Lemvig: Der er forslag i høring, om hjemmesygeplejen i Lemvig Kommune skal centraliseres og ikke længere høre under de enkelte områdeledere. Ældrerådet er modstander af at lave denne ændring.
- En adskillelse fra den øvrige lokale hjemmepleje vil forhindre det gode kendskab og samarbejde mellem faggrupperne. Hjemmesygeplejerskerne skal fortsat være forankret i distrikterne og have den tætte kontakt til de øvrige, der arbejder i området, siger formanden for Ældrerådet, Bodil Carstensen.
Bodil Carstensen understreger, at det er af stor betydning, at der er et lokalt kendskab til borgerne og den lokale kultur. Den største ekspertise bør være tættest på borgerne.
Bodil Carstensen, formand, ÆldrerådetDet vil ikke være nemt at finde gode løsninger, når ledelserne er forskellige, og økonomierne er adskilte.
- Det er derfor ikke nogen god ide at flytte nødkald væk fra sygeplejerskerne, selv om det giver forstyrrelser i det daglige arbejde. Det er en del af det komplekse arbejde, en sygeplejerske har, at der sker afbrydelser. Det vil resultere i længere behandling og behandlingstid for borgerne med stor utryghed til følge, hvis ikke denne funktion ligger lokalt, mener formanden.
Dur ikke med to ledelser
Hun mener ikke, det er en god ide, at ledelsesansvaret for de hjemmehjælpere, der kører ud, og for hjemmesygeplejerskerne er to forskellige.
- Det vil ikke være nemt at finde gode løsninger, når ledelserne er forskellige, og økonomierne er adskilte. Man bør undgå, at hjemmesygeplejerskerne blot bliver konsulenter uden kendskab til dem, hun skal samarbejde med og uden kendskab til den enkelte borger.
Ældreråds-formanden mener, det kan gå så galt, at det bliver så utilfredsstillende for den enkelte sygeplejerske at arbejde under sådanne forhold.
- Man kan derfor frygte mangel på kvalificerede sygeplejersker til stillingerne, mener Bodil Carstensen.