Læserbrev

Ældrepleje. Boller uden gær - nej vel, kære politikere?!

Arkivfoto: Scanpix

Debat: 2019 – jeg er målløs overfor den service, der tilbydes indenfor ældresektoren?! Jeg hedder Malene, er 26 år og social og sundhedshjælper!

Når de garvede hjemmehjælpere fortæller om, hvordan tingene var for 25 år siden i ældreplejen, så bliver jeg forbavset.

De fortæller om, at de handlede, hyggede, bagte og gjorde rent i flere timer ved den enkle borger. De kunne være i hjemmet fra morgen til middag, hvis ikke længere tid.

I dag er vi knap kommet ind af døren, før vi skal være ude igen.

Jeg forstår, at de ydelser, der blev ydet for 25 år siden, var for omkostningskrævende, og nedskæringerne var nødvendige.

Jeg kan ikke lade være med at lade tankerne falde på min gamle bageopskrift på fødselsdagsboller. De er spækkede med smør, sukker, æg, salt, sødmælk, gær og mel. Der skal lægges kærligheden i æltningen. Omtanke med nødvendigheden i hævningen og varmen i bagningen. Hvis omkostningerne var for store på mine boller, skulle der spares på hvert enkelt ingrediens. Hvert enkle ingrediens har en funktion, for at få superlækre boller.

Når bollerne skulle serveres for gæsterne, ville jeg være nødt til at undskylde. Jeg kan lige høre mig selv: "Jeg beklager bollerne er stenhårde, uspiselige og ej hævede, men besparelserne blev fundet i grundopskriften, ja der er faktisk kun mel og mælk i dem, men boller skal I have”.

Jeg vil have OMSORG. Jeg vil have SJÆL, og jeg vil have det ETISKE grundlag tilbage i ældresektoren, kære politikere.

0/0
Annonce
Læserbrev

Ældre. Hvor skal et nyt friplejehjem ligge?

Læserbrev

Ulven. Umuligt at sikre store naturarealer

Læserbrev

Politik. Vi har brug for en bedre seniorførtidspension

Leder For abonnenter

Godt set af Jyden i Bur

Leder For abonnenter

Det går så fint så fint - eller gør det?

Klimadebatten fylder mere end nogensinde her i starten af valgkampen. Pernille Vermund fra Nye Borgerlige gjorde det klart, at hun er godt og grundig træt af det omsiggribende klimahysteri, da hun blev bedt om et bud på partiets klimapolitik under den første partilederrunde på tv. Men generelt giver politikerne på alle fløje udtryk for at ville gøre en indsats for at reducere det danske udslip af CO2. - Vi tager det meget alvorligt, som energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V) udtrykker ved enhver given lejlighed, og under partilederrunden konstaterede statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), at Danmark ligger i front. - Vi har førertrøjen på, forsikrede han vælgerskaren, som både skal afgøre, hvem der skal repræsentere Danmark i Europaparlamentet, og sammensætning af det danske folketing, inden for den nærmeste fremtid. En ny opgørelse fra EU's statistiske kontor, Eurostat, viser, at det svarer til, at en bjergrytter stiller sig frem som favorit i Tour de France til en plads øverst på podiet i Paris efter at være endt på en samlet placering i feltet som nummer 19 efter at være kommet i mål på Alp d`Huez. Tallene viser, hvordan det gik med målsætningen om at få reduceret CO2-udslippet på den europæiske energiproduktion i 2018, og her viser det sig, at udslippet fra den danske energiproduktion er stort set på niveau med udslippet i 2017. 18 af de 25 lande, som er med i opgørelsen, har fået bedre resultater af indsatsen end Danmark, og det må derfor betegnes som kollektivt selvbedrag, hvis vi bliver ved med at tro, det går så fint så fint. En international skare af unge, som i weekenden var samlet på en ø i Øresund for at diskutere, hvad de havde af ønsker til både det europæiske fællesskab og de enkelte regeringer, var da heller ikke i tvivl om, at det går for langsomt, og FN´s generalsekretær, António Guterres, udsendte her til morgen en appel til alle verdens regeringer om at sætte tempoet op i klimaindsatsen under et besøg på nogle af de mange ø-stater i Stillehavet, som er truet på deres eksistens af stigende havstand og andre konsekvenser af de globale udledning af CO2. Måske er det faktisk på tide at tage det alvorligt - sådan for alvor.

Læserbrev

Vester Husby. Kulturen til forskel - det gælder vel også kulturarven?

Læserbrev

Ældrepleje. Boller uden gær - nej vel, kære politikere?!

Læserbrev

Politik. På togtur med Søren Gade

Annonce