x
Annonce
Indland

Ældre Sagen vil give ensomme ældre telefonven under coronakrise

Mens ordningen for besøgsvenner ligger underdrejet, forsøger Ældre Sagen med samvær over telefonen i stedet.

Ældre Sagens ordning med besøgsvenner til ældre, der savner samvær, rykker under coronakrisen over på telefonen, hvor ældre nu kan få en telefonven som erstatning for de tabte besøg.

Ordningen med ældres besøgsvenner er en af de ordninger, der lider under de påbud og opfordringer til at minimere social kontakt, som regeringen er kommet med.

Samtidig opfordres folk til at minimere besøg hos venner og familie, hvilket også rammer de ældste familiemedlemmer.

Ældre Sagen forsøger i stedet at tilbyde ældre lidt samvær over telefonen, hvis de ønsker det. Derfor søger Ældre Sagen også både ældre og telefonvenner.

På mange måder har coronavirusset spændt ben for ordningen med besøgsvenner, der var klar til en offensiv i foråret 2020.

Ældre Sagen havde slået sig sammen med forsikringsselskabet Codan, og sammen skulle de finde de omkring 1000 besøgsvenner til ensomme ældre, som ordningen manglede for at have balance mellem antallet af frivillige og ældre, der ønskede besøg.

Ifølge Ældre Sagen havde man også fundet de frivillige og var ved at sætte dem i kontakt med de ældre, da coronavirusset kom til Danmark.

Det, sammen med myndighedernes tiltag for at inddæmme spredningen satte en stopper for de fremskridt, som Ældre Sagen havde gjort.

Men ældre og personer, der ønsker at være med i ordningen for telefonvenner, kan tilmelde sig på 82 82 03 00 mellem klokken ni og 15, oplyser Ældre Sagen.

- I første omgang er man blevet isoleret i en uge. Og nu ser det ud til at blive en måned. Det kan ensomme mennesker jo ikke tåle. De bliver deprimerede, siger Ældre Sagens direktør, Bjarne Hastrup.

Han beskriver, at målet er, at telefonvenner skal "aflastet lidt af det kæmpe behov, som mennesker har for at tale med andre og for at få stillet spørgsmål og snakket om de ting, som er vigtige for dem."

Som udgangspunkt er I telefonvenner, så længe coronakrisen står på i Danmark, skriver Ældre Sagen.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vi må bede om godt vejr

Man må håbe, at det bliver godt vejr efter påske. Det vil i hvert tilfælde gøre opgaven lidt lettere for de kommunalt ansatte samt ledere på skoler og daginstitutioner, når de hen over påsken skal løse en på papiret stort set umulig opgave. De skal skaffe plads til børn i skoler og daginstitutioner, så der dels kan skabes plads nok mellem børnene, og så skal hygiejne-forholdene også være i top. Det vil være en udfordring på rigtig mange skoler og i rigtig mange dagtilbud at skaffe den fornødne plads til det, samtidigt med at det også skal fungere. Skoleklassen kan ikke være i ét klasselokale, og hvis alle forældre vælger at sige ja tak til at få børnene i daginstitution, så er her heller ikke kvadratmeter nok. Opfordringen fra statsministeren lød, at børnene skulle være så meget ude som muligt, og det må man da også håbe, det bliver vejr til i mange dage, da det vil gøre opgaven noget lettere for et presset personale at holde børnene på en rimelig afstand. Ingen ved i skrivende øjeblik hvor mange skoler og dagtilbud, der bliver klar onsdag. Der er meget, der skal på plads. Det vides heller ikke, om forældrene tager imod tilbudet. Ja, børnene skal jo i skole, men hvor mange børn bliver hjemme fra daginstitutionen, fordi forældrene er utrygge ved smittefaren? Mange forældre trænger til, at børnene kommer af sted, og mange børn vil også glæde sig. Men usikkerheden er der jo, om det er en klog beslutning eller ej at sende børnene hjemmefra. Ingen ved det. Det må tiden vise. Vi er på ukendt grund. Regeringen tør ikke længere holde samfundet i et jerngreb på grund af de økonomiske konsekvenser. Eksperterne siger, det her er den klogeste måde at åbne op på. Vi andre må bede til, de har ret. I det her ligger en kalkuleret risiko, da man gerne ser, at en hel del flere faktisk bliver smittet - men i et tempo, hvor sundhedsvæsnet kan følge med. Lukker vi fortsat helt ned, vil det trække epidemien rigtigt langt ud, og mange vil være i fare igen, når bølge to forventes at komme til efteråret. Nej, det er ikke let at træffe en klog beslutning, og en forkert kan give os et nyt Italien eller Spanien. Beslutninger skal tages nu. Næste år ved vi, om det var klogt eller ej.

Annonce