomme busser, siger Klaus Flæng.

Reelt kommer rute 1 og 2 fremover til at køre på den indre ringvej - så man fortsat kan komme mellem Trafikterminalen ved Banegården og det gamle busstoppested ved Slotsgade midt i byen.

- Vi bruger besparelsen til at lave nogle mindre forbedringer og justeringer på andre ruter, siger Klaus Flæng.

Samtidig er udvalget begyndt at se nærmere på, hvordan bybusserne skal være og køre, når vi kommer et par år frem.

- Vi skal både se på ruterne og overveje, om vi skal have flere gasbusser, eller vi skal have elbusser, siger Klaus Flæng.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Spilfirma i gang efter konkurs

Danmark

Frygter skævvridning af Danmark efter coronakrise: Regeringen varsler særlig hjælp til landdistrikterne

Lemvig

Søren V. Jensen overtager murer-firma

Annonce