Annonce
Holstebro

Ældre tager teten: Er klar til at stifte og starte "Cafe Olde"

Laden bliver rammerne for det nye "Café Olde" som bliver de ældres egen erstatning på Sønderland for det dagcenter, som kommunen lukkede. Laden bruges af forskellige pensionistforeninger - og her holder ældrerådet også baglandsmøder. Arkivfoto

Der er stiftende generalforsamling om en måned for "Cafe Olde", og kort efter åbner dørene i de ældres egen erstatning for det populære dagcenter, som kommunen lukkede på Sønderland.

Annonce

HOLSTEBRO: Nu er der sat dato på, hvornår "Cafe Olde" kan slå dørene op i Laden som det nye mødested for ældre, og herunder enlige, som har et behov for et sted at mødes i midtbyen.

Der er indkaldt til en stiftende generalforsamling i Cafe Olde, som bliver 12. marts.

- Og hvis alt går efter planen, åbner cafeen 14. marts, siger Leif Carøe, der har været med til at trække i trådene for at få den nye café op at stå.

Han har oplevet stor interesse, siden han for en uge siden offentliggjorde planerne om den nye "Cafe Olde", hvor ældre kan hygge sig med kaffe, snak og spil, og som vil have åben tirsdage og torsdage. Stedet skal drives af frivillige.

- Jeg har snakket med en masse ældre og pensionister siden. Og overalt oplever jeg stor opbakning og stor interesse for at være med. Så jeg er slet ikke bekymret for, om der kommer nok, siger Leif Carøe, som både er formand for Faglige Seniorer og er medlem af kommunens ældreråd.

Kommunen betaler for en ny foldedør i Laden, som i dag bruges af 12 foreninger for især pensionister. Og hvor Café Olde bliver nummer 13. Den nye lydtætte foldedør gør, at lokalerne kan deles op og bruges af flere samtidigt.

Den gamle støtteforening for Dagcenter Sønderland - og siden Seniorhuset - er ved at blive nedlagt, og efterlader godt 60.000 kroner, som skal bruges til lignende formål.

- Jeg håber, at kommunen siger ja til, at den nye Cafe Olde får disse penge til at komme i gang, siger Leif Carøe.

Mange ældre mistede deres mødested, da kommunen for tre år siden lukkede Dagcenter Sønderland, hvor der var et hav af aktiviteter - fra strikning over teater til kortspil - og hvor mange spiste frokost. For en del blev transporten for besværlig, da kommunen flyttede tilbudet til det nye Seniorhuset nord for banegården - og siden lukkede stedet.

Den stiftende generalforsamling i "Cafe Olde" bliver i Laden på Brogårsvej tirsdag den 12. marts klokken 14.

Fredag den 22. februar holder Faglige Seniorer et informationsmøde samme sted om formålet med cafeen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Naturen har det langt bedre end sit rygte

TTH Holstebro Herrer

TTH besejrede Mors-Thy i tredje test

Annonce