Annonce
Livsstil

Ældre kan få sig et ret billigt efterskoleophold: - Man har jo lov til at drømme

Et seniorudvalg under Stauning-Dejbjerg U&I har et ønske om at tilbyde op mod 68 ældre borgere et tre dage langt efterskoleophold i sommeren 2022. Det skal i givet fald finde sted på Dejbjerglund Efterskole. Arkivfoto: Preben Madsen
Ildsjæle i Dejbjerg havde satset på kommunalt tilskud til et nyskabende tilbud om efterskoleophold for seniorer, men der var ingen økonomisk hjælp at hente dér.

Dejbjerg: Målet er, at 68 seniorer næste sommer kan få glæde af et tre dage langt ophold på Dejbjerglund Efterskole for en pris på beskedne 500 kroner.

Men umiddelbart går regnestykket ikke op. For reelt koster sådan et ophold 475 kroner om dagen, og dermed beløber deltagerbetalingen sig til 1425 kroner.

Og det kan meget vel ende med at blive dyrere end de påtænkte 500 kroner for interesserede ældre, da medlemmerne af kultur- og fritidsudvalget i Ringkøbing-Skjern Kommune på seneste møde har afvist et ønske om at støtte tiltaget med 82.900 kroner.

Annonce

- Jeg fik at vide, at det var sidestillet med et højskoleophold, og derfor er der ingen støtte at hente, siger formand for Stauning-Dejbjerg U&I, Karen Lundgaard Agerholm, der fandt det svært at gennemskue de kommunale retningslinjer, da ansøgningsprocessen blev sat i gang.

Ældre ramt af ensomhed

Idéen om at skabe et berigende efterskoleophold for seniorer er udtænkt i kølvandet på den lange coronakrise, hvor en del ældre mennesker blev ramt af ensomhed.

Vi er i den spæde begyndelse, og det endelige budget er endnu ikke lagt

Karen Lundgaard Agerholm, formand for Stauning-Dejbjerg U&I

Ifølge Karen Lundgaard Agerholm var det drømmen at kunne holde deltagergebyret på 500 kroner, men trods det kommunale afslag lever håbet fortsat:

-  Vi er i den spæde begyndelse, og det endelige budget er endnu ikke lagt. Vi skal til at arbejde videre på det - og se, om vi kan få nogle midler andre steder fra, siger formanden for Stauning-Dejbjerg U&I, der indtil videre har modtaget 25.000 kroner i støtte fra Velux Fonden.

Dette beløb bliver investeret i foredrag, musik og korudgifter under det tre dage lange efterskoleophold:

- Vi håber på, at vi kan finde lidt mere støtte, så vi kan holde deltagergebyret nede, så vi ikke holder nogle ude. Men jeg tænker, at vi - realistisk set - kommer til at justere det lidt op ad, tilføjer Karen Lundgaard Agerholm.

Annonce

Inklusiv køkkentjans

I en beskrivelse af projektet hedder det, at 'vi ønsker at genskabe efterskoletiden':

- Mange af seniorerne har været på efterskole og deler lystigt ud af anekdoter og oplevelser, mens andre har denne fantastiske oplevelse til gode.

Initiativtagerne har indgået en aftale med Dejbjerglund Efterskole, hvor der er givet grønt lys til at stemple ind i sommeren 2022. På programmet vil blandt andet være foredrag, sangtimer, kreativitet, motion og god mad.

Akkurat, som det gælder for ungdommen, kommer seniorerne også til at tage del i køkkentjans og rengøring:

- Vi ønsker, at vores deltagere skal være 'elever' og opleve den daglige rutine og krydre den med et skema, hvor de både oplyses og medinddrages i de daglige gøremål, lyder det i beskrivelsen.

Bag projektet står det et år gamle seniorudvalg, Stauning-Dejbjerg 60+, som blev stiftet med et mål om at skabe fællesskaber på tværs af seniorer i lokalområdet.

Annonce
Holstebro

Vraget spidskandidat får politisk ben til 64.000 kroner om året

Danmark

Torsdagens coronatal: Yderligere 4680 er smittet med corona - antallet af indlagte falder med 12

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Cheftræner sygemeldt på ubestemt tid med stress - Uhrenholt tager over

forside For abonnenter

Sådan ser tallene ud: Her er ugens regnskaber fra Nordvestjylland

Vestjylland

Se hvem der bliver formand for hvad: Region Midtjyllands nyvalgte regionsråd har konstitueret sig

Struer

Georg kom på tidlig pension: - Jeg er sgu slidt

Katrine er erfaren sygeplejerske og alenemor til tre: - I et eksternt vikarbureau tjener man det dobbelte i timen

Struer For abonnenter

Panik i venteværelset: Lægen lukker, hvad gør vi nu?

Livsstil

Oplev julens magiske væsner på Moesgaard: - Sløret mellem menneskenes og væsnernes verden er tyndt i juletiden

Struer

Mistanke om Omikron-smitte på landsbyskole: Klasse sendt hjem sammen med halvdelen af lærerstaben

Skal man absolut fyre krudt af, bør det begrænses til mellem klokken 24 og 01 nytårsaften. Bum!

Vestjylland

De praktiserende læger må nu vaccinere mod covid-19 - fra fredag kan du se, om din egen læge tilbyder vaccine

Erhverv For abonnenter

Tre brud på tre år: - Jeg tror, det er vigtigt, at man nyder at leve livet, når man er her. Det lyder så fint, men jeg mener det faktisk alvorligt

Erhverv

Bagermester i kovending: Åbner igen med det samme

Annonce