Annonce
Lemvig

Ældrerådet afviser ny struktur for hjemmesygeplejersker

Bodil Carstensen, formand for Ældrerådet: Den største ekspertise bør ligge tættest på borgeren. Arkivfoto: Lars Kamstrup
Det vil give problemer, hvis man centraliserer hjemmesygeplejen, mener Ældrerådet
Annonce

Lemvig: Der er forslag i høring, om hjemmesygeplejen i Lemvig Kommune skal centraliseres og ikke længere høre under de enkelte områdeledere. Ældrerådet er modstander af at lave denne ændring.

- En adskillelse fra den øvrige lokale hjemmepleje vil forhindre det gode kendskab og samarbejde mellem faggrupperne. Hjemmesygeplejerskerne skal fortsat være forankret i distrikterne og have den tætte kontakt til de øvrige, der arbejder i området, siger formanden for Ældrerådet, Bodil Carstensen.

Bodil Carstensen understreger, at det er af stor betydning, at der er et lokalt kendskab til borgerne og den lokale kultur. Den største ekspertise bør være tættest på borgerne.


Det vil ikke være nemt at finde gode løsninger, når ledelserne er forskellige, og økonomierne er adskilte.

Bodil Carstensen, formand, Ældrerådet


- Det er derfor ikke nogen god ide at flytte nødkald væk fra sygeplejerskerne, selv om det giver forstyrrelser i det daglige arbejde. Det er en del af det komplekse arbejde, en sygeplejerske har, at der sker afbrydelser. Det vil resultere i længere behandling og behandlingstid for borgerne med stor utryghed til følge, hvis ikke denne funktion ligger lokalt, mener formanden.

Annonce

Dur ikke med to ledelser

Hun mener ikke, det er en god ide, at ledelsesansvaret for de hjemmehjælpere, der kører ud, og for hjemmesygeplejerskerne er to forskellige.

- Det vil ikke være nemt at finde gode løsninger, når ledelserne er forskellige, og økonomierne er adskilte. Man bør undgå, at hjemmesygeplejerskerne blot bliver konsulenter uden kendskab til dem, hun skal samarbejde med og uden kendskab til den enkelte borger.

Ældreråds-formanden mener, det kan gå så galt, at det bliver så utilfredsstillende for den enkelte sygeplejerske at arbejde under sådanne forhold.

- Man kan derfor frygte mangel på kvalificerede sygeplejersker til stillingerne, mener Bodil Carstensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Struer

Kommunen tilbyder lyntest til ansatte

Lemvig

Så er vi helt nede på tre smittede

Struer

Fra fan til taktholder i et af verdens største metalbands: Bastian fra Struer har taget turen fra tilskuerpladserne og op på scenen

Annonce