Annonce
Struer

Ældresagen fik det sagt med blomster

Karen Marie og Jørgen Nielsen stod for at få bragt en julehilsen fra Ældresagen ud til alle beboerne på Enggård Centret. Foto: Frede Stengaard
Plejehjemsbeboerne i Struer Kommune fik lørdag formiddag en julehilsen fra Ældresagen.

Struer: Fem frivillige fra Ældresagens lokalafdeling i Struer Kommune gjorde lørdag formiddag et pænt indhug i SuperBrugsens beholdning af julestjerner, da de fyldte bilerne og kørte ud til alle plejehjem i Struer Kommune med en julehilsen.

- Vi havde bestilt 170, fortalte Ældresagens lokalformand i Struer Kommune, Jørgen Nielsen, da blomsterne var fordelt, og Bodil Vejling kunne konstatere, at hun manglede 15 for at have nok til alle de 40 beboere på Bøgelund i Voldgade.

Så Jørgen Nielsen måtte finde kvitteringen og ordresedlen frem og ind i butikken en ekstra gang for at få opklaret, hvad der var sket.

For det kunne jo ikke nytte noget, at nogen fik, og andre måtte vente.

Problemet blev løst.

Den ansvarlige for både frugt og grønt og blomster fandt et restlager, og de frivillige fra Ældresagen fik 51 julestjerner til Enggård Centret, 15 til Danske Diakonhjems friplejehjem i Asp, 15 til Svalegangen, 40 til Bøgelund og 44 til Solvang i Hvidbjerg på Thyholm.

- Og beboerne på det nye plejecenter i Bangs Have bliver heller ikke snydt, forsikrede Jørgen Nielsen.

- Men vi har hørt, at vennekredsen fra det tidligere plejehjem i Humlum allerede har aftalt, at de vil give alle beboerne en julestjerne, så i stedet for en julestjerne mere vil vi give dem en lidt større juledekoration til alle fællesarealerne, fortalte han, da alle havde blomster i bilerne, så der var nok til alle og en ekstra eller to til personalet.

Ud over weekendens blomsterhilsen til alle plejehjemsbeboerne i Struer Kommune er Ældresagen også klar med et større bidrag til kirkernes julehjælp.

- Vi fik et pænt overskud på en julekoncert i Struer Kirke, som vi arrangerede i et samarbejde med Aktiv Onsdag, fortæller Jørgen Nielsen.

Så alt i alt kan Ældresagen og Aktiv Onsdag i dag donere 10.000 kroner til kirkernes julehjælp.

Blomsterne til plejehjemsbeboerne var en jule-hilsen fra Ældresagen.

Annonce
Fem frivillige fra Ældresagen bragte lørdag formiddag en julehilsen ud til alle plejehjemsbeboerne i Struer Kommune. Foto: Frede Stengaard
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Forhåbentlig kun forretten

Efter en vinter med regn, regn og regn - blæst, blæst og blæst. Med oversvømmelser både inde i landet ved vandløbene og ude ved kysterne, er der vist ikke mange, der ikke mener, at klima-debatten er relevant. Det kan vist ikke være på et mere passende tidspunkt, at Klimatorium onsdag kunne holde rejsegilde på Østhavnen i Lemvig. Der kommer forhåbentlig til at ske noget i den bygning, som kan blive rammen om klima-løsninger, så man i Lemvig kan vende klima-udfordringer til en gevinst, hvor der skabes arbejdspladser, økonomi og udvikling ved at være centrum for forskning, der kan give øget befolkningstal og gevinster for det lokale erhvervsliv. Det er selvfølgelig for tidligt at konkludere, om Lemvig Kommune og Lemvig Vand & Spildevand lykkes med denne store satsning. Man er så småt i gang med de første projekter, og når Klimatorium står klar til indvielse i august med klima-topmøde og meget andet, så skal det begynde at vise sig, om det virkelig kan lykkes for en af landets mindste kommuner at blive den store aktør på dette område både lokalt, regionalt, nationalt og internationalt, som er ambitionsniveauet. Det er etape 1, der onsdag var rejsegilde på. Det er et halvt Klimatorium, som først og fremmest er arbejdsplads for Lemvig Vand & Spildevands medarbejdere samt kommunale medarbejdere med plads til studerende og udviklere fra private firmaer, som kan låne et skrivebord her, mens man er med i samarbejder. Den anden halvdel - etape 2 - er det, der rent fysisk vil gøre Klimatorium til en succes. Men den skal bygges af en privat investor, og det skal være med private virksomheder som lejere. Det er slet ikke på plads endnu, og dermed kan man slå fast, at drømmen om, at håndværkerne bare kunne fortsætte med næste etape efter indvielsen af den første, ikke bliver en realitet. Men forhåbentlig sker det ikke så længe efter. Ikke bare fordi man kan få overstået byggerodet på Østhavnen. Men også fordi det er etape 2, der virkelig skal sætte gang i de private initiativer, som man håber så meget på, og så Klimatorium ikke blot ender som en flot bygning, der er halvt færdig og med halvfærdigt ambitionsniveau. Etape 1 er godt, men forhåbentlig kun forretten.

Annonce