Annonce
Holstebro

Ældre i eget hjem: Vaccinationer fortsætter i denne uge

Ove Christensen på plejecenter Bakkebo var den første i hele Holstebro Kommune, der modtog vaccinen imod covid-19. Onsdag fortsætter vaccinationen af plejekrævende ældre over 65 år, som bor i eget hjem. Foto: Morten Stricker
Vaccination af plejekrævende ældre over 65 år, som bor i eget hjem, fortsætter på onsdag, mens både beboere og en del af personalet i plejecentre har fået første stik.
Annonce

HOLSTEBRO: I denne uge fortsætter vaccinationen mod corona af de sårbare ældre over 65 år i eget hjem, som modtager både personlig og praktisk hjælp. Vaccinationerne startede onsdag i sidste uge, og cirka 100 nåede at blive vaccineret, inden vaccinen slap op.

- Vaccinationerne fortsætter onsdag, når der er kommet mere vaccine, og vi er blevet tildelt 138 vaccinationer til denne gruppe fordelt på onsdag, torsdag og fredag, siger Jens Damgaard, der er sundhedschef i Holstebro Kommune.

Kommuner styrer bestilling af tider for den halvdel af de sårbare pensionister, som har sagt, at de ønsker at blive vaccineret, men de har behov for hjælp til transport. Den anden halvdel af de knap 500 i denne gruppe har sagt, at det selv kan klare transport til vaccinationen - og de får besked i e-boks, når de kan bestille tid.


Vaccinationerne fortsætter onsdag, når der er kommet mere vaccine, og vi er blevet tildelt 138 vaccinationer til denne gruppe fordelt på onsdag, torsdag og fredag.

Jens Damgaard, sundhedschef i Holstebro Kommune.


Vaccinationerne foregår i øvrigt i vaccinationscentret i den tidligere Sct. Jørgens Skole på Døesvej.

Annonce

Personale vaccineret

I et vist omfang blev også personalet i plejecentrene vaccineret i sidste uge - nemlig i det tempo, der var vacciner til. Der er op imod 400 ansatte i plejecentrene.

- 223 af disse fik første stik i sidste uge, så ingen vacciner gik til spilde, siger Jens Damgaard, som endnu ikke ved, hvor mange ansatte, der kan blive vaccineret i denne uge.

Cirka 400 ud af de knap 500 beboere i plejeboliger er vaccineret. Nogle har sagt nej til vaccine, mens andre har været for svage eller syge, så lægen har frarådet vaccinering.

En af de næste grupper, som skal vaccineres, er sårbare borgere, som bor på kommunens sociale botilbud. De fleste er under 65 år, men nogle er handicappede over 65 år, som bor på en institution. Lige nu er kommunen i gang med at afklare, hvilke af disse, der har krav på at blive vaccineret, og det sker i samarbejde med regionen og praktiserende læger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce